• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Makea kesäkurpitsapiirakka

Makea kesäkurpitsapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 335 kcal / annos (115g)

Ainekset

12 annosta

Kuorrutus

    • 1(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1 1/2dltomusokeria
    • 1-2rklsitruunanmehua
    • 2tlsitruunan raastettua kuorta

Koristeeksi

    • koristerakeita

Valmistus

yli 60 min
  1. Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kesäkurpitsaraaste ja rasva taikinaan. Lisää myös jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.
  4. Levitä taikina voideltuun (halkaisija 30 cm) piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
  5. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Koristele halutessasi koristerakeilla. Piirakka mehevöityy jääkaapissa ja säilyy useita päiviä.

Ravintosisältö perannos 115g100 g

  • 335 kcal1 400 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja44 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8