Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
PuolukkakukkosetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukkakukkoset

Puolukkakukkoset maistuvat vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Tarjoa nämä herkut kahvin kanssa!

Ainekset

12 kpl

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikinaan. Ota taikinasta 1/3 erilleen kansia varten. Jaa loppu taikina 12 osaan ja painele taikinapalat voidellun muffinipellin syvennyksiin. Nosta muffinipelti ja kansitaikina jääkaappiin kovettumaan.
  2. Survo kohmeiset marjat. Sekoita joukkoon sokeri, perunajauhot ja vanilliinisokeri.
  3. Lusikoi puolukkaseos pohjien päälle. Jaa loppu taikina 12 osaan ja kauli tai taputtele paloista kannet kukkosille. Painele reunat tiiviisti kiinni.
  4. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Irrota kukkoset jäähtyneinä varovasti pellistä.
  5. Tarjoa puolukkakukkoset vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Puolukkakukkoset sopivat hyvin pakastettaviksi.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille25 arvostelua