Hyppää sisältöön
Matjessilliä, punajuurta ja ruskistettua voitaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Matjessilliä, punajuurta ja ruskistettua voita

  • Valmistusaika30 - 60 min
Mausteisen makeasta matjessillistä saa näyttävän ja ja juhlavan tarjottavan alkuruokapöytään. Reseptin on suunnitellut Johan Kurkela.

    Ainekset

    2
     
    keskikokoista punajuurta
    tai
    1
     
    laakerinlehti
    tai
    3
     
    tai
    1 rkl
     
    omenaviinietikkaa
    tai
    2 tl
     
    suolaa
    tai
    1 tl
     
    sokeria
    tai
    n. 3 dl
     
    vettä
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 (100 g)
     
    punasipuli
    tai
    1 ruukku
     
    tai
    1 prk (200 g)
     
    tai
    100 g
     
    tai
    1 pkt (180 g)
     
    tai
     
    suolaa
    tai
     
    tai
     
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min
    Kuori ja kuutioi punajuuret noin 1cm x 1cm kuutioiksi. Laita punajuurikuutiot pieneen kattilaan ja lisää joukkoon laakerinlehti, maustepippurit, omenaviinietikka, suola, sokeri sekä vettä sen verran, että punajuuret peittyvät.
    Kiehauta liemi ja hauduta punajuuret keskilämmöllä kypsäksi, noin 10 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Siivilöi liemi pois ja anna punajuurien jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
    Keitä kananmunat kypsiksi (8 minuuttia), jäähdytä kylmän veden alla ja kuori. Hienonna kananmunat karkeasti veitsellä ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
    Kuori ja hienonna punasipuli. Huuhdo hienonnettu punasipuli kylmän veden alla. Hienonna myös ruohosipuli.
    Mausta crème fraîche ripauksella suolaa ja mustapippuria ja vatkaa vispilällä kulhossa kunnes rakenne paksuuntuu.
    Sulata voi kattilassa ja jatka kuumentamista keskilämmöllä samalla koko ajan sekoittaen vispilällä. Kun voi kuohahtaa, muuttuu kauniin vaaleanruskeaksi ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä, kaada se metallikulhoon tai toiseen kattilaan.
    Viipaloi sillifilee sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
    Kokoa sillisalaatti lautaselle ja viimeistele annos sormisuolalla, tuoreella mustapippurilla ja lämpimällä ruskistetulla voilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
      Hinta 1,45/kpl
      362,50/kg
    • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      65,38/kg
    • Druvan Omenasiiderietikka 300ml
      Hinta 2,69/kpl
      8,97/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositon
      Hinta 1,95/kpl
      9,75/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 4,19/kpl
      8,38/kg
    • Pirkka matjessillifileet n180g MSC vakuumi
      Hinta n. 3,23/kpl
      17,95/kg
    • Plussa-etu −28 %
      Santa Maria Tellicherry Black Pepper Mustapippurimylly 70g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 9,00/2 kpl
      64,29/kg
      Ilman Plussa-korttia 6,25/kpl (89,29/kg)
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,69/kpl
    • Punajuuri Suomi
      Hinta n. 0,14/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lk
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka laakerinlehti 4g
      Hinta 0,79/kpl
      197,50/kg
    • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
      Hinta 1,15/kpl
      287,50/kg
    • Meira maustepippuri kokonainen 20g
      Hinta 1,25/kpl
      62,50/kg
    • Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23g
      Hinta 2,09/kpl
      90,87/kg
    • Rajamäen omenaviinietikka 0,4l
      Hinta 3,39/kpl
      8,48/l
    • Rajamäen 0,5l Pastöroimaton omenaviinietikka inkivääri-kurkuma
      Hinta 4,55/kpl
      9,10/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Punasipuli Suomi
      Hinta n. 0,20/kpl
      1,95/kg
    • Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,15/kpl
      3,29/kg
    • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
      Hinta 1,79/kpl
    • Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositon
      Hinta 0,99/kpl
      4,95/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Valio Hyvä suomalainen Arki crème fraîche 12% 180g laktoositon
      Hinta 1,25/kpl
      6,94/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Meira Aromikas mustapippuri 49g myl
      Hinta 4,95/kpl
      101,02/kg
    • Pirkka mustapippurimylly 120g
      Hinta 3,25/kpl
      27,08/kg
    • Pirkka tilli 50g
      Hinta 2,19/kpl
      43,80/kg
    • Järvikylä tilli ruukku Suomi
      Hinta 1,69/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (16 arviota)

    • Hoomoilanen
      2 vuotta sitten
      Hei Minkä kanssa tämä lämmin ruskitettu voi yhdistetään? Asetelman päälle? Miten käyttäytyy ranskankerman kanssa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Hoomoilanen, kiitos kysymyksestä! Ruskistettua voita käytetään tarjoiluun. Sen voi halutessaan jättää erilliseen astiaan kastikkeeksi tai valuttaa punajuurien ja kalan päälle.
    • Naru
      2 vuotta sitten
      Teimme eilen 6v Seelan kanssa. Oli helppoa ja kivaa kokkailua. Apukokki ihastui makuun niin, että tätä tehdään joulupöytäänkin.
    • Anjuska
      2 vuotta sitten
      Voin määrää ei kerrota, paljonko?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Anjuska, reseptiin käytetään 100 g voita.