Vegaaniset korvapuustit
- Annosmäärä25 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Ainekset
5 dl | tai |
2 ps (à 11 g) | kuivahiivaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 rkl | tai |
1 tl | suolaa tai |
n. 13 dl | vehnäjauhoja tai |
125 g | tai |
Täyte | |
---|---|
50 g | kasvirasvalevite 70 % tai |
1 dl | sokeria tai |
n. 2 rkl | tai |
raesokeria koristeluun tai | |
Voiteluun | |
2–3 rkl | vettä tai |
2–3 rkl | sokeria tai |
Valmistus
Lämmitä neste 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi.
Sekoita kuivahiivat pieneen määrään jauhoja ja sekoita lämpimän nesteen joukkoon.
Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suola.
Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä kasvisrasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa.
Taikina saa jäädä pehmeäksi.
Alusta taikinaa noin 5 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Jätä kulho sivuun, vedottomaan paikkaan kohoamaan keittiöliinalla peitettynä 30 minuutiksi tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja työstä taikinaa vielä hetki. Jaa taikina kahtia. Kaulitse taikinapaloista 60x40 suorakaiteen muotoiset levyt. Sivele pintaan sulatettua kasvisrasvaa, ripottele päälle sokeria ja kanelia
Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa hieman vinoin viilloin 16 palaan. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormilla palojen kapea kärki alas pöytään, niin, että leikkauspinnat nousevat ylös. Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota liinalla peitettyinä noin 15 minuuttia.
Voitele korvapuustit sokeri-vesiseoksella ja koristele raesokerilla.
Pullat voi myös jättää kokonaan voitelematta.
Paista pikkupullat uunin keskitasolla 225 asteessa 8–10 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Dansukker rapea raesokeri 500gHinta 1,75/kpl3,50/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,35/kpl30,68/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kaurajuoma 1l UHTHinta 1,49/kpl1,49/l
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Becel 550g Gold 70% kasvirasvaleviteHinta 4,75/kpl8,64/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,39/kpl31,59/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,09/kpl28,09/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka Luomu kaurajuoma 1l UHTHinta 1,79/kpl1,79/l
- Pirkka kaurajuoma 1lHinta 1,49/kpl1,49/l
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,15/kpl143,75/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Alentaja +kalium kasvirasvalevite 70 % 400 gHinta 4,59/kpl11,48/kg
- Becel 380g Gold kasvirasvalevite 70%Hinta 3,45/kpl9,08/kg
- Pirkka Luomu kaneli 37gHinta 1,99/kpl53,78/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu 55gHinta 1,35/kpl24,55/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(30 arviota)
- yli 60 min3,9(105 arviota)
- yli 60 min4,3(18 arviota)
- yli 60 min4,4(50 arviota)
- yli 60 min3,5(4 arviota)
- yli 60 min4,5(25 arviota)
- yli 60 min3,9(124 arviota)
- yli 60 min4,0(16 arviota)
Arvostele resepti
- :)1 kuukausi sittenLuotto resepti, pullasta tulee tosi hyvää myös kun kasvimaidon korvaa vedellä. Pullat tulee jo ulkomuistista kun on niin monta kertaa tullut tehtyä. :)
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPulla, kiitos huomiosta, kappalemäärän sijasta sokeria tulee 2-3 ruokalusikallista. Korjaamme virheen mahdollimman pian.
- Pulla1 vuosi sittenReseptissä neuvotaan laittamaan voiteluun tarkoitettavaan sokeriveteen 2-3kpl sokeria, mitä tällä tarkoitetaan?
- Pinja3 vuotta sittenKiitos ohjeesta! Täydellinen resepti. Kohotin vain 5-10 minuttia alkuun ja sitten vasta kun pulla oli rullattu annoin levätä toisen kerran 30 minuttia ja sitten vielä 15 kun pullat olivat valmiina pelillä ennen uuniin menoa. Tällaisella metoodilla tuli kyllä parhaat pullat! :)
- Paula4 vuotta sittenHyvin onnistuivat ja herkullisia olivat.
- elska4 vuotta sittenhyvää pullaa, nami nami omnom
- HMR4 vuotta sittenOli tosi hyviä nämä!
- R/H4 vuotta sittenNämä pullat olivat oikein hyviä! Seuraavanakin päivänä koostumus oli myös oikein hyvä, mehukas ja pehmeä! Maistuivat kaikille ruokavalioista huolimatta :)
- Manteli5 vuotta sittenTällä tein ja mainioita tuli! Maistuivat mainiosti sekaaneillekin :) Kasvimaidon korvasin vedellä, eikä kokemus siitä kärsinyt
- Mirja5 vuotta sittenHaluan lokeilla sitä!
- korvapuusti5 vuotta sittenJos korvapuustit voitelee vegaanisella vaniljasoijavanukkaalla, niihin tulee yhtä kaunis kiilto kuin perinteisesti voideltuihin.