Marinoidut punakaalilohkotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marinoidut punakaalilohkot

Kaalisalaatti saa uuden muodon pikkusyötävänä. Kaalinlohkot paahdetaan uunissa ja marinoidaan appelsiinilla ja inkiväärillä maustetulla liemellä. Noin 0,80€/annos*

  • 6-8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6-8 annosta
    • 1(1 kg)punakaali

Marinadi

    • 1rkltuoretta inkivääriä raastettuna
    • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 2tlMaille Dijon kokojyväsinappia
    • 2rklvaaleaa balsamiviinietikkaa
    • 2rkloliiviöljyä
    • 1/2appelsiinin raastettu kuori ja mehu
    • 2tlsokeria
    • ripaus suolaa

Lisäksi

    • 3-4rkltuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kaali reiluiksi lohkoiksi siten. Laita lohkot leivinpaperin päälle pellille.
  2. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  3. Lusikoi lohkojen päälle puolet liemestä. Paahda lohkoja uunin yläosassa 225 asteessa 10-15 minuuttia.
  4. Ota pelti uunista, käännä kaalit, lusikoi päälle loput liemestä ja jatka paahtamista vielä 10-15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät.
  5. Viimeistele ruohosipulilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua