• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Limetti-inkivääriporsaanfilee

Limetti-inkivääriporsaanfilee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10-12 annosta
  • yli 60 min
  • 155 kcal / annos (80g)

Ainekset

10-12 annosta

Marinadi

    • 1tllimetin kuoriraastetta
    • 1/2dllimetin mehua
    • 1/2dlöljyä
    • 1/2dlketjap manis -soijakastiketta
    • 1tlinkivääritahnaa
    • 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlsuolaa

Vadille

    • 1jääsalaatti
    • 1-2limettiä
    • n. 1/2dlmarinadia

Valmistus

yli 60 min
  1. Puhdista porsaan fileet kalvoista ja ylimääräisestä rasvasta. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja nosta pelti uuniin lämpenemään. Voitele pala alumiinifoliota öljyllä ja nosta sen päälle porsaan fileet.
  2. Ota kuuma pelti uunista ja nosta alumiinifolio fileineen pellille. Työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä fileitä 250 asteessa noin 10 minuuttia. Alenna lämpötila 150 asteeseen ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 65-68 astetta.
  3. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista hedelmistä mehua noin 1/2 dl. Sekoita kaikki marinadin ainekset.
  4. Ota kypsät possunfileet uunista ja pane tiiviisti pieneen vuokaan. Kaada fileiden päälle marinadi ja peitä vuoka kelmulla. Nosta vuoka kylmään ja anna maustua vähintään 3-4 tuntia tai mielellään yön yli.
  5. Levitä revityt jääsalaatin lehdet laakealle vadille. Leikkaa fileet poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja lado limittäin salaattipetille. Kostuta viipaleet vielä marinadilla. Raasta limetin kuoresta suikaleita. Koristele vati kuorisuikaleilla ja ohuilla limettiviipaleilla.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 155 kcal649 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja0,5 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille