• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukkakukkoset

Puolukkakukkoset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 kpl
  • yli 60 min
  • 260 kcal / annos (90g)

Ainekset

12 kpl

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikinaan. Ota taikinasta 1/3 erilleen kansia varten. Jaa loppu taikina 12 osaan ja painele taikinapalat voidellun muffinipellin syvennyksiin. Nosta muffinipelti ja kansitaikina jääkaappiin kovettumaan.
  2. Survo kohmeiset marjat. Sekoita joukkoon sokeri, perunajauhot ja vanilliinisokeri.
  3. Lusikoi puolukkaseos pohjien päälle. Jaa loppu taikina 12 osaan ja kauli tai taputtele paloista kannet kukkosille. Painele reunat tiiviisti kiinni.
  4. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Irrota kukkoset jäähtyneinä varovasti pellistä.
  5. Tarjoa puolukkakukkoset vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Puolukkakukkoset sopivat hyvin pakastettaviksi.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 260 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja35 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7