Mausteinen tunturikakku
Tässä maustekakaussa maistuu muun muassa puolukat, rusinat, kaneli, kaardemumma ja neilikka. Ihanan murea kakku maistuu kahvin kanssa.
20 palaayli 60 min200 kcal / annos (60g)
Ainekset
20 palaa
- 5dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlsoodaa
- 1tlkanelia
- 1tlkardemummaa
- 1tlneilikkaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1/2dlmaitoa
- 150gleivontamargariinia
- 2dlsiirappia
- 2dlpuolukoita (pakaste)
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja korppujauhota iso rengasvuoka (tilavuus 1.8 l). Sulata rasva ja anna jäähtyä. Ripottele rusinoiden joukkoon ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Sekoita isossa kulhossa hyvin keskenään loput vehnäjauhot ja sooda. Lisää kulhoon kaneli, kardemumma ja neilikka sekä sokeri.
- Sekoita toisessa kulhossa jogurtti ja maito. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt margariini ja siirappi. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita kulhon pohjaa myöten juuri ja juuri sekaisin.
- Lisää taikinaan rusinat ja kohmeiset puolukat. Nostele taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Jos kakku tummuu päältä liikaa, pane päälle leivinpaperi. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku pois vuoasta hieman jäähtyneenä. Kakku maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä ja on hyvin säilyvä. Ripottele kakun pinnalle tomusokeria tarjolle vietäessä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 60g100 g
- 200 kcal837 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja30 g
- Rasvaa8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tuli ihana kakku! Jogurtin + maidon korvasin 2,5 dl piimällä.
Aivan ihana kakku, toimii myös gluteenittomana kun korvaa vehnäjauhot gluteenittomilla ja lisää taikinaan psylliumia ja yhden ylimääräisen kananmunan. :)