Marokkolaiset naudanrintakebabit
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Marokkolaiseen tapaan maustetut kebakot tarjotaan jogurttiaiolin ja itsetehtyjen ranskalaiset kanssa. Resepti: HK
- Gluteeniton
Ainekset
4–6 annosta
2 pkt (à 400 g) | HK naudan jauhelihaa (17 % rasvaa) tai |
2 rkl | mustapippuria tai |
4 rkl | Ras el Hanout –mausteseosta (esim. Santamaria) tai |
2 | kananmunaa tai |
2 tl | suolaa tai |
varrastikkuja tai | |
Jogurttiaioli | |
---|---|
1/2 dl | kreikkalaista jogurttia tai |
1/2 dl | majoneesia tai |
1 | appelsiinin raastettu kuori tai |
1/3 | appelsiinin mehu tai |
ripaus | mustapippuria tai |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
Ranskalaiset | |
1 kg | jauhoista perunaa (esim. Rosamunda) tai |
2 l | rypsiöljyä tai |
ripaus | hienoa merisuolaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita kaikki kebabin raaka-aineet huolellisesti tiiviiksi massaksi. Jaa massa kuuteen osaan. Pyöritä massasta paksuhkoja pötkylöitä ja tökkää jokaiseen pötkylään liotettu varrastikku. Grillaa vartaat kuumassa grillissä tai parilalla kypsiksi noin 10 minuuttia välillä käännellen.
Sekoita kaikki aiolin ainekset keskenään ja anna maustua muutama tunti.
Leikkaa perunat kuorineen noin pikkurillin paksuisiksi tikuiksi. Esikypsennä ranskalaiset 160 asteisessa öljyssä noin 6 minuutin ajan. Valuta ja anna jäähtyä tunnin ajan. Nosta öljyn lämpötila 180 asteeseen. Paista ranskalaisia noin 4 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Pane ranskalaiset kulhoon ja lisää suolaa. Sekoita hyvin ja tarjoa naudanrintakebabien, jogurttiaiolin sekä salaatin kera.