Mantelisydänpitkot
- Annosmäärä3 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Tämä ihanan pehmeä pullapitko kätkee sisälleen mantelisydämen. Kokeile ja ihastu.
Ainekset
3 kpl
5 dl | maitoa tai |
50 g | hiivaa tai |
1 | kananmuna tai |
2 tl | suolaa tai |
2 dl | sokeria tai |
1 rkl | kardemummaa tai |
n. 900 g (n. 14 dl) | tai |
200 g | tai |
Täyte | |
---|---|
2 dl (n. 120 g) | tai |
2 dl | sokeria tai |
1 | valkuainen tai |
Voiteluun | |
1 | kananmunan keltuainen tai |
(1 | kananmuna) tai |
Koristeluun | |
raesokeria tai | |
mantelirouhetta tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 319 kJ / 316 kcal |
Rasva | 11,7 g |
josta tyydyttynyttä | 4,1 g |
Hiilihydraatit | 43,1 g |
josta sokereita | 16,6 g |
Proteiini | 8 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
Hienonna mantelit monitoimikoneessa. Lisää sokeri ja valkuainen. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan. Taikinasta tulee siis kolme pitkoa. Kauli taikinapala 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi kapeampi sivu pöydän reunan suuntaiseksi.
Jaa mantelimassa kolmeen osaan ja pyöritä osat noin 30 sentin pituisiksi tangoiksi. Kauli tai painele tangot litteiksi, noin 8 sentin leveiksi levyiksi ja nosta täyte pullalevyn keskelle pitkittäin. Voit myös murustella mantelitäytteen pullalevyn keskelle 8 cm:n kaistaleeksi.
Leikkaa kumpikin tyhjä sivu taikinapyörällä 2–3 cm:n levyiseen suikaleeseen hieman yläviistoon. Asettele pullasuikaleet vuorotellen täytteen päälle. Siirrä pitko leivinpaperin päälle pellille. Leivo samalla tavalla loppu taikina.
Kohota pitkoja liinalla peitettyinä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Voitele pitkot keltuaisella ja ripottele koristeeksi raesokeria ja mantelirouhetta.
Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 15–20 minuuttia.
Vinkki! Mantelit voit korvata 1 pussilla (100 g) Pirkka mantelijauhetta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Pirkka leivontamargariini 500g laktoositonHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Pirkka kuorittu manteli 150gHinta 2,39/kpl15,93/kg
- Dansukker rapea raesokeri 500gHinta 2,25/kpl4,50/kg
- Dr. Oetker Mantelirouhe kuorittu 50gHinta 1,89/kpl37,80/kg
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHTHinta 1,49/kpl2,98/l
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositonHinta 4,15/kpl10,38/l
- Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositonHinta 2,65/kpl5,30/kg
- Meira manteli 100g kuorittuHinta 2,99/kpl29,90/kg
- Pirkka Luomu kuorellinen manteli 100gHinta 2,99/kpl29,90/kg
- Meira Mantelirouhe 80g pussiHinta 2,65/kpl33,13/kg
- Sallinen Mantelirouhe 100gHinta 1,99/kpl19,90/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min
- yli 60 min3,3(28 arviota)
- yli 60 min2,7(3 arviota)
- yli 60 min4,0(68 arviota)
- yli 60 min4,3(12 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,5(20 arviota)
- yli 60 min3,9(45 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (3 arviota)
- Tarja8 vuotta sittenOli todella hyvän makuista pullapitkoa. Itse olen aina pitänyt mantelipullasta ja tämä on täydellinen resepti! <3 Suosittelen kovasti muillekin, jotka pitävät pullista ja manteleista yhdistettynä.. :D Tietty mantelia voi laittaa vähemmän tai enemmän oman maun mukaan. :) Kiitos kovasti ohjeesta..