Pasha Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pasha

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Perinteinen pasha on pääsiäisen suosikkijälkiruoka. Itse tehdyn pashan valmistus on yllättävän helppoa, kun muistat laittaa sen tekeytymään tarjoulua edeltävänä päivänä.
  • Gluteeniton

Ainekset

8 annosta
100 g
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
2 prk (à 250 g)
 
tai
1 prk (2 dl)
 
tai
1
 
kananmuna
tai
1/2
 
sitruunan mehu
tai
2 tl
 
vanilliinisokeria
tai
1/2 dl
 
mantelirouhetta
tai
1/2 dl
 
rusinoita
tai
1/2 dl
 
sukaattia
tai

Ravintosisältö

Energia
926 kJ / 222 kcal
Rasva
14,9 g
josta tyydyttynyttä
9,2 g
Hiilihydraatit
14,2 g
josta sokereita
14,2 g
Proteiini
6,9 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää rahka, muna, mausteet ja vaahdoksi vatkattu kerma.

Pane rahkaseos valumaan kostutetulla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai siivilään. Anna valua kylmässä yön yli.

Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille ja koristele halutessasi hedelmillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Jos sinulla ei ole pashamuottia, voit käyttää myös suodatinpaperilla vuorattua kahvisuodatinta pashan valutukseen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (240 arviota)

  • Sarppa
    1 kuukausi sitten
    Pääsiäisen ihana jälkiruoka. Olen tehnyt monena pääsiäisenä. Helppo ohje. Hyvää.
  • Kotileipuri
    1 vuosi sitten
    Helppoa ja hyvää
  • Emma
    1 vuosi sitten
    Parhaan EI käytetä mitään vaniliinijätettä, vaan aitoa vaniljaa ja oikeaa sokeria!
  • Inka
    1 vuosi sitten
    Luotto ohje pienellä muokkauksella, mun makuun tarvii kokonaisen sitruunan ja raastetun kuoren ja sukaatit jätän kokonaan pois.
  • Mimmi
    1 vuosi sitten
    Hyvä resepti ,ei liian vaikea.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Anne, kyseinen resepti on testattu K-koekeittiöllä reseptissä mainituilla raaka-ainella, joten sen onnistumista ilman kananmunaa ei voi taata. Internetin hakukoneella löytyy varmasti reseptejä, joiden avulla voi valmistaa munattoman pashan.
  • Anne
    2 vuotta sitten
    Voiko tehdä munattomana ?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Pasha, reseptissä kannattaa käyttää maitorahkaa, joka on kiinteämpää kuin jogurtti. Pashan massa valutetaan ja kumotaan. Kasassa pysymisen vuoksi ainesten koostumus on tärkeä. Toki myös jogurtin maku on erilainen.
  • Pasha
    2 vuotta sitten
    Voiko rahkan korvata maustamattomalla jogurtilla? Sitä löytyis kaapista.
  • Riikka
    7 vuotta sitten
    Ihan parasta, tehty tällä ohjeella jo monta vuotta. Tosin rusinat ja sukaatit korvaan mantelirouheella :)