• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marinoidut naposteluporkkanat

Naposteluporkkanoista syntyy maukas lisäke, kun marinoit ne appelsiinilla, inkiväärillä ja rakuunalla.
Marinoidut naposteluporkkanat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 43,1 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Marinadi

    • 1appelsiinin raastettu kuori ja mehu
    • 1tlinkivääritahnaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 2rklrypsiöljyä
    • 2rkljuoksevaa hunajaa
    • 1/2-1dltuoretta rakuunaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita puristettuun appelsiinin mehuun kuoriraaste, inkivääritahna, suola, mustapippuri, öljy ja hunaja. Keitä naposteluporkkanoita kevyesti suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet. Kaada keitinvesi pois ja sekoita kuumien porkkanoiden joukkoon marinadi sekä rakuunaa. Anna maustua kannen alla vähintään 1/2 tuntia. Tarjoa naposteluporkkanat haaleina tai kylminä kinkun tai kalkkunan lisäkkeenä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 43,1 kcal180 kJ
  • Proteiinia0,34 g
  • Hiilihydraatteja5,2 g
  • Rasvaa2,31 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille