Pelmenit lihatäytteelläTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pelmenit lihatäytteellä

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Jauhelihatäytteiset pelmenit maistuvat lihaliemen, smetanan ja hienonnetun persiljan kanssa. Kiinasta lähtöisin olevat pelmenit ovat erityisesti venäläisten mieleen.

    Ainekset

    4 annosta

    Taikina

    4 dl
     
    (durum)vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    2
     
    tai
    1 dl
     
    tai

    Täyte

    300 g
     
    sika-nautajauhelihaa
    tai
    1 (100 g)
     
    keltasipuli
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai

    Tarjoiluun

    8 dl
     
    vettä
    tai
    2
     
    Knorr lihaliemikuutiota
    tai
    1 dl
     
    tai
     
    persiljaa hienonnettuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 042 kJ / 249 kcal
    Rasva
    13 g
    Hiilihydraatit
    22 g
    Proteiini
    11 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Tee taikina. Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään kulhossa. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja riko sinne kananmunat. Riko kananmunien rakenne ja lisää kulhoon turkkilainen jogurtti. Sekoita jauhoja munien ja jogurtin joukkoon ja vaivaa taikina kiinteäksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita jauhelihan kanssa. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
    Jaa pelmenitaikina neljään osaan ja pyörittele noin 15 cm:n pötköiksi. Leikkaa pötköistä 1 ½ cm:n paloja. Kauli palat ohuiksi pyöreiksi pelmenikuoriksi vehnäjauhojen avulla. Peitä kuoret leivinliinalla ja täytä muutama kerrallaan, jotta taikina ei pääse kuivumaan.
    Laita pelmenikuorelle noin teelusikallinen täytettä ja taita reuna tiukasti nipistellen kiinni puolikuuksi. Nipistä vielä puolikuun kärjet toisiinsa. Peittele pelmenit liinalla.
    Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Keitä pelmenit muutamassa osassa. Keitä pelmeneitä noin seitsemän minuuttia. Nosta valmiit pelmenit reikäkauhalla siivilään valumaan.
    Kuumenna 8 dl vettä kiehuvaksi ja mausta se lihaliemikuutioilla.
    Tarjoa pelmenit kuumina lihaliemen, smetanan ja hienonnetun persiljan kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
      Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
      1,39/kpl
      6,95/kg
    • Pirkka smetana 35% 120g laktoositon
      Pirkka smetana 35% 120g laktoositon
      1,29/kpl
      10,75/kg
    • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      3,49/kpl
      6,02/kg
    • Maggi 168g Extra Lihaliemi 16 palaa
      Maggi 168g Extra Lihaliemi 16 palaa
      2,49/kpl
      14,82/kg
    • Bong Lihaliemikuutiot 120g 12-p
      Bong Lihaliemikuutiot 120g 12-p
      1,99/kpl
      16,58/kg
    • Pirkka suomalainen persilja 50g
      Pirkka suomalainen persilja 50g
      2,59/kpl
      51,80/kg
    • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
      Pirkka suomalainen persilja ruukussa
      1,49/kpl
    • Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
      Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
      13,95/kg
    • Sipuli peltokuivattu
      Sipuli peltokuivattu
      0,15/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
      Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
      1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      0,99/kpl
      2,83/kg
    • Valio Eila smetana 120g laktoositon
      Valio Eila smetana 120g laktoositon
      1,65/kpl
      13,75/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      2,59/kpl
      5,18/kg
    • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      1,09/kpl
      1,09/kg
    • Valkosipuli ulkomainen kg
      Valkosipuli ulkomainen kg
      0,50/kpl
      9,95/kg
    • Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kg
      Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kg
      2,45/kpl
      2,45/kg
    • Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositon
      Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositon
      4,49/kpl
      4,49/kg
    • Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
      Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
      2,19/kpl
      5,48/kg
    • Meira Mustapippuri 25g jauhettu pss
      Meira Mustapippuri 25g jauhettu pss
      1,15/kpl
      46,00/kg
    • Salliselta Mustapippuri jauhettu 440g
      Salliselta Mustapippuri jauhettu 440g
      11,29/kpl
      25,66/kg
    • Sallinen maustepippuri 320g jauhettu
      Sallinen maustepippuri 320g jauhettu
      9,29/kpl
      29,03/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (97 arviota)

    • Totuuden Torvi
      2 kuukautta sitten
      Pelmenit ovat venäläinen ruoka. Turha alkaa niitä alentamaan kiinalaiseksi.
    • Nam
      1 vuosi sitten
      Sipulit ja valkosipuli kannattaa raastaa raastinraudalla hyvin hienoksi tai jauhaa lihamyllyssä. Meillä käytetään taikinassa nesteeksi vettä. Olen oppinut syömään pelmenit voin ja etikan kera venäläiseltä mieheltäni. Kannattaa valmistaa suurempi määrä kerrallaan ja pakastaa vaikka tarjottimella. Sitten kun tahtoo syödä niitä niin ne nakataan kiehumaan ja valmistuvat nopeasti. Kun ne nousevat pintaan ne ovat valmiita. Keitetyt pelmenit voi halutessaan ruskistaa voissa.
    • moi
      1 vuosi sitten
      Superkokki-22 : Oudolta se saattaa kuulostaa, mutta raakana jauheliha+sipuliseos sisälle. Täyte kyllä kypsenee tuossa keittäessä. Jos haluat voit toki kuullottaa sipuleita ennen kuin sekoitat lihaan, pehmenee maku. Valmiit pelmenit tunnistaa sittä, että ne nousee pinnalle.. Nämä hyviä!
    • Superkokki-2022
      1 vuosi sitten
      "Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita jauhelihan kanssa. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla." Pitääkö tämä jauheliha+sipuli seos paistaa? Ohjeissa ei sanota. Vai raakana? "Peitä kuoret leivinliinalla ja täytä muutama kerrallaan, jotta taikina ei pääse kuivumaan." Täytä millä? Ohjeissa ei sanota, että millä ne täytetään. Oletetaan että ne täytetään kai sillä jauheliha+sipuliseoksella. Mutta raakana vai paistettuna se jauhelihja+sipuliseos? Tarkennuksia kaivataan. Pelmenit ilmeisesti täytetään tällä jauheliha+sipuliseoksella? Ohjeissa ei sanota niin.