Pelmenit lihatäytteelläTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pelmenit lihatäytteellä

Jauhelihatäytteiset pelmenit maistuvat lihaliemen, smetanan ja hienonnetun persiljan kanssa. Kiinasta lähtöisin olevat pelmenit ovat erityisesti venäläisten mieleen. Noin 1,25€/annos*

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Taikina

Täyte

    • 300gsika-nautajauhelihaa
    • 1(100 g)keltasipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1/2tlsuolaa

Tarjoiluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Tee taikina. Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään kulhossa. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja riko sinne kananmunat. Riko kananmunien rakenne ja lisää kulhoon turkkilainen jogurtti. Sekoita jauhoja munien ja jogurtin joukkoon ja vaivaa taikina kiinteäksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita jauhelihan kanssa. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
  3. Jaa pelmenitaikina neljään osaan ja pyörittele noin 15 cm:n pötköiksi. Leikkaa pötköistä 1 ½ cm:n paloja. Kauli palat ohuiksi pyöreiksi pelmenikuoriksi vehnäjauhojen avulla. Peitä kuoret leivinliinalla ja täytä muutama kerrallaan, jotta taikina ei pääse kuivumaan.
  4. Laita pelmenikuorelle noin teelusikallinen täytettä ja taita reuna tiukasti nipistellen kiinni puolikuuksi. Nipistä vielä puolikuun kärjet toisiinsa. Peittele pelmenit liinalla.
  5. Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Keitä pelmenit muutamassa osassa. Keitä pelmeneitä noin seitsemän minuuttia. Nosta valmiit pelmenit reikäkauhalla siivilään valumaan.
  6. Kuumenna 8 dl vettä kiehuvaksi ja mausta se lihaliemikuutioilla.
  7. Tarjoa pelmenit kuumina lihaliemen, smetanan ja hienonnetun persiljan kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua