• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mustaherukka-suklaapavlova

Mustaherukka-suklaapavlova on ihana jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava. Marenkipohja on maustettu häivähdyksellä kardemummaa.
Mustaherukka-suklaapavlova
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8-10 annosta
  • yli 60 min
  • 238 kcal / annos (100g)

Ainekset

8-10 annosta

Pohja

    • 4valkuaista
    • 2dlsokeria (Siro)
    • 1tlmaissitärkkelys- tai perunajauhoja
    • 1/2tlkardemummaa
    • 1tlvalko- tai omenaviinietikkaa

Suklaakastike

    • 1/2dlValio kuohukermaa
    • 100gPirkka tummaa suklaata

Päälle

    • n. 2 1/2dlValio kuohukermaa
    • 1prk(200 g)Valio maustettua rahkaa, sitruuna tai vanilja
    • 1ps(200 g)Pirkka mustaherukoita
    • n. 1/2dlpuolukoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri, maissitärkkelys ja kardemumma keskenään. Lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan samalla vatkaten. Sekoita joukkoon etikka.
  2. Pane leivinpaperi uunipellille ja piirrä siihen halkaisijaltaan noin 25 cm ympyrä. Levitä marenki ympyrän sisään siten, että reunat jäävät vähän korkeammalle.
  3. Paista 125 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 30 minuuttia. Pohja saa pavlovassa jäädä hieman pehmeäksi. Ota mareki uunista ja anna jäähtyä.
  4. Valmista suklaakastike. Kuumenna kerma höyryäväksi pienessä kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa ja anna sulaa pari minuuttia. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
  5. Valuta marengin pinnalle hieman suklaakastikeraitoja. Jätä reilu puolet kastikkeesta koristelua varten.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Levitä kermaseos marengin päälle ja ripottele päälle jäiset marjat. Valuta päälle loppu suklaakastike. Tarjoa pavlova jälkiruoaksi tai kahvipöydässä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Käytä keltuaiset vaniljakastikkeeseen, jäädykkeeseen, makaronilaatikkoon, munakkaisiin, pannukakkutaikinaan, pullien tai sämpylöiden voiteluun.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 238 kcal998 kJ
  • Proteiinia3,61 g
  • Hiilihydraatteja24,8 g
  • Rasvaa13,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2