Maukas janssoninkiusaus Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Maukas janssoninkiusaus

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Maukas janssoninkiusaus on ruotsalainen klassikko, jota tarjotaan usein yöruokana. Tämä laatikko on tehty tuoreista aineksista.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 kg
 
Pirkka perunoita (punainen tai keltainen pussi)
tai
1–2 (150 g)
 
sipulia
tai
1/2 rkl
 
öljyä
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
2 rs (à 100 g)
 
Pirkka anjovisfileitä + rasioiden liemet
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
1–2 dl
 
kevytmaitoa
tai

Ravintosisältö

Energia
705 kJ / 169 kcal
Rasva
8,3 g
josta tyydyttynyttä
4,3 g
Hiilihydraatit
15,5 g
josta sokereita
3,5 g
Proteiini
6,9 g
Suola
1,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Pese ja kuori perunat, suikaloi ne monitoimikoneella tai veitsellä. Voit myös viipaloida perunat. Huuhdo perunat nopeasti kylmällä vedellä, valuta ja painele talouspaperilla kuiviksi. Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota ne rasvassa.

Lado perunat ja sipulit kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Ripottele väliin suolaa, mustapippuria ja puolitettuja anjovisfileitä. Paista kiusausta ensin ilman nestettä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Sekoita kerma, maito ja anjovisfileiden liemet keskenään. Kaada seos perunoiden päälle. Liemi saa yltää lähes perunasuikaleiden yläpintaan saakka. Jatka paistamista 200 asteessa noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Jos pinta näyttää tummuvan likaa, alenna lämpötilaa 175 asteeseen. (Kypsennä mieluummin alhaisemmassa lämpötilassa pidempään kuin korkeassa lämpötilassa nopeasti.) Anna kiusausksen tekeytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi etikkapunajuuria.

Huom! Voit käyttää kiinteitä perunoita (vihreä pussi), jos haluat, että perunat jäävät napakoiksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/l
  • Peruna jauhoinen pesty/mull Suomi
    Hinta 1,29/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Abba anjovisfileitä 125/79g
    Hinta 3,09/kpl
    39,11/kg
  • Arla kuohukerma 2dl luomu
    Hinta 1,55/kpl
    7,75/l
  • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/l
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Valio kevytmaito 5 dl
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (24 arviota)

  • Eppu
    5 kuukautta sitten
    Tällä ohjeella tuli oikein makoisaa. Tein pitkästä aikaa janssonia.
  • kotikokkioppii.
    7 vuotta sitten
    Erittäin hyvä lopputulos oli maukas ja mehevä.