• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Marja-juustotorttu

Marja-juustotorttu saa kauniin kiiltävän pintansa hyytelösokerista.
Marja-juustotorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min
  • 214 kcal / annos (100g)

Ainekset

15 annosta

Pohja

Täyte

Päälle

Valmistus

yli 60 min
  1. Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit ja pähkinärouhe. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) kokoinen pyöreä pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
  2. Pane liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota myös vaniljakastike. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna-sokerivaahto ja vaniljakastiketta. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne sitruunan mehuun miedolla lämmöllä tai mikroaaltouunissa. Sekoita liivatesoes juustoseokseen. Kaada juustoseos keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.
  3. Valmista hyytelöliemi hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Ota torttu jääkaapista ja levitä mustaherukat juustotortun pinnalle. Kaada hyytelöliemi marjojen päälle. Nosta torttu uudelleen jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3-4 tuntia.
  4. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Jos puutarhassasi on herukoita, nosta torttu tarjolle pestyjen herukan lehtien päälle.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 214 kcal896 kJ
  • Proteiinia3,8 g
  • Hiilihydraatteja24,4 g
  • Rasvaa11,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille