• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Meksikolainen jauhelihapaistos

Meksikolainen jauhelihapaistos
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 6 annosta
  • yli 60 min
  • 350 kcal / annos (350g)

Ainekset

n. 6 annosta

Pohja

Vuoan voiteluun

    • 1rklvoita tai margariinia

Täyte

Pinnalle

    • 1rs(250 g)kirsikkatomaatteja
    • 1/2(200 g)kurkkua
    • 1tlk(300 g)Pirkka avokadonmakuista dippikastiketta
    • persiljaa

Lisäksi

    • Pirkka turkkilaista jogurttia

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä riisi lihaliemessä miedolla lämmöllä, noin 20 minuuttia. Anna riisin jäähtyä ja lisää joukkoon kevyesti vatkatut munat. Levitä riisiseos hyvin voidellun piirakkavuoan (halkaisija n. 28 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja valkosipulinkynnet. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää joukkoon purjo, valkosipuli ja meksikolaiskastike. Hauduta muutama minuutti. Anna jauhelihaseoksen jäähtyä hetken aikaa ja sekoita joukkoon kevyesti vatkatut kananmunat.
  3. Levitä jauhelihaseos vuokaan riisin päälle. Paista vuokaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
  4. Ota vuoka uunista ja anna vetäytyä foliolla peitettynä. Halkaise kirsikkatomaatit ja kuutioi kurkku. Lusikoi lämpimän piirakan pinnalle dippiä ja ripottele päälle tomaatit ja kurkkukuutiot. Hienonna pinnalle persiljaa. Tarjoa lisäksi jogurttia.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 350 kcal1 460 kJ
  • Proteiinia25 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5