• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mausteinen tunturikakku

Mausteinen tunturikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 palaa
  • yli 60 min
  • 200 kcal / annos (60g)

Ainekset

20 palaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota iso rengasvuoka (tilavuus 1.8 l). Sulata rasva ja anna jäähtyä. Ripottele rusinoiden joukkoon ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Sekoita isossa kulhossa hyvin keskenään loput vehnäjauhot ja sooda. Lisää kulhoon kaneli, kardemumma ja neilikka sekä sokeri.
  2. Sekoita toisessa kulhossa jogurtti ja maito. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt margariini ja siirappi. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita kulhon pohjaa myöten juuri ja juuri sekaisin.
  3. Lisää taikinaan rusinat ja kohmeiset puolukat. Nostele taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Jos kakku tummuu päältä liikaa, pane päälle leivinpaperi. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku pois vuoasta hieman jäähtyneenä. Kakku maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä ja on hyvin säilyvä. Ripottele kakun pinnalle tomusokeria tarjolle vietäessä.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 200 kcal837 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8
  • Miltsi5.3.2016

    Aivan ihana kakku, toimii myös gluteenittomana kun korvaa vehnäjauhot gluteenittomilla ja lisää taikinaan psylliumia ja yhden ylimääräisen kananmunan. :)