• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Joulusilakat

Marinoi silakat ja valmista niiden kaveriksi ranskankermakastike, joka saa värinsä punajuuresta.
Joulusilakat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12-15 annosta
  • yli 60 min
  • 80 kcal / annos (65g)

Ainekset

12-15 annosta
    • 600gsilakkafileitä

Marinadi

    • 5dlvettä
    • 1dletikkaa
    • 1rklsuolaa

Kastike

Pinnalle

    • 1/2punasipulia hienonnettuna
    • kapriksia

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita marinadin ainekset. Irrota silakkafileistä nahkat. Upota fileet liemeen ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
  2. Kuutioi punajuuret. Hienonna puolet punasipulista ja jätä toinen puolikas koristelua varten. Sekoita kastikkeen ainekset.
  3. Valuta silakkafileet hyvin siivilässä. Lisää kastikkeeseen hyvin valute­­tut fileet. Sekoita ainekset varovasti. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Kaada punajuurisilakat tarjolle kulhoon. Koristele hienonnetulla punasipulilla ja kapriksilla.

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 80 kcal335 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2