Maukas janssoninkiusaus
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Maukas janssoninkiusaus on ruotsalainen klassikko, jota tarjotaan usein yöruokana. Tämä laatikko on tehty tuoreista aineksista.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 kg | Pirkka perunoita (punainen tai keltainen pussi) tai |
1–2 (150 g) | sipulia tai |
1/2 rkl | öljyä tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
2 rs (à 100 g) | Pirkka anjovisfileitä + rasioiden liemet tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1–2 dl | kevytmaitoa tai |
Ravintosisältö
Energia | 705 kJ / 169 kcal |
Rasva | 8,3 g |
josta tyydyttynyttä | 4,3 g |
Hiilihydraatit | 15,5 g |
josta sokereita | 3,5 g |
Proteiini | 6,9 g |
Suola | 1,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pese ja kuori perunat, suikaloi ne monitoimikoneella tai veitsellä. Voit myös viipaloida perunat. Huuhdo perunat nopeasti kylmällä vedellä, valuta ja painele talouspaperilla kuiviksi. Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota ne rasvassa.
Lado perunat ja sipulit kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Ripottele väliin suolaa, mustapippuria ja puolitettuja anjovisfileitä. Paista kiusausta ensin ilman nestettä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Sekoita kerma, maito ja anjovisfileiden liemet keskenään. Kaada seos perunoiden päälle. Liemi saa yltää lähes perunasuikaleiden yläpintaan saakka. Jatka paistamista 200 asteessa noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Jos pinta näyttää tummuvan likaa, alenna lämpötilaa 175 asteeseen. (Kypsennä mieluummin alhaisemmassa lämpötilassa pidempään kuin korkeassa lämpötilassa nopeasti.) Anna kiusausksen tekeytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi etikkapunajuuria.
Huom! Voit käyttää kiinteitä perunoita (vihreä pussi), jos haluat, että perunat jäävät napakoiksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Abba anjovisfileitä 125/79gHinta 3,65/kpl46,20/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Peruna jauhoinen pesty/mull SuomiHinta 1,29/kg
- Peruna jauhoinen pestyHinta 1,29/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(83 arviota)
- yli 60 min3,7(148 arviota)
- yli 60 min3,9(58 arviota)
- 30 - 60 min3,9(10 arviota)
- yli 60 min3,7(78 arviota)
- yli 60 min3,5(345 arviota)
- yli 60 min4,2(13 arviota)
- yli 60 min4,5(103 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (25 arviota)
- Eppu1 vuosi sittenTällä ohjeella tuli oikein makoisaa. Tein pitkästä aikaa janssonia.
- kotikokkioppii.7 vuotta sittenErittäin hyvä lopputulos oli maukas ja mehevä.