• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Marjatorttu

Marjatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 244 kcal / 100 g

Ainekset

Pohja

Täyte

    • 5liivatelehteä
    • 2munaa
    • 200gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 1prk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1dlsokeria
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 1/2lpuna-, valko- tai mustaherukoita tai vadelmia

Valmistus

yli 60 min
  1. Murskaa keksit ja pähkinärouhe jauheeksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. Painele seos irtopohjaisen vuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Pane liivatelehdet kylmään veteen. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon kevyesti vatkattu kerma, ranskankerma, keltuaiset ja sokeri. (Jos haluat tortusta kevyemmän, valitse tuorejuustosta ja kermoista kevyemmät vaihtoehdot.) Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne vesitilkkaan miedolla lämmöllä tai mikroaaltouunissa. Sekoita sulaneet liivatelehdet juustoseokseen.
  3. Lisää lopuksi marjat ja valkuaisvaahto varovasti nostellen. Kaada marja-juustoseos keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi tai yön yli seuraavaan päivään.
  4. Irrota reunat ja koristele kakku marjoilla (marjatertuilla). Jos puutarhassasi on herukoita, nosta kakku tarjolle pestyjen herukanlehtien päälle.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 244 kcal1 020 kJ
  • Proteiinia4,18 g
  • Hiilihydraatteja16,7 g
  • Rasvaa17,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille