Marinoidut punakaalilohkot
- Annosmäärä6–8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Kaalisalaatti saa uuden muodon pikkusyötävänä. Kaalinlohkot paahdetaan uunissa ja marinoidaan appelsiinilla ja inkiväärillä maustetulla liemellä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6–8 annosta
1 (1 kg) | punakaali tai |
Marinadi | |
---|---|
1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna tai |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
2 tl | Maille Dijon kokojyväsinappia tai |
2 rkl | vaaleaa balsamiviinietikkaa tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
1/2 | appelsiinin raastettu kuori ja mehu tai |
2 tl | sokeria tai |
ripaus | suolaa tai |
Lisäksi | |
3–4 rkl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 660 kJ / 158 kcal |
Rasva | 6,8 g |
josta tyydyttynyttä | 1 g |
Hiilihydraatit | 17,4 g |
josta sokereita | 15,9 g |
Proteiini | 3,7 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Leikkaa kaali reiluiksi lohkoiksi siten. Laita lohkot leivinpaperin päälle pellille.
Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Lusikoi lohkojen päälle puolet liemestä. Paahda lohkoja uunin yläosassa 225 asteessa 10–15 minuuttia.
Ota pelti uunista, käännä kaalit, lusikoi päälle loput liemestä ja jatka paahtamista vielä 10–15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät.
Viimeistele ruohosipulilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Maille kokojyväsinappi 210 gHinta 2,99/kpl14,24/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen punakaaliHinta n. 2,69/kpl2,99/kg
- Punakaali SuomiHinta n. 2,49/kpl1,99/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,64/kpl10,95/kg
- InkivääriHinta n. 1,34/kpl8,95/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Bertolli italialainen balsamiviinietikka 250mlHinta 5,55/kpl22,20/l
- Rajamäen vaalea balsamietikka 0,4 lHinta 4,55/kpl11,37/l
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Pirkka Luomu appelsiiniHinta n. 0,87/kpl3,49/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,94/kpl3,49/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,79/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(26 arviota)
- 30 - 60 min4,3(27 arviota)
- 30 - 60 min3,9(21 arviota)
- alle 30 min4,0(28 arviota)
- yli 60 min3,7(51 arviota)
- yli 60 min5,0(3 arviota)
- alle 15 min4,2(27 arviota)
- 30 - 60 min4,1(35 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (47 arviota)
- Hedda6 vuotta sittenMahtava, tyylikäs ja maukas vaihtoehto haudutetulle punakaalille. Jatkoon!