Marinoidut punakaalilohkot
- Annosmäärä6–8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Kaalisalaatti saa uuden muodon pikkusyötävänä. Kaalinlohkot paahdetaan uunissa ja marinoidaan appelsiinilla ja inkiväärillä maustetulla liemellä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6–8 annosta
1 (1 kg) | punakaali tai |
Marinadi | |
---|---|
1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna tai |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
2 tl | Maille Dijon kokojyväsinappia tai |
2 rkl | vaaleaa balsamiviinietikkaa tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
1/2 | appelsiinin raastettu kuori ja mehu tai |
2 tl | sokeria tai |
ripaus | suolaa tai |
Lisäksi | |
3–4 rkl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 664 kJ / 159 kcal |
Rasva | 6,9 g |
josta tyydyttynyttä | 1 g |
Hiilihydraatit | 17,3 g |
josta sokereita | 15,7 g |
Proteiini | 3,7 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Leikkaa kaali reiluiksi lohkoiksi siten. Laita lohkot leivinpaperin päälle pellille.
Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Lusikoi lohkojen päälle puolet liemestä. Paahda lohkoja uunin yläosassa 225 asteessa 10–15 minuuttia.
Ota pelti uunista, käännä kaalit, lusikoi päälle loput liemestä ja jatka paahtamista vielä 10–15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät.
Viimeistele ruohosipulilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen punakaaliHinta n. 2,69/kpl2,99/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Antichi Colli valkoinen balsamietikka 250mlHinta 3,29/kpl13,16/l
- Maille kokojyväsinappi 210 gHinta 2,99/kpl14,24/kg
- Pirkka appelsiiniHinta n. 0,21/kpl0,79/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,21/kpl0,79/kg
- Punakaali SuomiHinta n. 2,49/kpl1,99/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,69/kpl
- InkivääriHinta n. 1,34/kpl8,95/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 14,35/kpl14,35/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Bertolli italialainen balsamiviinietikka 250mlHinta 4,39/kpl17,56/l
- Rajamäen vaalea balsamietikka 0,4 lHinta 4,15/kpl10,38/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(21 arviota)
- 30 - 60 min4,3(21 arviota)
- 30 - 60 min3,7(25 arviota)
- 30 - 60 min4,1(23 arviota)
- yli 60 min4,2(32 arviota)
- yli 60 min4,1(74 arviota)
- yli 60 min4,0(25 arviota)
- yli 60 min5,0(2 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (44 arviota)
- Hedda4 vuotta sittenMahtava, tyylikäs ja maukas vaihtoehto haudutetulle punakaalille. Jatkoon!