• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marjainen marenkipilvi

Marjainen marenkipilvi on näyttävä pavlova-tyylinen jälkiruoka. Voit valmistaa marenkilevyt hyvissä ajoin etukäteen.
Marjainen marenkipilvi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta

Marenki

    • 3valkuaista
    • 1 1/2dlsokeria

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Laita marenkiseos pursottimeen. Pursota seos pellille leivinpaperin päälle kahdeksi pyöreäksi levyksi. Tee toisesta halkaisijaltaan 3 cm:iä toista pienempi. Paista 100-asteisessa uunissa pari tuntia, kunnes marenkikiekot ovat rapeita. Nosta ritilälle jäähtymään.
  2. Vaahdota kerma ja mausta se vanilliinisokerilla. Peitä isompi marenkilevy kermavaahdolla. Kuori ja viipaloi kaksi kiiviä ja paloittele loput kaksi. Asettele kiiviviipaleet reunoille ja valitse pienet mansikat kiiviviipaleiden päälle. Laita paloitellut kiivit ja loput mansikat paloiteltuina marenkilevyn keskelle ja ripottele pinnalle sokeri. Nosta toinen marenkilevy täytteen päälle. Sirottele tomusokeria marenkilevyn pinnalle.

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 252 kcal1 060 kJ
  • Proteiinia2,7 g
  • Hiilihydraatteja30,5 g
  • Rasvaa13,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille