
Matjessilliä, punajuurta ja ruskistettua voita
- Valmistusaika30 - 60 min
Mausteisen makeasta matjessillistä saa näyttävän ja ja juhlavan tarjottavan alkuruokapöytään. Reseptin on suunnitellut Johan Kurkela.
Ainekset
2 | keskikokoista punajuurta tai |
1 | laakerinlehti tai |
3 | tai |
1 rkl | omenaviinietikkaa tai |
2 tl | suolaa tai |
1 tl | sokeria tai |
n. 3 dl | vettä tai |
4 | kananmunaa tai |
1 (100 g) | punasipuli tai |
1 ruukku | tai |
1 prk (200 g) | tai |
100 g | tai |
1 pkt (180 g) | tai |
suolaa tai | |
tai | |
tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja kuutioi punajuuret noin 1cm x 1cm kuutioiksi. Laita punajuurikuutiot pieneen kattilaan ja lisää joukkoon laakerinlehti, maustepippurit, omenaviinietikka, suola, sokeri sekä vettä sen verran, että punajuuret peittyvät.
Kiehauta liemi ja hauduta punajuuret keskilämmöllä kypsäksi, noin 10 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Siivilöi liemi pois ja anna punajuurien jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Keitä kananmunat kypsiksi (8 minuuttia), jäähdytä kylmän veden alla ja kuori. Hienonna kananmunat karkeasti veitsellä ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Kuori ja hienonna punasipuli. Huuhdo hienonnettu punasipuli kylmän veden alla. Hienonna myös ruohosipuli.
Mausta crème fraîche ripauksella suolaa ja mustapippuria ja vatkaa vispilällä kulhossa kunnes rakenne paksuuntuu.
Sulata voi kattilassa ja jatka kuumentamista keskilämmöllä samalla koko ajan sekoittaen vispilällä. Kun voi kuohahtaa, muuttuu kauniin vaaleanruskeaksi ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä, kaada se metallikulhoon tai toiseen kattilaan.
Viipaloi sillifilee sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
Kokoa sillisalaatti lautaselle ja viimeistele annos sormisuolalla, tuoreella mustapippurilla ja lämpimällä ruskistetulla voilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,85/kpl65,38/kg
- Druvan Omenasiiderietikka 300mlHinta 2,69/kpl8,97/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositonHinta 1,95/kpl9,75/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Pirkka matjessillifileet n180g MSC vakuumiHinta n. 3,23/kpl17,95/kg
- Plussa-etu −28 %Santa Maria Tellicherry Black Pepper Mustapippurimylly 70gPlussa-kortillaEtuhinta 9,00/2 kpl64,29/kgIlman Plussa-korttia 6,25/kpl (89,29/kg)
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Punajuuri SuomiHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lkHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- Rajamäen omenaviinietikka 0,4lHinta 3,39/kpl8,48/l
- Rajamäen 0,5l Pastöroimaton omenaviinietikka inkivääri-kurkumaHinta 4,55/kpl9,10/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,79/kpl
- Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositonHinta 0,99/kpl4,95/kg
- Pysyvästi edullinenValio Hyvä suomalainen Arki crème fraîche 12% 180g laktoositonHinta 1,25/kpl6,94/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Meira Aromikas mustapippuri 49g mylHinta 4,95/kpl101,02/kg
- Pirkka mustapippurimylly 120gHinta 3,25/kpl27,08/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,6(207 arviota)
- 30 - 60 min4,0(22 arviota)
- 30 - 60 min3,1(15 arviota)
- 30 - 60 min3,9(99 arviota)
- 30 - 60 min3,8(33 arviota)
- 30 - 60 min4,3(48 arviota)
- yli 60 min3,7(63 arviota)
- 30 - 60 min4,0(31 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (16 arviota)
- Hoomoilanen2 vuotta sittenHei Minkä kanssa tämä lämmin ruskitettu voi yhdistetään? Asetelman päälle? Miten käyttäytyy ranskankerman kanssa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenHoomoilanen, kiitos kysymyksestä! Ruskistettua voita käytetään tarjoiluun. Sen voi halutessaan jättää erilliseen astiaan kastikkeeksi tai valuttaa punajuurien ja kalan päälle.
- Naru2 vuotta sittenTeimme eilen 6v Seelan kanssa. Oli helppoa ja kivaa kokkailua. Apukokki ihastui makuun niin, että tätä tehdään joulupöytäänkin.
- Anjuska2 vuotta sittenVoin määrää ei kerrota, paljonko?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenAnjuska, reseptiin käytetään 100 g voita.