• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kotipulla

Kotipulla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 30 kpl
  • yli 60 min
  • 297 kcal / 100 g

Ainekset

n. 30 kpl
    • 1/2lmaitoa
    • 50ghiivaa
    • 1kananmuna
    • 1 1/2tlPirkka suolaa
    • 2dlsokeria
    • 1rklkardemummaa
    • 200gPirkka leivontamargariinia

Voiteluun

    • kananmunaa

Koristeluun

    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä margariini jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 15-20 minuuttia.
  2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja valmista siitä pitkoja tai pikkupullia. Kohota pullat liinalla peitettyinä. Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele raesokerilla.
  3. Paista pitkoja 200 asteessa 20-25 minuuttia ja pikkupullia 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 297 kcal1 240 kJ
  • Proteiinia7,68 g
  • Hiilihydraatteja42,7 g
  • Rasvaa10,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1