Pääsiäisen rahkatorttu
- Annosmäärä12–16 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Raikkaan sitruunainen pääsiäisen rahkatorttu on täydellinen valinta pääsiäisen kahvipöytään. Pehmeä rahkatäyte kätkee sisäänsä manteleita ja rusinoita.
Ainekset
12–16 annosta
Pohja
- 100 g Pirkka voita
- 3/4 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 1/2–2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl Pirkka mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 tlk (250 g) Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 3 kananmunaa
- 3/4 dl sokeria
- 1 dl rusinoita
- 1/2 dl mantelirouhetta
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1/2 dl sitruunanmehua
- 2 tl vanilliinisokeria
Pinnalle
- 1 tlk (410 g/240 g) Pirkka persikkaviipaleita
- 1 dl Pirkka appelsiinimarmeladia
Ravintosisältö
- Energia1 224 kJ / 292 kcal
- Rasva15,9 g
- josta tyydyttynyttä8,1 g
- Hiilihydraatit28,9 g
- josta sokereita22,4 g
- Proteiini7 g
- Suola0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Kiinnitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (halkaisija 24 cm).
- Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Sekoita rahkan joukkoon kerma, munat, sokeri, rusinat, mantelirouhe, sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä vanilliinisokeri. Kaada täyte vuokaan.
- Paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
- Anna rahkatortun jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli.
- Valuta persikkaviipaleet hyvin. Leikkaa viipaleet pitkittäin puoliksi, ohuemmiksi lohkoiksi. Asettele persikat tortun pinnalle. Kuumenna marmeladi kattilassa tai mikrossa, jotta se notkistuu. Lusikoi marmeladi persikoiden päälle. Tarjoa kahvin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(419 arviota)
- yli 60 min4,3(80 arviota)
- yli 60 min4,0(122 arviota)
- 30 - 60 min4,2(24 arviota)
- 30 - 60 min4,1(97 arviota)
- yli 60 min4,0(284 arviota)
- 30 - 60 min3,7(62 arviota)
- 30 - 60 min4,0(87 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (170 arviota)
- Johanna2 kuukautta sittenHelppo, hyvä ja tavallista piirakkaa vähän isompi ja juhlavampi.
- Pike1 vuosi sittenMonen vuoden pääsiäisherkku. Tosi hyvänmakuinen ja helppo tehdä. Suosittelen 10+
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMarja, ohjeessa kermaa ei vaahdoteta ennen rahkan joukkoon sekoittamista.
- Marja2 vuotta sittenOlisiko Kerma pitänyt vaahdottaa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPäivi, ohjeessa kermaa ei vaahdoteta ennen rahkan joukkoon sekoittamista.
- Päivi2 vuotta sittenPitääkö kerma vaahdottaa ennen rahkaan sekoittamista?
- Ämmi2 vuotta sittenLiian helppoa ollakseen totta, mutta totta se on! Hyvä piirakka pienellä vaivalla.
- Jakki2 vuotta sittenTämä täytyy testata tänä pääsiäisenä. Pirkko niin kehui
- Pirkko2 vuotta sittenTosi hyvä pääsiäispiirakka. Pääsiäsen perinnepiirakka. Nam😊