• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pashajäädyke

Pashajäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 14 annosta
  • yli 60 min
  • 134 kcal / annos (80g)

Ainekset

14 annosta
    • 1dlsokeria
    • 2kananmunaa
    • 2prk(à 250 g)maitorahkaa
    • 1/2dlmantelirouhetta
    • 1/2dlrusinoita
    • 1dlkuivattuja papaija- tai ananaspaloja
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 2-3rkl(puolen) sitruunan mehu ja raastettu kuori
    • 2dlvispi- tai kuohukermaa

Koristeeksi

    • viinirypäleitä ja ananaskirsikoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa papaija- tai ananaspalat ja rusinat pieniksi paloiksi. Raasta hyvin pesty sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita rahkaan mantelirouhe, rusinat ja papaijapalat ja muna-sokerivaahto. Mausta seos vanilliinisokerilla, sitruunan mehulla ja raastetulla sitruunan kuorella. Lisää viimeiseksi vaahdoksi vatkattu kerma. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun kakkuvuokaan.
  3. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä yön yli seuraavaan päivään. Kasta vuoka reunoja myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele vihreillä rypäleillä ja ananaskirsikoilla.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 134 kcal557 kJ
  • Proteiinia5,1 g
  • Hiilihydraatteja13,2 g
  • Rasvaa6,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2