• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Manteliset ahven-perunanyytit

Ohuetkin kalafileet säilyvät mehevinä paperiin käärittyinä ja nyyteissä kypsennettyinä. Tämäkin resepti vain n. 3,40€/annos*.
Manteliset ahven-perunanyytit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 355 kcal / annos (330g)

Ainekset

6 annosta

Lisäksi

    • alumiinifoliota
    • leivinpaperia

Valmistus

yli 60 min
  1. Levitä ahven- tai kuhafileet leikkuulaudalle. Mausta fileet sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
  2. Raasta parmesaani karkealla terällä. Sekoita parmesaaniraaste ja tilli mantelirouheen joukkoon.
  3. Leikkaa perunat noin 1/2 cm:n viipaleiksi ja sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kevätsipulit. Repäise alumiinifoliosta ja leivinpaperista kuusi arkkia. Asettele leivinpaperiarkit folioiden sisään ja voitele leivinpaperit keskeltä sulatetulla voilla. Levitä arkeille viipaloidut perunat ja hienonnetut kevätsipulit. Mausta perunaviipaleet suolalla ja pippurilla.
  4. Nosta perunoiden päälle pari sitruunaviipaletta ja niiden päälle kalafileet. Levitä kalafileille mantelirouhe-parmesaani-tilliseos. Leikkaa kylmästä voipalasta juustohöylällä ohuet viipaleet kalojen päälle.
  5. Sulje arkit paketeiksi. Kypsennä nyytit grillissä tai 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja perunat kuumia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 355 kcal1 490 kJ
  • Proteiinia32 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6