• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Nutella-laskiaispulla

Nutella-laskiaispulla on vastustamaton herkku. Helpot laskiaispullat syntyvät myös esipaistetuista pullista. Noin 0,25€/kpl.
Nutella-laskiaispulla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 14 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

14 kpl

Voitelu ja koristelu

    • 1kananmuna
    • raesokeria

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se pieneen jauhomäärään ja lämmitä neste 42-asteiseksi. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä tai sulatettu, jäähdytetty rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
  2. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 14 osaan ja pyörittele ne pikkupulliksi. Kohota pullia pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä. Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.
  3. Paista pullia 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pullat.
  4. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja mausta se halutessasi sokerilla tai vaniljasokerilla. Halkaise pullat. Täytä pullat Nutellalla ja kermavaahdolla. Nosta jokaisen pullan hattu paikoilleen ja koristele halutessasi tomusokerilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Nopeat laskiaispullat valmistat Pirkka vehnäpullista (pakaste). *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille26