• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mätisilakat ja tilli-perunasose

Mätisilakat ja tilli-perunasose
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 520 kcal / annos (385g)

Ainekset

4 annosta
    • 600gsilakkafileitä
    • 1nipputilliä
    • 1prk(2 dl)Pirkka kasvirasvasekoitetta tai ruokakermaa

Tilli-perunasose

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa saksilla silakkafileistä selkäevä pois. Lado silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Levitä fileille tuubillinen mätitahnaa ja sen päälle runsaasti tilliä. Kääri fileet rullalle ja lado laakeaan uunivuokaan. Kaada vuokaan kasvirasvasekoite tai ruokakerma. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  2. Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vähässä vedessä noin 15 minuuttia ja kaada keitinvesi talteen. Soseuta kypsät perunat sähkövatkaimella.
  3. Lisää soseeseen kuumaa keitinlientä vähitellen hyvin vatkaten. Mausta perunasose suolalla, sinapilla, hienonnetulla tillillä ja pieneksi kuutioidulla maustekurkulla. Jatka vatkaamista, kunnes sose on pehmeää ja kuohkeaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ravintosisältö perannos 385g100 g

  • 520 kcal2 190 kJ
  • Proteiinia34,3 g
  • Hiilihydraatteja24,3 g
  • Rasvaa30 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille