Hyppää sisältöön
Puolukka-basilikakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukka-basilikakakku

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Herkullisen puolukka-basilikakakun rahkaisen kuorrutuksen kruunaa limetinmehu. Tarjoa makeaa ja hapanta yhdistävä puolukka-basilikakakku kahvin kanssa.

    Ainekset

    8 annosta
    • 1 dl rypsiöljyä
    • 1 1/2 dl sokeria
    • 2 munaa
    • 1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
    • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 ps (200 g) puolukoita

    Kuorrutus

    Päälle

    • ohuita limettiviipaleita, puolukoita

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 370 kJ / 327 kcal
    • Rasva
      13,1 g
    • josta tyydyttynyttä
      1,1 g
    • Hiilihydraatit
      43 g
    • josta sokereita
      27,4 g
    • Proteiini
      8 g
    • Suola
      0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Sekoita öljy ja sokeri sähkövatkaimella ja vatkaa seokseen munat yksitellen. Lisää hienonnettu basilika ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Varaa noin puoli desilitraa puolukoita koristeeksi ja kääntele loput taikinaan kohmeisina.
    2. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun pyöreään tasapohjaiseen irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Irrota kakku vähän jäähtyneenä vuoasta ja pane tarjoiluvadille.
    3. Siivilöi tomusokeri rahkan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta vanilliinisokerilla ja limetinmehulla. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele limettiviipaleilla. Nosta hetkeksi jääkaappiin ja koristele puolukoilla. Tarjoa puolukka-basilikakakku kahvin kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (2 arviota)