• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mausteiset fetajuustotäytteiset lihapullat

Lihapullien sisälle piilotetaan fetajuustokuutio.
Mausteiset fetajuustotäytteiset lihapullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 138 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta

Kastike

    • 2rklöljyä tai margariinia
    • 2rklPirkka tomaattipyreetä
    • 1rklvehnäjauhoja
    • 4dlvettä +
    • 1lihaliemikuutio
    • 1/2-3/4tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1/2tlkanelia
    • 1/2tlsokeria

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Turvota korppujauhoja vedessä noin 10 minuuttia. Lisää jauheliha, muna, timjami, suola ja pippuri. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile siitä isohkoja lihapullia. Kuutioi feta.
  2. Tee syvennys jokaiseen lihapullaan ja täytä fetajuustokuutiolla. Muotoile pullat sileiksi.
  3. Valmista kastike. Kuumenna rasva, kiehauta siinä sipuli, lisää tomaattipyree ja jauhot. Lisää kylmä vesi ja murenna lihaliemikuutio joukkoon. Keitä kastiketta 10 minuuttia ja mausta.
  4. Paista lihapullat kuumalla pannulla niin, että ne saavat kauniin pinnan. Kypsennä lihapullia vielä 7-8 minuuttia kastikkeessa.
  5. Ripottele pinnalle pekaanipähkinöitä rouhittuna ja halutessasi korianteria. Tarjoa pullien lisäkkeenä riisiä ja raikasta salaattia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 138 kcal575 kJ
  • Proteiinia9,77 g
  • Hiilihydraatteja3,17 g
  • Rasvaa9,68 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5