Pelmenit lihatäytteelläTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pelmenit lihatäytteellä

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Jauhelihatäytteiset pelmenit maistuvat lihaliemen, smetanan ja hienonnetun persiljan kanssa. Kiinasta lähtöisin olevat pelmenit ovat erityisesti venäläisten mieleen.

    Ainekset

    4 annosta

    Taikina

    4 dl
     
    (durum)vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    2
     
    kananmuna
    tai
    1 dl
     
    tai

    Täyte

    300 g
     
    sika-nautajauhelihaa
    tai
    1 (100 g)
     
    keltasipuli
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai

    Tarjoiluun

    8 dl
     
    vettä
    tai
    2
     
    Knorr lihaliemikuutiota
    tai
    1 dl
     
    tai
     
    persiljaa hienonnettuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 066 kJ / 255 kcal
    Rasva
    13,4 g
    josta tyydyttynyttä
    6,3 g
    Hiilihydraatit
    21,8 g
    josta sokereita
    1,8 g
    Proteiini
    11 g
    Suola
    2,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Tee taikina. Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään kulhossa. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja riko sinne kananmunat. Riko kananmunien rakenne ja lisää kulhoon turkkilainen jogurtti. Sekoita jauhoja munien ja jogurtin joukkoon ja vaivaa taikina kiinteäksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita jauhelihan kanssa. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.

    Jaa pelmenitaikina neljään osaan ja pyörittele noin 15 cm:n pötköiksi. Leikkaa pötköistä 1 ½ cm:n paloja. Kauli palat ohuiksi pyöreiksi pelmenikuoriksi vehnäjauhojen avulla. Peitä kuoret leivinliinalla ja täytä muutama kerrallaan, jotta taikina ei pääse kuivumaan.

    Laita pelmenikuorelle noin teelusikallinen täytettä ja taita reuna tiukasti nipistellen kiinni puolikuuksi. Nipistä vielä puolikuun kärjet toisiinsa. Peittele pelmenit liinalla.

    Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Keitä pelmenit muutamassa osassa. Keitä pelmeneitä noin seitsemän minuuttia. Nosta valmiit pelmenit reikäkauhalla siivilään valumaan.

    Kuumenna 8 dl vettä kiehuvaksi ja mausta se lihaliemikuutioilla.

    Tarjoa pelmenit kuumina lihaliemen, smetanan ja hienonnetun persiljan kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kg
      Hinta 2,35/kpl
      2,35/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Maggi 80g Lihaliemi 8 palaa
      Hinta 1,55/kpl
      19,38/kg
    • Pirkka smetana 35% 120g laktoositon
      Hinta 1,29/kpl
      10,75/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg