Uuniahvenet ja parsaa
Tuorejuustolla täytetyt ahvenfileet valmistuvat nopeasti parsojen kanssa samalla pellillä. Noin 8,70 €/annos*
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 800gnahattomia ahvenfileitä (tuore tai pakaste)
- 1tlsuolaa
- 1rs(180 g)Pirkka ruohosipulituorejuustoa
- 1ps(150 g)Pirkka hienonnettua pinaattia (pakaste)
- 1(100 g)sitruuna
- 1nippu(450 g)vihreää parsaa
- 1rkloliiviöljyä
- 1/2tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Jos käytät pakastettuja ahvenfileitä, sulata fileet pakkauksen ohjeen mukaan. Poista fileistä ruodot leikkaamalla pois ohut kiilamainen pala selkäruodon suuntaisesti. Levitä fileet leivinpaperin päälle uunipellille ja mausta suolalla.
- Sivele tuorejuusto fileille veitsellä. Jaa puolelle fileistä sulatettu pakastepinaatti ja nosta toiset fileet kanneksi. Halkaise sitruuna ja leikkaa toinen puoli ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kalojen päälle.
- Lado parsat ahvenfileiden lomaan. Valuta parsoille oliiviöljyä ja purista päälle puolen sitruunan mehu. Ripottele päälle suolaa.
- Paista kaloja ja parsaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi