Appelsiinipullat
- Annosmäärä24 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Mehukkaiden appelsiinipullien taikina valmistetaan maitorahkasta ja maidosta. Appelsiinimarmeladi sopii myös keväisten pullien täytteeksi.
Ainekset
24 annosta
1/2 prk (à 250 g) | tai |
4 dl | maitoa tai |
50 g | hiivaa tai |
1 | kananmuna tai |
2 dl | sokeria tai |
2 tl | suolaa tai |
1 rkl | kardemummaa tai |
900 g (n.14 dl) | vehnäjauhoja tai |
200 g | tai |
Täyte | |
---|---|
4 dl | tai |
2 rkl | tai |
Voiteluun | |
1 | kananmuna tai |
Koristelu | |
n. 2 1/2 dl | tomusokeria tai |
1 | kananmunan valkuainen tai |
keltaisia koristerakeita tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita rahka ja maito kattilassa ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon ja kaada neste päälle. Sekoita joukkoon muna. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.
Sekoita jauhot vähitellen taikinaan. Lisää pehmeä margariini alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Vaivaa taikinaa kunnes se on sileää ja irtoaa kulhon reunoista.
Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä paikassa kooltaan kaksinkertaiseksi.
Sekoita täytettä varten marmeladi tasaiseksi ja siivilöi joukkoon perunajauho. Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi pala suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (n. 60 x 35 cm).
Levitä päälle puolet appelsiinitäytteestä. Kääri rullalle pitkältä sivulta alkaen. Leikkaa rullasta noin 2 1/2 sentin viipaleita ja nosta ne paperivuokiin. Leivo toinen taikinapala samoin.
Kohota pullat peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele munalla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 8–10 minuuttia.
Koristelu: Sekoita valkuaisen joukkoon vähitellen tomusokeri tahnamaiseksi seokseksi. Koristele pullat sokerivesikuorrutuksella. Ripottele päälle heti koristerakeita.
Vinkki! Voit leipoa taikinasta myös saksipitkoja. Nosta täytetyt rullat pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa saksilla syviä, lähes pohjaan saakka ulottuvia viiltoja noin 2 cm:n välein. Käännä viipale sivulle vuoroin oikealle vuoroin vasemmalle puolelle pitkoa. Anna pitkojen nousta peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Voitele pitkot munalla. Paista pitkot 200 asteessa uunin alatasolla 20–25 minuuttia. Koristele sokerivesikuorrutuksella ja koristerakeilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,7(17 arvostelua)
- yli 60 min4,0(10 arvostelua)
- yli 60 min4,7(3 arvostelua)
- yli 60 min2,7(3 arvostelua)
- yli 60 min2,5(4 arvostelua)
- yli 60 min3,3(42 arvostelua)
- yli 60 min4,0(3 arvostelua)
- yli 60 min4,5(2 arvostelua)