Marja-juustotorttu
Marja-juustotorttu saa kauniin kiiltävän pintansa hyytelösokerista.
- 15 annosta
- yli 60 min
- 214 kcal / annos (100g)
Ainekset
15 annosta
Pohja
- 1/2dl(25 g)Pirkka hasselpähkinärouhetta
- 75gvoita
Täyte
- 5liivatelehteä
- 2kananmunaa
- 1dlsokeria
- 2dlPirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 200gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1/2sitruunan mehu
Päälle
- n. 3dlpuna- tai mustaherukoita
- 1 3/4dlvettä +
- 1dlhyytelösokeria
Valmistus
yli 60 min- Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit ja pähkinärouhe. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) kokoinen pyöreä pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota myös vaniljakastike. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna-sokerivaahto ja vaniljakastiketta. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne sitruunan mehuun miedolla lämmöllä tai mikroaaltouunissa. Sekoita liivatesoes juustoseokseen. Kaada juustoseos keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.
- Valmista hyytelöliemi hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Ota torttu jääkaapista ja levitä mustaherukat juustotortun pinnalle. Kaada hyytelöliemi marjojen päälle. Nosta torttu uudelleen jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3-4 tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Jos puutarhassasi on herukoita, nosta torttu tarjolle pestyjen herukan lehtien päälle.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö perannos 100g100 g
- 214 kcal896 kJ
- Proteiinia3,8 g
- Hiilihydraatteja24,4 g
- Rasvaa11,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi