• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mantelisydänpitkot

Mantelisydänpitkot
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 kpl
  • yli 60 min
  • 374 kcal / 100 g

Ainekset

3 kpl

Täyte

Voiteluun

    • 1keltuainen
    • (1kananmuna)

Koristeluun

    • raesokeria
    • mantelirouhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
  2. Hienonna mantelit monitoimikoneessa. Lisää sokeri ja valkuainen. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
  3. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan. Taikinasta tulee siis kolme pitkoa. Kauli taikinapala 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi kapeampi sivu pöydän reunan suuntaiseksi.
  4. Jaa mantelimassa kolmeen osaan ja pyöritä osat noin 30 sentin pituisiksi tangoiksi. Kauli tai painele tangot litteiksi, noin 8 sentin leveiksi levyiksi ja nosta täyte pullalevyn keskelle pitkittäin. Voit myös murustella mantelitäytteen pullalevyn keskelle 8 cm:n kaistaleeksi.
  5. Leikkaa kumpikin tyhjä sivu taikinapyörällä 2-3 cm:n levyiseen suikaleeseen hieman yläviistoon. Asettele pullasuikaleet vuorotellen täytteen päälle. Siirrä pitko leivinpaperin päälle pellille. Leivo samalla tavalla loppu taikina.
  6. Kohota pitkoja liinalla peitettyinä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Voitele pitkot keltuaisella ja ripottele koristeeksi raesokeria ja mantelirouhetta.
  7. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 15-20 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Mantelit voit korvata 1 pussilla (100 g) Pirkka mantelijauhetta.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 374 kcal1 560 kJ
  • Proteiinia9,5 g
  • Hiilihydraatteja52,2 g
  • Rasvaa14,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu
  • Tarja14.1.2017

    Oli todella hyvän makuista pullapitkoa. Itse olen aina pitänyt mantelipullasta ja tämä on täydellinen resepti! <3 Suosittelen kovasti muillekin, jotka pitävät pullista ja manteleista yhdistettynä.. :D Tietty mantelia voi laittaa vähemmän tai enemmän oman maun mukaan. :) Kiitos kovasti ohjeesta..