• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pääsiäisen rahkatorttu

Pääsiäisen rahkatorttu on sekä kaunis että raikkaanmakuinen. Tarjoa torttu kylmänä kahvin kanssa. Tämäkin resepti vain n. 0,60€/annos*.
Pääsiäisen rahkatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12-16 annosta
  • 30 - 60 min
  • 264 kcal / annos (110g)

Ainekset

12-16 annosta

Pohja

Täyte

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (halkaisija 24 cm).
  2. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Sekoita rahkan joukkoon kerma, munat, sokeri, rusinat, mantelirouhe, sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä vanilliinisokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
  4. Anna persikka-rahkatortun jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli.
  5. Valuta persikkaviipaleet hyvin. Leikkaa viipaleet pitkittäin puoliksi, ohuemmiksi lohkoiksi. Asettele persikat tortun pinnalle. Kuumenna marmeladi kattilassa tai mikrossa, jotta se notkistuu. Lusikoi marmeladi persikoiden päälle. Tarjoa kahvin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 264 kcal1 110 kJ
  • Proteiinia6,52 g
  • Hiilihydraatteja24,5 g
  • Rasvaa15,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 17 arvostelua