Kristallipullat Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kristallipullat

  • Annosmäärän. 32 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Vaniljan makuiset kristallipullat saavat pinnalleen paistamisen jälkeen herkullisen sokerihunnun.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

n. 32 kpl
5 dl
 
maitoa
tai
50 g
 
hiivaa
tai
1
 
kananmuna
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 rkl
 
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
n. 900 g (14 dl)
 
vehnäjauhoja
tai
150 g
 
tai

Täyte

100 g
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
2 rkl
 
tai

Pinnalle

50 g
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 rkl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 524 kJ / 365 kcal
Rasva
13,9 g
josta tyydyttynyttä
8,9 g
Hiilihydraatit
51,3 g
josta sokereita
17,1 g
Proteiini
7,1 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa.
Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala noin 40 x 40 cm:n suuruiseksi levyksi. Sekoita täytteen sokerit keskenään. Levitä taikinalevylle puolet pehmeästä rasvasta ja ripottele päälle puolet sokeriseoksesta. Taita levy kahtia.
Leikkaa levy 2–2,5 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Kierrä suikaleita pöytää vasten molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin ja kiepauta kierteeksi. Taita hännät pullan alle piiloon.
Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota pullat hyvin liinalla peitettyinä. Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia.
Voitele jäähtyneet pullat voisulalla ja pyöräytä sokeri-vanilliinisokeriseoksessa.
Vinkki! Jos haluat pakastaa pullat, voitele ja sokeroi ne vasta sulatuksen jälkeen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio kevytmaito