Hyppää sisältöön
Pääsiäisen rahkatorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pääsiäisen rahkatorttu

  • Annosmäärä12–16 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Raikkaan sitruunainen pääsiäisen rahkatorttu on täydellinen valinta pääsiäisen kahvipöytään. Pehmeä rahkatäyte kätkee sisäänsä manteleita ja rusinoita.

    Ainekset

    12–16 annosta

    Pohja

    Täyte

    Pinnalle

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 224 kJ / 292 kcal
    • Rasva
      15,9 g
    • josta tyydyttynyttä
      8,1 g
    • Hiilihydraatit
      28,9 g
    • josta sokereita
      22,4 g
    • Proteiini
      7 g
    • Suola
      0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (halkaisija 24 cm).
    2. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
    3. Sekoita rahkan joukkoon kerma, munat, sokeri, rusinat, mantelirouhe, sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä vanilliinisokeri. Kaada täyte vuokaan.
    4. Paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
    5. Anna rahkatortun jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli.
    6. Valuta persikkaviipaleet hyvin. Leikkaa viipaleet pitkittäin puoliksi, ohuemmiksi lohkoiksi. Asettele persikat tortun pinnalle. Kuumenna marmeladi kattilassa tai mikrossa, jotta se notkistuu. Lusikoi marmeladi persikoiden päälle. Tarjoa kahvin kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (170 arviota)

    • Johanna
      2 kuukautta sitten
      Helppo, hyvä ja tavallista piirakkaa vähän isompi ja juhlavampi.
    • Pike
      1 vuosi sitten
      Monen vuoden pääsiäisherkku. Tosi hyvänmakuinen ja helppo tehdä. Suosittelen 10+
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Marja, ohjeessa kermaa ei vaahdoteta ennen rahkan joukkoon sekoittamista.
    • Marja
      2 vuotta sitten
      Olisiko Kerma pitänyt vaahdottaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Päivi, ohjeessa kermaa ei vaahdoteta ennen rahkan joukkoon sekoittamista.
    • Päivi
      2 vuotta sitten
      Pitääkö kerma vaahdottaa ennen rahkaan sekoittamista?
    • Ämmi
      2 vuotta sitten
      Liian helppoa ollakseen totta, mutta totta se on! Hyvä piirakka pienellä vaivalla.
    • Jakki
      2 vuotta sitten
      Tämä täytyy testata tänä pääsiäisenä. Pirkko niin kehui
    • Pirkko
      2 vuotta sitten
      Tosi hyvä pääsiäispiirakka. Pääsiäsen perinnepiirakka. Nam😊