Pelmenit lihatäytteellä
Jauhelihatäytteiset pelmenit maistuvat lihaliemen, smetanan ja hienonnetun persiljan kanssa. Kiinasta lähtöisin olevat pelmenit ovat erityisesti venäläisten mieleen. Noin 1,25€/annos*
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
Taikina
- 4dl(durum)vehnäjauhoja
- 1tlsuolaa
Täyte
- 300gsika-nautajauhelihaa
- 1(100 g)keltasipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1/4tlmustapippuria
- 1/2tlsuolaa
Tarjoiluun
- 8dlvettä
- 2Knorr lihaliemikuutiota
- persiljaa hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Tee taikina. Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään kulhossa. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja riko sinne kananmunat. Riko kananmunien rakenne ja lisää kulhoon turkkilainen jogurtti. Sekoita jauhoja munien ja jogurtin joukkoon ja vaivaa taikina kiinteäksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita jauhelihan kanssa. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
- Jaa pelmenitaikina neljään osaan ja pyörittele noin 15 cm:n pötköiksi. Leikkaa pötköistä 1 ½ cm:n paloja. Kauli palat ohuiksi pyöreiksi pelmenikuoriksi vehnäjauhojen avulla. Peitä kuoret leivinliinalla ja täytä muutama kerrallaan, jotta taikina ei pääse kuivumaan.
- Laita pelmenikuorelle noin teelusikallinen täytettä ja taita reuna tiukasti nipistellen kiinni puolikuuksi. Nipistä vielä puolikuun kärjet toisiinsa. Peittele pelmenit liinalla.
- Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Keitä pelmenit muutamassa osassa. Keitä pelmeneitä noin seitsemän minuuttia. Nosta valmiit pelmenit reikäkauhalla siivilään valumaan.
- Kuumenna 8 dl vettä kiehuvaksi ja mausta se lihaliemikuutioilla.
- Tarjoa pelmenit kuumina lihaliemen, smetanan ja hienonnetun persiljan kanssa.
Kommentoi
Sipulit ja valkosipuli kannattaa raastaa raastinraudalla hyvin hienoksi tai jauhaa lihamyllyssä. Meillä käytetään taikinassa nesteeksi vettä. Olen oppinut syömään pelmenit voin ja etikan kera venäläiseltä mieheltäni. Kannattaa valmistaa suurempi määrä kerrallaan ja pakastaa vaikka tarjottimella. Sitten kun tahtoo syödä niitä niin ne nakataan kiehumaan ja valmistuvat nopeasti. Kun ne nousevat pintaan ne ovat valmiita. Keitetyt pelmenit voi halutessaan ruskistaa voissa.
Superkokki-22 : Oudolta se saattaa kuulostaa, mutta raakana jauheliha+sipuliseos sisälle. Täyte kyllä kypsenee tuossa keittäessä. Jos haluat voit toki kuullottaa sipuleita ennen kuin sekoitat lihaan, pehmenee maku. Valmiit pelmenit tunnistaa sittä, että ne nousee pinnalle.. Nämä hyviä!
"Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita jauhelihan kanssa. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla." Pitääkö tämä jauheliha+sipuli seos paistaa? Ohjeissa ei sanota. Vai raakana? "Peitä kuoret leivinliinalla ja täytä muutama kerrallaan, jotta taikina ei pääse kuivumaan." Täytä millä? Ohjeissa ei sanota, että millä ne täytetään. Oletetaan että ne täytetään kai sillä jauheliha+sipuliseoksella. Mutta raakana vai paistettuna se jauhelihja+sipuliseos? Tarkennuksia kaivataan. Pelmenit ilmeisesti täytetään tällä jauheliha+sipuliseoksella? Ohjeissa ei sanota niin.