Pääsiäisen rahkatorttu
- Annosmäärä12–16 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
100 g | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
1 1/2–2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
1 tlk (250 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
3 | kananmunaa tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1 dl | rusinoita tai |
1/2 dl | mantelirouhetta tai |
1 | sitruunan raastettu kuori tai |
1/2 dl | sitruunanmehua tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
Pinnalle | |
1 tlk (425 g/235 g) | tai |
1 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 226 kJ / 293 kcal |
Rasva | 15,9 g |
josta tyydyttynyttä | 8,1 g |
Hiilihydraatit | 29 g |
josta sokereita | 22,6 g |
Proteiini | 7 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Kiinnitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (halkaisija 24 cm).
Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita rahkan joukkoon kerma, munat, sokeri, rusinat, mantelirouhe, sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä vanilliinisokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
Anna persikka-rahkatortun jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli.
Valuta persikkaviipaleet hyvin. Leikkaa viipaleet pitkittäin puoliksi, ohuemmiksi lohkoiksi. Asettele persikat tortun pinnalle. Kuumenna marmeladi kattilassa tai mikrossa, jotta se notkistuu. Lusikoi marmeladi persikoiden päälle. Tarjoa kahvin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka mantelijauhe 100gHinta 1,59/kpl15,90/kg
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Plussa-etuPirkka jumborusina 150gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (10,60/kg)
- Dr. Oetker Mantelirouhe kuorittu 50gHinta 1,89/kpl37,80/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka appelsiinimarmeladi 450gHinta 1,99/kpl4,42/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,55/kpl1,78/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 2,19/kpl8,76/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pirkka Luomu rusina 150gHinta 1,75/kpl11,67/kg
- Sun-Maid rusinat 200g luomuHinta 3,59/kpl17,95/kg
- Meira Mantelirouhe 80g pussiHinta 2,65/kpl33,13/kg
- Sallinen Mantelirouhe 100gHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,70/kpl3,69/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,18/kpl6,95/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Pirkka persikkaviipaleet sokeriliemessä 410g/240gHinta 1,79/kpl7,46/kg
- Pirkka Luomu appelsiinimarmeladi 210gHinta 2,39/kpl11,38/kg
- Saarioinen Appelsiinimarmeladi 230gHinta 1,79/kpl7,78/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(273 arviota)
- yli 60 min4,0(115 arviota)
- yli 60 min4,3(79 arviota)
- 30 - 60 min4,2(23 arviota)
- yli 60 min3,9(96 arviota)
- 30 - 60 min4,0(84 arviota)
- 30 - 60 min4,1(95 arviota)
- 30 - 60 min3,5(4 arviota)
Arvostele resepti
- Pike5 kuukautta sittenMonen vuoden pääsiäisherkku. Tosi hyvänmakuinen ja helppo tehdä. Suosittelen 10+
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenMarja, ohjeessa kermaa ei vaahdoteta ennen rahkan joukkoon sekoittamista.
- Marja1 vuosi sittenOlisiko Kerma pitänyt vaahdottaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPäivi, ohjeessa kermaa ei vaahdoteta ennen rahkan joukkoon sekoittamista.
- Päivi1 vuosi sittenPitääkö kerma vaahdottaa ennen rahkaan sekoittamista?
- Ämmi1 vuosi sittenLiian helppoa ollakseen totta, mutta totta se on! Hyvä piirakka pienellä vaivalla.
- Jakki1 vuosi sittenTämä täytyy testata tänä pääsiäisenä. Pirkko niin kehui
- Pirkko1 vuosi sittenTosi hyvä pääsiäispiirakka. Pääsiäsen perinnepiirakka. Nam😊