Paistetut ahvenetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paistetut ahvenet

Paistettu kala on yksi suomalaisten suosikkiruoista. Vaalean kalan kanssa maistuu juhlava beurre blanc -voikastike. Tarjoa lisäkkeeksi varsiparsakaalia. Noin 5,10€/annos.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 600gahvenfileitä
    • n. 1tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 2-3rklFlora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta
    • (sitruunankuorta raastettuna)

Lisäksi

    • 150gBimi makeaa varsiparsakaalia, luomu
    • n. 1rklFlora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta
    • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • ripaussuolaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Poista fileistä ruodot leikkaamalla pois ohut kiilamainen pala selkäruodon suuntaisesti. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.
  2. Paista ahvenia rasvassa molemmilta puolilta pari minuuttia. Koristele kalat halutessasi sitruunankuoriraasteella.
  3. Kuumenna rasva ja paista varsiparsakaaleja pannulla valkosipulin kanssa 6-8 minuuttia käännellen. Mausta suolalla. Voit myös paahtaa rasvassa ja valkosipulissa pyöritellyt varsiparsakaalit 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Bimit saavat jäädä napakoiksi. Tarjoa paistetut kalafileet varsiparsakaalin ja beurre blanc -kastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit halutessasi leivittää kalat. Kasta fileet vehnäjauhoihin (n. 1 dl). Ravistele liiat jauhot pois ja anna leivityksen kuivahtaa hetki ennen paistamista. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 15 arvostelua