
Mausteiset fetajuustotäytteiset lihapullat
Lihapullien sisälle piilotetaan fetajuustokuutio.
5 annosta30 - 60 min138 kcal / 100 g
Ainekset
5 annosta
- 500gnaudan vähärasvaista jauhelihaa
- 1/2dlkorppujauhoja
- 1dlvettä
- 1kananmuna
- 1tlkuivattua timjamia tai 1 rkl tuoretta timjamia
- 3/4tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
Kastike
- 2rklöljyä tai margariinia
- 1rklvehnäjauhoja
- 4dlvettä +
- 1lihaliemikuutio
- 1/2-3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1/2tlkanelia
- 1/2tlsokeria
Pinnalle
- (korianteria)
Valmistus
30 - 60 min- Turvota korppujauhoja vedessä noin 10 minuuttia. Lisää jauheliha, muna, timjami, suola ja pippuri. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile siitä isohkoja lihapullia. Kuutioi feta.
- Tee syvennys jokaiseen lihapullaan ja täytä fetajuustokuutiolla. Muotoile pullat sileiksi.
- Valmista kastike. Kuumenna rasva, kiehauta siinä sipuli, lisää tomaattipyree ja jauhot. Lisää kylmä vesi ja murenna lihaliemikuutio joukkoon. Keitä kastiketta 10 minuuttia ja mausta.
- Paista lihapullat kuumalla pannulla niin, että ne saavat kauniin pinnan. Kypsennä lihapullia vielä 7-8 minuuttia kastikkeessa.
- Ripottele pinnalle pekaanipähkinöitä rouhittuna ja halutessasi korianteria. Tarjoa pullien lisäkkeenä riisiä ja raikasta salaattia.
Kategoriat
Ravintosisältö per 100 g
- 138 kcal575 kJ
- Proteiinia 9,77 g
- Hiilihydraatteja3,17 g
- Rasvaa9,68 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi