Paistetut ahvenet
Paistettu kala on yksi suomalaisten suosikkiruoista. Vaalean kalan kanssa maistuu juhlava beurre blanc -voikastike. Tarjoa lisäkkeeksi varsiparsakaalia. Noin 5,10€/annos.
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 600gahvenfileitä
- n. 1tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 2-3rklFlora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta
- (sitruunankuorta raastettuna)
Lisäksi
- 150gBimi makeaa varsiparsakaalia, luomu
- 1-2rklvoita ja öljyä
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- ripaussuolaa
Valmistus
alle 30 min- Poista fileistä ruodot leikkaamalla pois ohut kiilamainen pala selkäruodon suuntaisesti. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.
- Paista ahvenia rasvassa molemmilta puolilta pari minuuttia. Koristele kalat halutessasi sitruunankuoriraasteella.
- Kuumenna rasva ja paista varsiparsakaaleja pannulla valkosipulin kanssa 6-8 minuuttia käännellen. Mausta suolalla. Voit myös paahtaa rasvassa ja valkosipulissa pyöritellyt varsiparsakaalit 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Bimit saavat jäädä napakoiksi. Tarjoa paistetut kalafileet varsiparsakaalin ja beurre blanc -kastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit halutessasi leivittää kalat. Kasta fileet vehnäjauhoihin (n. 1 dl). Ravistele liiat jauhot pois ja anna leivityksen kuivahtaa hetki ennen paistamista. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
no, missäs se kastikkeen ohje on?
Kiiski, tässä linkki kastikkeen ohjeeseen: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/beurre-blanc-eli-voikastike
Hyvä, jos saisi vielä sen Beurre Blanc -kastikkeen ohjeen.
Kovasti tuntuu hyvältä.
olisiko mahdollista saada yllä manittuja aterioita valmisruokana
raimo vaan, välitän ehdotuksen eteenpäin tuotekehitykseemme.