• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Makea kesäkurpitsapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Makea kesäkurpitsapiirakka

  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 335 kcal / annos (115g)

Ainekset

12 annosta

Kuorrutus

    • 1tlk(250 g)Pirkka maitorahkaa
    • 1(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1 1/2dltomusokeria
    • 1-2rklsitruunanmehua
    • 2tlsitruunan raastettua kuorta

Koristeeksi

    • koristerakeita

Valmistus

yli 60 min
  1. Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kesäkurpitsaraaste ja rasva taikinaan. Lisää myös jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.
  4. Levitä taikina voideltuun (halkaisija 30 cm) piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
  5. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Koristele halutessasi koristerakeilla. Piirakka mehevöityy jääkaapissa ja säilyy useita päiviä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 115g100 g

  • 335 kcal1 400 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja44 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua
  • AinoSofia26.8.2018

    Pidin piirakkaa uunissa 25 min ja pinta sai hyvin väriä, mutta sisältä jäi aivan raa'aksi.

  • K-Kuluttajapalvelu26.8.2018

    AinoSofia, ikävä kuulla, että piirakka on jäänyt aivan raa'aksi. Reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiössä, mutta uunien tehoissa voi toki olla jonkin verran vaihtelua. Välitän havaintosi eteenpäin tiedoksi.

  • eltsuli3.8.2016

    Tosi hyvää ja mehevää, mutta taikina jäi hieman raa'aksi ohjeella..