• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Toscapiirakka

Perinteinen toscapiirakka on monen suosikki herkku kahvipöytään. Ihana mantelinen kuorrute kruunaa kokonaisuuden.
Toscapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 389 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • 1 1/2dlsokeria
    • 75gPirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
    • 2 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1dlPirkka appelsiinitäysmehua

Kuorrutus

    • 75gPirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
    • 3/4dlsokeria
    • 1rklPirkka vehnäjauhoja
    • 2rklPirkka appelsiinitäysmehua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen appelsiinimehun kanssa.
  2. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm). Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Sulata kuorrutusta varten rasva kattilassa. Lisää muut aineet ja kiehauta varovasti sekoittaen. Levitä kuorrutus kakun päälle. Jatka paistamista 200 asteessa 5-10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ravintosisältö per 100 g

  • 389 kcal1 630 kJ
  • Proteiinia7,23 g
  • Hiilihydraatteja36 g
  • Rasvaa23,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15