Marokkolaiset naudanrintakebabitReseptin takana kumppani

Marokkolaiset naudanrintakebabit

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Marokkolaiseen tapaan maustetut kebakot tarjotaan jogurttiaiolin ja itsetehtyjen ranskalaiset kanssa. Resepti: HK
  • Gluteeniton

Ainekset

4–6 annosta
2 pkt (à 400 g)
 
HK naudan jauhelihaa (17 % rasvaa)
tai
2 rkl
 
mustapippuria
tai
4 rkl
 
Ras el Hanout –mausteseosta (esim. Santamaria)
tai
2
 
kananmunaa
tai
2 tl
 
suolaa
tai
 
varrastikkuja
tai

Jogurttiaioli

1/2 dl
 
kreikkalaista jogurttia
tai
1/2 dl
 
majoneesia
tai
1
 
appelsiinin raastettu kuori
tai
1/3
 
appelsiinin mehu
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
2
 
valkosipulinkynttä hienonnettuna
tai

Ranskalaiset

1 kg
 
jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
tai
2 l
 
rypsiöljyä
tai
ripaus
 
hienoa merisuolaa
tai

Valmistus

30 - 60 min

Sekoita kaikki kebabin raaka-aineet huolellisesti tiiviiksi massaksi. Jaa massa kuuteen osaan. Pyöritä massasta paksuhkoja pötkylöitä ja tökkää jokaiseen pötkylään liotettu varrastikku. Grillaa vartaat kuumassa grillissä tai parilalla kypsiksi noin 10 minuuttia välillä käännellen.

Sekoita kaikki aiolin ainekset keskenään ja anna maustua muutama tunti.

Leikkaa perunat kuorineen noin pikkurillin paksuisiksi tikuiksi. Esikypsennä ranskalaiset 160 asteisessa öljyssä noin 6 minuutin ajan. Valuta ja anna jäähtyä tunnin ajan. Nosta öljyn lämpötila 180 asteeseen. Paista ranskalaisia noin 4 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Pane ranskalaiset kulhoon ja lisää suolaa. Sekoita hyvin ja tarjoa naudanrintakebabien, jogurttiaiolin sekä salaatin kera.