Maukas janssoninkiusaus
Maukas janssoninkiusaus on ruotsalainen klassikko, jota tarjotaan usein yöruokana. Tämä laatikko on tehty tuoreista aineksista.
4 annostayli 60 min335 kcal / annos (310g)
Ainekset
4 annosta
- 1kgPirkka perunoita (punainen tai keltainen pussi)
- 1-2(150 g)sipulia
- 1/2rklöljyä
- 1/4tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 2rs(à 100 g)Pirkka anjovisfileitä + rasioiden liemet
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 1-2dlkevytmaitoa
Valmistus
yli 60 min- Pese ja kuori perunat, suikaloi ne monitoimikoneella tai veitsellä. Voit myös viipaloida perunat. Huuhdo perunat nopeasti kylmällä vedellä, valuta ja painele talouspaperilla kuiviksi. Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota ne rasvassa.
- Lado perunat ja sipulit kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Ripottele väliin suolaa, mustapippuria ja puolitettuja anjovisfileitä. Paista kiusausta ensin ilman nestettä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
- Sekoita kerma, maito ja anjovisfileiden liemet keskenään. Kaada seos perunoiden päälle. Liemi saa yltää lähes perunasuikaleiden yläpintaan saakka. Jatka paistamista 200 asteessa noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Jos pinta näyttää tummuvan likaa, alenna lämpötilaa 175 asteeseen. (Kypsennä mieluummin alhaisemmassa lämpötilassa pidempään kuin korkeassa lämpötilassa nopeasti.) Anna kiusausksen tekeytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi etikkapunajuuria.
Tiesitkö että...
Huom! Voit käyttää kiinteitä perunoita (vihreä pussi), jos haluat, että perunat jäävät napakoiksi.Kategoriat
Ruokalajit Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 310g100 g
- 335 kcal1 400 kJ
- Proteiinia 7 g
- Hiilihydraatteja31 g
- Rasvaa19 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Erittäin hyvä lopputulos oli maukas ja mehevä.