Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
K-Ruoka.fi uudistuu. Käytät uutta versiota.Uudistamme K-Ruoka.fi:tä ja käytät palvelun uutta beta-versiota.
Anna palautetta tai lue uudistuksesta.lue lisää uudistuksesta.
Puolukka-basilikakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukka-basilikakakku

Herkullisen puolukka-basilikakakun rahkaisen kuorrutuksen kruunaa limetinmehu. Tarjoa makeaa ja hapanta yhdistävä puolukka-basilikakakku kahvin kanssa.

Ainekset

8 annosta
    • 1dlrypsiöljyä
    • 1 1/2dlsokeria
    • 2munaa
    • 1rkltuoretta basilikaa hienonnettuna
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1ps(200 g)puolukoita

Kuorrutus

Päälle

    • ohuita limettiviipaleita, puolukoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita öljy ja sokeri sähkövatkaimella ja vatkaa seokseen munat yksitellen. Lisää hienonnettu basilika ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Varaa noin puoli desilitraa puolukoita koristeeksi ja kääntele loput taikinaan kohmeisina.
  2. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun pyöreään tasapohjaiseen irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Irrota kakku vähän jäähtyneenä vuoasta ja pane tarjoiluvadille.
  3. Siivilöi tomusokeri rahkan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta vanilliinisokerilla ja limetinmehulla. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele limettiviipaleilla. Nosta hetkeksi jääkaappiin ja koristele puolukoilla. Tarjoa puolukka-basilikakakku kahvin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille2 arvostelua