Mustaherukka-suklaapavlova Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustaherukka-suklaapavlova

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Mustaherukka-suklaapavlova on ihana jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava. Marenkipohja on maustettu häivähdyksellä kardemummaa.
  • Gluteeniton

Ainekset

8–10 annosta

Pohja

4
 
kananmunan valkuaista
tai
2 dl
 
erikoishienoa sokeria (Siro)
tai
1 tl
 
maissitärkkelys- tai perunajauhoja
tai
1/2 tl
 
kardemummaa
tai
1 tl
 
valko- tai omenaviinietikkaa
tai

Suklaakastike

1/2 dl
 
Valio kuohukermaa
tai
100 g
 
tai

Päälle

n. 2 1/2 dl
 
Valio kuohukermaa
tai
1 prk (200 g)
 
tai
1 ps (200 g)
 
Pirkka mustaherukoita
tai
n. 1/2 dl
 
puolukoita
tai

Ravintosisältö

Energia
1 497 kJ / 358 kcal
Rasva
20,7 g
josta tyydyttynyttä
12,8 g
Hiilihydraatit
35,4 g
josta sokereita
34,3 g
Proteiini
5,5 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri, maissitärkkelys ja kardemumma keskenään. Lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan samalla vatkaten. Sekoita joukkoon etikka.

Pane leivinpaperi uunipellille ja piirrä siihen halkaisijaltaan noin 25 cm ympyrä. Levitä marenki ympyrän sisään siten, että reunat jäävät vähän korkeammalle.

Paista 125 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 30 minuuttia. Pohja saa pavlovassa jäädä hieman pehmeäksi. Ota mareki uunista ja anna jäähtyä.

Valmista suklaakastike. Kuumenna kerma höyryäväksi pienessä kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa ja anna sulaa pari minuuttia. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.

Valuta marengin pinnalle hieman suklaakastikeraitoja. Jätä reilu puolet kastikkeesta koristelua varten.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Levitä kermaseos marengin päälle ja ripottele päälle jäiset marjat. Valuta päälle loppu suklaakastike. Tarjoa pavlova jälkiruoaksi tai kahvipöydässä.

Vinkki! Käytä keltuaiset vaniljakastikkeeseen, jäädykkeeseen, makaronilaatikkoon, munakkaisiin, pannukakkutaikinaan, pullien tai sämpylöiden voiteluun.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Hinta 2,25/kpl
    2,25/kg
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 3,09/kpl
    7,73/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Filos valkoviinietikka 350ml
    Hinta 2,09/kpl
    5,97/l
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Hinta 2,75/kpl
    5,50/l
  • Pirkka tumma suklaa 200g RFA
    Hinta 2,09/kpl
    10,45/kg
  • Plussa-etu −12 %
    Valio maustettu rahka 200 g sitruuna laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,50/2 kpl
    8,75/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,99/kpl (9,95/kg)
  • Pirkka suomalainen mustaherukka 200g pakaste
    Hinta 1,25/kpl
    6,25/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    Hinta 2,89/kpl
    9,63/l
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4l
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/l
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Valio kuohukerma 0,5 l
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/l
  • Plussa-etu −25 %
    Karl Fazer Tumma suklaa suklaalevy 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,00/2 kpl
    12,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,35/kpl (16,75/kg)
  • Plussa-etu −25 %
    Fazer taloussuklaalevy 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,00/2 kpl
    12,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,35/kpl (16,75/kg)
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (20 arviota)