Kristallipullat Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kristallipullat

  • Annosmäärän. 32 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Vaniljan makuiset kristallipullat saavat pinnalleen paistamisen jälkeen herkullisen sokerihunnun.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

n. 32 kpl
5 dl
 
maitoa
tai
50 g
 
hiivaa
tai
1
 
kananmuna
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 rkl
 
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
n. 900 g (14 dl)
 
vehnäjauhoja
tai
150 g
 
tai

Täyte

100 g
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
2 rkl
 
tai

Pinnalle

50 g
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 rkl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 524 kJ / 365 kcal
Rasva
13,9 g
josta tyydyttynyttä
8,9 g
Hiilihydraatit
51,3 g
josta sokereita
17,1 g
Proteiini
7,1 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa.

Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala noin 40 x 40 cm:n suuruiseksi levyksi. Sekoita täytteen sokerit keskenään. Levitä taikinalevylle puolet pehmeästä rasvasta ja ripottele päälle puolet sokeriseoksesta. Taita levy kahtia.

Leikkaa levy 2–2,5 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Kierrä suikaleita pöytää vasten molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin ja kiepauta kierteeksi. Taita hännät pullan alle piiloon.

Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota pullat hyvin liinalla peitettyinä. Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia.

Voitele jäähtyneet pullat voisulalla ja pyöräytä sokeri-vanilliinisokeriseoksessa.

Vinkki! Jos haluat pakastaa pullat, voitele ja sokeroi ne vasta sulatuksen jälkeen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHT
    Hinta 1,49/kpl
    2,98/l
  • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/l
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Plussa-etu −14 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,29/kpl
    8,58/kg
  • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
    Hinta 1,79/kpl
    11,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (130 arviota)

  • Marppa
    2 kuukautta sitten
    Herkullisia pullia. 👍 Olen muokannut ohjetta niin, että olen puolittanut hiivan määrän ja voitelen pullat ennen paistoa kananmunalla jättäen paiston jälkeisen voitelun ja sokeroinnin pois. Pakasteesta sulatan pullat 80 C:ssa ja siivilöin pintaan tomusokeria. Hyvältä maistuvat 😋
  • Hemuli
    1 vuosi sitten
    Todella hyviä! Tein puolikkaan satsin.
  • Pullahiiri
    1 vuosi sitten
    Erinomaisia pullia! Teen jatkossakin tällä ohjeella.
  • Pritt
    6 vuotta sitten
    Hyviä, tosin loput voitelut ja sokeroinnit voi jättää pois - on makeaa pullaa ilmankin.