• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Jauhelihatagine

Marokkolaistyylinen jauhelihatagine valmistuu sutjakasti liedellä. Pohjois-Afrikan eksotiikkaa luovat runsaat mausteet, kikherneet ja rusinat.
Jauhelihatagine
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 205 kcal / annos (215g)

Ainekset

6 annosta
    • 1pkt(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa
    • 1(120 g)sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2(200 g)porkkanaa
    • 1(180 g)palsternakka
    • 2tlinkivääritahnaa
    • 1 1/2tljuustokuminaa
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlkanelia
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1/4tlchilijauhetta
    • n. 2dlvettä
    • 3/4dltuoretta korianteria hienonnettuna

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori kasvikset. Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuutioi porkkanat ja palsternakka.
  2. Ruskista jauheliha kasarissa omassa rasvassaan. Lisää kasvikset ja kääntele, kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet. Lisää mausteet ja kuullota vielä hetki.
  3. Lisää kasariin tomaattimurska, kikherneet, rusinat ja vesi. Anna taginen hautua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  4. Sekoita valmiin taginen joukkoon korianteri. Viimeistele ripottelemalla pinnalle paahdettuja mantelilastuja sekä tuoretta korianteria. Tarjoa jauhelihatagine couscousin ja turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 215g100 g

  • 205 kcal858 kJ
  • Proteiinia18 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua