• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mehevä omena-jogurttitorttu

Mehevä omena-jogurttitorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 220 kcal / annos (90g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 100gvoita tai leivontamargariinia
    • 1dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

Pinnalle

    • 1rklsokeria
    • 1/2tlkanelia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 26 cm) ja voitele reunat. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Kuori omenat tarvittaessa. Kuutioi puolet omenoista ja leikkaa loput ohuiksi lohkoiksi. Sekoita omenakuutiot, sitruunan mehu ja kuori sekä rusinat kulhossa.
  3. Sekoita jogurtti, munat, sokeri, perunajauhot ja vanilliinisokeri keskenään. Levitä puolukkahillo pohjan päälle. Lusikoi omena-rusinaseos vuokaan. Kaada jogurttitäyte omenoiden päälle.
  4. Asettele päälle omenalohkot. Ripottele pinnalle sokeri-kaneliseosta. Kypsennä torttua 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti. Jäähdytä ja irrota vuoasta. Tarjoa jäähtyneenä.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 220 kcal921 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja31 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille