• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rakuunalohi ja appelsiiniriisi

Rakuunalohi ja appelsiiniriisi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 520 kcal / annos (350g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 600gkirjolohifileetä
    • 3/4tlsuolaa
    • mustapippuria

Marinadi

Pinnalle

    • tuoretta rakuunaa

Appelsiiniriisi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Raasta hyvin pestystä sitruunasta kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Poista kirjolohifileestä ruodot ja nosta kala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada marinadi kalan päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään 20 minuuttia.
  2. Paista kalaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Ripottele kypsän kalan pintaan tuoretta rakuunaa.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta hyvin pestystä appelsiinista kuori ja purista mehu. Kuullota sipulia öljyssä pari minuuttia. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Lisää appelsiinin mehu ja kuoriraaste. Keitä, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää fondi ja kiehuva vesi. Keitä kannen alla noin 18 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna vetäytyä vielä 5 minuuttia. Tarjoa rakuunalohi ja appelsiiniriisi salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 520 kcal2 170 kJ
  • Proteiinia33 g
  • Hiilihydraatteja53 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu