• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Uuniomenasalaatti

Uuniomenasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 90 kcal / annos (100g)

Ainekset

6 annosta
    • 3isoaomenaa (esim. Jonagold)
    • 1/2dljuoksevaa margariinia
    • tai
    • voita sulatettuna
    • 1tlinkivääritahnaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Salaatti

    • 1punasipuli
    • 1rklomenaviinietikkaa
    • 1-2ruukkuarucolaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1dlpuolukoita (pakaste)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise omenat ja poista siemen­kodat. Leikkaa pohjasta ohut viipale, jotta omenat pysyvät paremmin pystyssä. Pane omenat uuninkestävään vuokaan leikkaus­pinta ylöspäin.
  2. Mausta rasva inkivääritahnalla, suolalla ja pippurilla. Voitele omenoiden leikkauspinta rasvaseoksella. Kypsennä omenoita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Omenat saavat jäädä purtaviksi. Liian pitkään kypsennettäessä hapokkaat omenat hajoavat.
  3. Leikkaa kuorittu, halkaistu punasipuli oikein ohuiksi viipaleiksi. Sekoita punasipulisuikaleet ja viinietikka. Anna maustua sillä aikaa, kun omenat kypsyvät.
  4. Sekoita sipulin joukkoon rucolan lehdet. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele salaatti omenanpuolikkaille ja ripottele puolukat salaatille. Tarjoa lihapadan lisäkkeenä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 90 kcal377 kJ
  • Proteiinia0,5 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille