Fenkolilohi
Fenkoli-lohessa maistuu raikas appelsiini, kaprikset ja oliivit.
4 annosta30 - 60 min330 kcal / annos (250g)
Ainekset
4 annosta
- n. 700gPirkka lohifileetä
- n. 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2(n. 600 g)fenkolia
- 2-3rklöljyä
- 2-3rklPirkka kapriksia
- 1rklappelsiinin raastettua kuorta
- 1dlappelsiininmehua
- tilliä
Valmistus
30 - 60 min- Poista ruodot ja ylimääräinen rasva tarvittaessa. Leikkaa kala annospaloiksi nahkoineen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Suikaloi fenkoli mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
- Kuumenna rasva pannulla. Lisää fenkoli ja paista noin 5 minuuttia. Lisää kaprikset ja puolitetut tai viipaloidut oliivit, appelsiininmehu ja -kuori. Paista pari minuuttia.
- Paista kalapaloja rasvassa kuumalla pannulla ensin nahkapuoli alaspäin noin 3 minuuttia. Käännä kalapalat ja paista kypsiksi. Annostele fenkoliseosta lautasille ja nosta päälle kalapalat. Koristele tillillä.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit kypsentää lohen myös uunissa. Nosta filee vuokaan nahkapuoli alaspäin ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 250g100 g
- 330 kcal1 380 kJ
- Proteiinia 25 g
- Hiilihydraatteja7 g
- Rasvaa23 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi