Marinoidut punakaalilohkot
Kaalisalaatti saa uuden muodon pikkusyötävänä. Kaalinlohkot paahdetaan uunissa ja marinoidaan appelsiinilla ja inkiväärillä maustetulla liemellä. Noin 0,80€/annos*
6-8 annosta30 - 60 min
Ainekset
6-8 annosta
- 1(1 kg)punakaali
Marinadi
- 1rkltuoretta inkivääriä raastettuna
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2tlMaille Dijon kokojyväsinappia
- 2rklvaaleaa balsamiviinietikkaa
- 2rkloliiviöljyä
- 1/2appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 2tlsokeria
- ripaus suolaa
Lisäksi
- 3-4rklruohosipulia hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa kaali reiluiksi lohkoiksi siten. Laita lohkot leivinpaperin päälle pellille.
- Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Lusikoi lohkojen päälle puolet liemestä. Paahda lohkoja uunin yläosassa 225 asteessa 10-15 minuuttia.
- Ota pelti uunista, käännä kaalit, lusikoi päälle loput liemestä ja jatka paahtamista vielä 10-15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät.
- Viimeistele ruohosipulilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Mahtava, tyylikäs ja maukas vaihtoehto haudutetulle punakaalille. Jatkoon!