Marokkolaiset naudanrintakebabit
Marokkolaiseen tapaan maustetut kebakot tarjotaan jogurttiaiolin ja itsetehtyjen ranskalaiset kanssa. Resepti: HK
- 4-6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 2pkt(400 g)HK Karkeaksi jauhettua naudan rintaa
- 2rklmustapippuria
- 4rklRas el Hanout –mausteseosta (esim. Santamaria)
- 2kananmunaa
- 2tlsuolaa
- varrastikkuja
Jogurttiaioli
- 1/2dlkreikkalaista jogurttia
- 1/2dlmajoneesia
- 1appelsiinin raastettu kuori
- 1/3appelsiinin mehu
- ripausmustapippuria
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
Ranskalaiset
- 1kgjauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
- 2lrypsiöljyä
- ripaushienoa merisuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita kaikki kebabin raaka-aineet huolellisesti tiiviiksi massaksi. Jaa massa kuuteen osaan. Pyöritä massasta paksuhkoja pötkylöitä ja tökkää jokaiseen pötkylään liotettu varrastikku. Grillaa vartaat kuumassa grillissä tai parilalla kypsiksi noin 10 minuuttia välillä käännellen.
- Sekoita kaikki aiolin ainekset keskenään ja anna maustua muutama tunti.
- Leikkaa perunat kuorineen noin pikkurillin paksuisiksi tikuiksi. Esikypsennä ranskalaiset 160 asteisessa öljyssä noin 6 minuutin ajan. Valuta ja anna jäähtyä tunnin ajan. Nosta öljyn lämpötila 180 asteeseen. Paista ranskalaisia noin 4 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Pane ranskalaiset kulhoon ja lisää suolaa. Sekoita hyvin ja tarjoa naudanrintakebabien, jogurttiaiolin sekä salaatin kera.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi