Pasha
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Perinteinen pasha on pääsiäisen rakastettu ja tuttu jälkiruoka. Sen valmistus on helppoa, kunhan muistat laittaa sen valumaan päivää ennen tarjoamista.
- Gluteeniton
Ainekset
8 annosta
- 100 g Pirkka voita
- 1 dl sokeria
- 2 prk (à 250 g) Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1 prk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 tl vanilliinisokeria
- 1/2 dl mantelirouhetta
- 1/2 dl rusinoita
- 1/2 dl sukaattia
Ravintosisältö
- Energia926 kJ / 222 kcal
- Rasva14,9 g
- josta tyydyttynyttä9,2 g
- Hiilihydraatit14,2 g
- josta sokereita14,2 g
- Proteiini6,9 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää rahka, muna, mausteet ja vaahdoksi vatkattu kerma.
- Pane rahkaseos valumaan kostutetulla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai siivilään. Anna valua kylmässä yön yli.
- Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille ja koristele halutessasi hedelmillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.
Jos sinulla ei ole pashamuottia, voit käyttää myös suodatinpaperilla vuorattua kahvisuodatinta pashan valutukseen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min2,6(11 arviota)
- yli 60 min3,5(19 arviota)
- yli 60 min3,1(90 arviota)
- yli 60 min4,1(145 arviota)
- alle 30 min3,0(2 arviota)
- alle 30 min4,3(4 arviota)
- alle 15 min4,3(109 arviota)
- yli 60 min3,8(16 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (253 arviota)
- Sarppa1 vuosi sittenPääsiäisen ihana jälkiruoka. Olen tehnyt monena pääsiäisenä. Helppo ohje. Hyvää.
- Kotileipuri2 vuotta sittenHelppoa ja hyvää
- Emma2 vuotta sittenParhaan EI käytetä mitään vaniliinijätettä, vaan aitoa vaniljaa ja oikeaa sokeria!
- Inka2 vuotta sittenLuotto ohje pienellä muokkauksella, mun makuun tarvii kokonaisen sitruunan ja raastetun kuoren ja sukaatit jätän kokonaan pois.
- Mimmi2 vuotta sittenHyvä resepti ,ei liian vaikea.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenAnne, kyseinen resepti on testattu K-koekeittiöllä reseptissä mainituilla raaka-ainella, joten sen onnistumista ilman kananmunaa ei voi taata. Internetin hakukoneella löytyy varmasti reseptejä, joiden avulla voi valmistaa munattoman pashan.
- Anne3 vuotta sittenVoiko tehdä munattomana ?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenPasha, reseptissä kannattaa käyttää maitorahkaa, joka on kiinteämpää kuin jogurtti. Pashan massa valutetaan ja kumotaan. Kasassa pysymisen vuoksi ainesten koostumus on tärkeä. Toki myös jogurtin maku on erilainen.
- Pasha3 vuotta sittenVoiko rahkan korvata maustamattomalla jogurtilla? Sitä löytyis kaapista.
- Riikka8 vuotta sittenIhan parasta, tehty tällä ohjeella jo monta vuotta. Tosin rusinat ja sukaatit korvaan mantelirouheella :)