Kristallipullat
- Annosmäärän. 32 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Vaniljan makuiset kristallipullat saavat pinnalleen paistamisen jälkeen herkullisen sokerihunnun.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
n. 32 kpl
5 dl | maitoa tai |
50 g | hiivaa tai |
1 | kananmuna tai |
1 dl | sokeria tai |
1 rkl | tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
n. 900 g (14 dl) | vehnäjauhoja tai |
150 g | tai |
Täyte | |
---|---|
100 g | tai |
1 dl | sokeria tai |
2 rkl | tai |
Pinnalle | |
50 g | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 524 kJ / 365 kcal |
Rasva | 13,9 g |
josta tyydyttynyttä | 8,9 g |
Hiilihydraatit | 51,3 g |
josta sokereita | 17,1 g |
Proteiini | 7,1 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa.
Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala noin 40 x 40 cm:n suuruiseksi levyksi. Sekoita täytteen sokerit keskenään. Levitä taikinalevylle puolet pehmeästä rasvasta ja ripottele päälle puolet sokeriseoksesta. Taita levy kahtia.
Leikkaa levy 2–2,5 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Kierrä suikaleita pöytää vasten molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin ja kiepauta kierteeksi. Taita hännät pullan alle piiloon.
Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota pullat hyvin liinalla peitettyinä. Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia.
Voitele jäähtyneet pullat voisulalla ja pyöräytä sokeri-vanilliinisokeriseoksessa.
Vinkki! Jos haluat pakastaa pullat, voitele ja sokeroi ne vasta sulatuksen jälkeen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio kevytmaito