• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kristallipullat

Vaniljan makuiset kristallipullat saavat pinnalleen paistamisen jälkeen herkullisen sokerihunnun.
Kristallipullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 32 kpl
  • yli 60 min
  • 205 kcal / annos (60g)

Ainekset

n. 32 kpl

Täyte

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa.
  2. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  3. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala noin 40 x 40 cm:n suuruiseksi levyksi. Sekoita täytteen sokerit keskenään. Levitä taikinalevylle puolet pehmeästä rasvasta ja ripottele päälle puolet sokeriseoksesta. Taita levy kahtia.
  4. Leikkaa levy 2-2,5 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Kierrä suikaleita pöytää vasten molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin ja kiepauta kierteeksi. Taita hännät pullan alle piiloon.
  5. Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota pullat hyvin liinalla peitettyinä. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.
  6. Voitele jäähtyneet pullat voisulalla ja pyöräytä sokeri-vanilliinisokeriseoksessa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos haluat pakastaa pullat, voitele ja sokeroi ne vasta sulatuksen jälkeen.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 205 kcal858 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille39