• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Marinoidut valkosipulinkynnet & oliivit

Marinoidut valkosipulinkynnet & oliivit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 141 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • n. 50valkosipulinkynttä (n. 5 kokonaista valkosipulia)
    • 1tlk(240 g)paprikatäytteisiä oliiveja

Marinointiliemi

    • 1 1/2dlvettä
    • 1 1/2dloliiviöljyä
    • 1dlomenaviinietikkaa
    • 2tlsokeria
    • 2tlsuolaa
    • 2tloreganoa
    • 2tlprovencale-yrttimausteseosta
    • 2laakerinlehteä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori valkosipulinkynnet ja keitä niitä vedessä noin 5 minuuttia. Laita lasipurkkiin (joko yhteen 7 1/2 dl:n lasipurkkiin tai useampaan pienempään) vuorotellen valkosipulinkynsiä ja vihreitä oliiveja.
  2. Valmista marinointiliemi. Mittaa kattilaan vesi, oliiviöljy, viinietikka, sokeri, suola, oregano, yrttiseos ja laakerinlehdet.
  3. Kiehauta liemi ja kaada se kuumana valkosipulien ja oliivien päälle. Anna marinoitua huoneen lämmössä viikon verran. Pidä kansi tiiviisti kiinni marinoitumisen ajan.
  4. Säilytä sen jälkeen jääkaapissa. Tarjoa uuden vuoden noutopöydässä tai ilahduta ystävääsi ruokalahjalla. Voit liimata purkin kylkeen hauskan etiketin ja koristella kannen kauniilla kankaalla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 141 kcal591 kJ
  • Proteiinia6,1 g
  • Hiilihydraatteja13,2 g
  • Rasvaa7,17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille