• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Appelsiinipullat

Mehukkaiden appelsiinipullien taikina valmistetaan maitorahkasta ja maidosta. Appelsiinimarmeladi sopii myös keväisten pullien täytteeksi.
Appelsiinipullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 annosta
  • yli 60 min
  • 268 kcal / 100 g

Ainekset

24 annosta

Täyte

Voiteluun

    • 1kananmuna

Koristelu

    • n. 2 1/2dltomusokeria
    • 1kananmunan valkuainen
    • keltaisia koristerakeita

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita rahka ja maito kattilassa ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon ja kaada neste päälle. Sekoita joukkoon muna. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.
  2. Sekoita jauhot vähitellen taikinaan. Lisää pehmeä margariini alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Vaivaa taikinaa kunnes se on sileää ja irtoaa kulhon reunoista.
  3. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä paikassa kooltaan kaksinkertaiseksi.
  4. Sekoita täytettä varten marmeladi tasaiseksi ja siivilöi joukkoon perunajauho. Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi pala suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (n. 60 x 35 cm).
  5. Levitä päälle puolet appelsiinitäytteestä. Kääri rullalle pitkältä sivulta alkaen. Leikkaa rullasta noin 2 1/2 sentin viipaleita ja nosta ne paperivuokiin. Leivo toinen taikinapala samoin.
  6. Kohota pullat peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele munalla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
  7. Koristelu: Sekoita valkuaisen joukkoon vähitellen tomusokeri tahnamaiseksi seokseksi. Koristele pullat sokerivesikuorrutuksella. Ripottele päälle heti koristerakeita.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit leipoa taikinasta myös saksipitkoja. Nosta täytetyt rullat pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa saksilla syviä, lähes pohjaan saakka ulottuvia viiltoja noin 2 cm:n välein. Käännä viipale sivulle vuoroin oikealle vuoroin vasemmalle puolelle pitkoa. Anna pitkojen nousta peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Voitele pitkot munalla. Paista pitkot 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Koristele sokerivesikuorrutuksella ja koristerakeilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 268 kcal1 120 kJ
  • Proteiinia5,81 g
  • Hiilihydraatteja45 g
  • Rasvaa7,19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille