Kotipulla
Pullataikinasta voit leipoa pikkupullat, korvapuustit, pullapitkot, bostonkakut ja marjapiirakat.
n. 30 kplyli 60 min297 kcal / 100 g
Ainekset
n. 30 kpl
- 1/2lmaitoa
- 50ghiivaa
- 1kananmuna
- 1 1/2tlPirkka suolaa
- 2dlsokeria
- 1rklkardemummaa
- n. 900g(14 dl)Pirkka vehnäjauhoja
- 200gPirkka leivontamargariinia
Voiteluun
- kananmunaa
Koristeluun
- raesokeria
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä margariini jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 15-20 minuuttia.
- Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja valmista siitä pitkoja tai pikkupullia. Kohota pullat liinalla peitettyinä. Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele raesokerilla.
- Paista pitkoja 200 asteessa 20-25 minuuttia ja pikkupullia 225 asteessa 8-10 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 297 kcal1 240 kJ
- Proteiinia 7,68 g
- Hiilihydraatteja42,7 g
- Rasvaa10,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
olen tehnyt tänään. reseptissä on liian vähän jauhoja. sekä paistamisaika oli enemmän
veera, ikävä kuulla, että resepti ei ole sinulla toiminut. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Jauhojen määrä on noin 900 g ja uunien tehoissa voi olla jonkin verran vaihtelua.
Tällä ohjeella olen tehnyt jo ainakin 1000 pullaa ja kukaan ei ole vielä kuollut !
Muutin vähän tätä lyömätöntä ohjetta voita margariinin sijaan samoin sormisuolaa normalin sijaan ja maidon tilalle vesi , luomu jauhot +luomu kananmunat ! Hyvää tulee !!