• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukka-basilikakakku

Puolukka-basilikakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 293 kcal / annos (100g)

    Ainekset

    8 annosta
      • 1dlrypsiöljyä
      • 1 1/2dlsokeria
      • 2munaa
      • 1rkltuoretta basilikaa hienonnettuna
      • 2 1/2dlvehnäjauhoja
      • 2tlleivinjauhetta
      • 1ps(200 g)puolukoita

    Kuorrutus

    Päälle

      • ohuita limettiviipaleita, puolukoita

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Sekoita öljy ja sokeri sähkövatkaimella ja vatkaa seokseen munat yksitellen. Lisää hienonnettu basilika ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Varaa noin puoli desilitraa puolukoita koristeeksi ja kääntele loput taikinaan kohmeisina.
    2. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun pyöreään tasapohjaiseen irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Irrota kakku vähän jäähtyneenä vuoasta ja pane tarjoiluvadille.
    3. Siivilöi tomusokeri rahkan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta vanilliinisokerilla ja limetinmehulla. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele limettiviipaleilla. Nosta hetkeksi jääkaappiin ja koristele puolukoilla. Tarjoa puolukka-basilikakakku kahvin kanssa.

    Ravintosisältö perannos 100g100 g

    • 293 kcal1 220 kJ
    • Proteiinia6,7 g
    • Hiilihydraatteja35,5 g
    • Rasvaa12,4 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille