Matjessilliä, punajuurta ja ruskistettua voitaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Matjessilliä, punajuurta ja ruskistettua voita

  • Annosmäärä annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Arvosana4,713 arvostelua
  • 5 kommenttia
Mausteisen makeasta matjessillistä saa näyttävän ja ja juhlavan tarjottavan alkuruokapöytään. Reseptin on suunnitellut Johan Kurkela.

    Ainekset

    annosta
    2
     
    keskikokoista punajuurta
    tai
    1
     
    laakerinlehti
    tai
    3
     
    tai
    1 rkl
     
    omenaviinietikkaa
    tai
    2 tl
     
    suolaa
    tai
    1 tl
     
    sokeria
    tai
    n. 3 dl
     
    vettä
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 (100 g)
     
    punasipuli
    tai
    1 ruukku
     
    tai
    1 prk (200 g)
     
    tai
    100 g
     
    tai
    1 pkt (180 g)
     
    matjessillifileetä
    tai
     
    tai
     
    tai
     
    tilliä koristeluun
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min
    Kuori ja kuutioi punajuuret noin 1cm x 1cm kuutioiksi. Laita punajuurikuutiot pieneen kattilaan ja lisää joukkoon laakerinlehti, maustepippurit, omenaviinietikka, suola, sokeri sekä vettä sen verran, että punajuuret peittyvät.
    Kiehauta liemi ja hauduta punajuuret keskilämmöllä kypsäksi, noin 10 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Siivilöi liemi pois ja anna punajuurien jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
    Keitä kananmunat kypsiksi (8 minuuttia), jäähdytä kylmän veden alla ja kuori. Hienonna kananmunat karkeasti veitsellä ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
    Kuori ja hienonna punasipuli. Huuhdo hienonnettu punasipuli kylmän veden alla. Hienonna myös ruohosipuli.
    Mausta crème fraîche ripauksella suolaa ja mustapippuria ja vatkaa vispilällä kulhossa kunnes rakenne paksuuntuu.
    Sulata voi kattilassa ja jatka kuumentamista keskilämmöllä samalla koko ajan sekoittaen vispilällä. Kun voi kuohahtaa, muuttuu kauniin vaaleanruskeaksi ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä, kaada se metallikulhoon tai toiseen kattilaan.
    Viipaloi sillifilee sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
    Kokoa sillisalaatti lautaselle ja viimeistele annos sormisuolalla, tuoreella mustapippurilla ja lämpimällä ruskistetulla voilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilata.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussa
      Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussa
      1,49/kpl
    • Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositon
      Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositon
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -28 %
      2,502 kpl
      1,75/kpl
      8,75/kg
    • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      0,99/kpl
      0,99/kg
    • Santa Maria Tellicherry Black Pepper Mustapippurimylly 70g
      Santa Maria Tellicherry Black Pepper Mustapippurimylly 70g
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -25 %
      4,59/kpl
      65,57/kg
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      1,49/kpl

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,7 (13 arvostelua)

    • Hoomoilanen
      1 kuukausi sitten
      Hei Minkä kanssa tämä lämmin ruskitettu voi yhdistetään? Asetelman päälle? Miten käyttäytyy ranskankerman kanssa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 kuukausi sitten
      Hoomoilanen, kiitos kysymyksestä! Ruskistettua voita käytetään tarjoiluun. Sen voi halutessaan jättää erilliseen astiaan kastikkeeksi tai valuttaa punajuurien ja kalan päälle.
    • Naru
      1 kuukausi sitten
      Teimme eilen 6v Seelan kanssa. Oli helppoa ja kivaa kokkailua. Apukokki ihastui makuun niin, että tätä tehdään joulupöytäänkin.
    • Anjuska
      1 kuukausi sitten
      Voin määrää ei kerrota, paljonko?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 kuukausi sitten
      Anjuska, reseptiin käytetään 100 g voita.