Pelmenit lihatäytteelläTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pelmenit lihatäytteellä

Jauhelihatäytteiset pelmenit maistuvat lihaliemen, smetanan ja hienonnetun persiljan kanssa. Kiinasta lähtöisin olevat pelmenit ovat erityisesti venäläisten mieleen. Noin 1,25€/annos*

Ainekset

4 annosta

Taikina

Täyte

    • 300gsika-nautajauhelihaa
    • 1(100 g)keltasipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1/2tlsuolaa

Tarjoiluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Tee taikina. Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään kulhossa. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja riko sinne kananmunat. Riko kananmunien rakenne ja lisää kulhoon turkkilainen jogurtti. Sekoita jauhoja munien ja jogurtin joukkoon ja vaivaa taikina kiinteäksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita jauhelihan kanssa. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
  3. Jaa pelmenitaikina neljään osaan ja pyörittele noin 15 cm:n pötköiksi. Leikkaa pötköistä 1 ½ cm:n paloja. Kauli palat ohuiksi pyöreiksi pelmenikuoriksi vehnäjauhojen avulla. Peitä kuoret leivinliinalla ja täytä muutama kerrallaan, jotta taikina ei pääse kuivumaan.
  4. Laita pelmenikuorelle noin teelusikallinen täytettä ja taita reuna tiukasti nipistellen kiinni puolikuuksi. Nipistä vielä puolikuun kärjet toisiinsa. Peittele pelmenit liinalla.
  5. Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Keitä pelmenit muutamassa osassa. Keitä pelmeneitä noin seitsemän minuuttia. Nosta valmiit pelmenit reikäkauhalla siivilään valumaan.
  6. Kuumenna 8 dl vettä kiehuvaksi ja mausta se lihaliemikuutioilla.
  7. Tarjoa pelmenit kuumina lihaliemen, smetanan ja hienonnetun persiljan kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kg
    Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kg
    2,39/kpl
    2,39/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka Luomu kananmunia 6 kpl/348 g
    Pirkka Luomu kananmunia 6 kpl/348 g
    2,45/kpl
    7,04/kg
  • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
    Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
    3,99/kpl
    6,88/kg
  • Kultamuna luomu kananmuna L10 680g
    Kultamuna luomu kananmuna L10 680g
    5,55/kpl
    8,16/kg
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    1,49/kpl
    7,45/kg
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositon
    Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositon
    4,69/kpl
    4,69/kg
  • Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
    1,99/kpl
    4,97/kg
  • Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    13,95/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,15/kpl
    1,49/kg
  • Salottisipuli suomalainen
    Salottisipuli suomalainen
    0,25/kpl
    4,95/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,65/kpl
    16,50/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    1,29/kpl
    12,90/kg
  • Meira Mustapippuri 25g jauhettu pss
    Meira Mustapippuri 25g jauhettu pss
    0,99/kpl
    39,60/kg
  • Salliselta Mustapippuri jauhettu 440g
    Salliselta Mustapippuri jauhettu 440g
    9,95/kpl
    22,61/kg
  • Maggi 168g Extra Lihaliemi 16 palaa
    Maggi 168g Extra Lihaliemi 16 palaa
    2,09/kpl
    12,44/kg
  • Bong Lihaliemikuutiot 120g 12-p
    Bong Lihaliemikuutiot 120g 12-p
    1,85/kpl
    15,42/kg
  • Pirkka smetana 35% 120g laktoositon
    Pirkka smetana 35% 120g laktoositon
    1,35/kpl
    11,25/kg
  • Valio Eila smetana 120g laktoositon
    Valio Eila smetana 120g laktoositon
    2,09/kpl
    17,42/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Pirkka suomalainen persilja 50g
    2,39/kpl
    47,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille94 arvostelua
  • Nam9.2.2022

    Sipulit ja valkosipuli kannattaa raastaa raastinraudalla hyvin hienoksi tai jauhaa lihamyllyssä. Meillä käytetään taikinassa nesteeksi vettä. Olen oppinut syömään pelmenit voin ja etikan kera venäläiseltä mieheltäni. Kannattaa valmistaa suurempi määrä kerrallaan ja pakastaa vaikka tarjottimella. Sitten kun tahtoo syödä niitä niin ne nakataan kiehumaan ja valmistuvat nopeasti. Kun ne nousevat pintaan ne ovat valmiita. Keitetyt pelmenit voi halutessaan ruskistaa voissa.

  • moi31.1.2022

    Superkokki-22 : Oudolta se saattaa kuulostaa, mutta raakana jauheliha+sipuliseos sisälle. Täyte kyllä kypsenee tuossa keittäessä. Jos haluat voit toki kuullottaa sipuleita ennen kuin sekoitat lihaan, pehmenee maku. Valmiit pelmenit tunnistaa sittä, että ne nousee pinnalle.. Nämä hyviä!

  • Superkokki-202229.1.2022

    "Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita jauhelihan kanssa. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla." Pitääkö tämä jauheliha+sipuli seos paistaa? Ohjeissa ei sanota. Vai raakana? "Peitä kuoret leivinliinalla ja täytä muutama kerrallaan, jotta taikina ei pääse kuivumaan." Täytä millä? Ohjeissa ei sanota, että millä ne täytetään. Oletetaan että ne täytetään kai sillä jauheliha+sipuliseoksella. Mutta raakana vai paistettuna se jauhelihja+sipuliseos? Tarkennuksia kaivataan. Pelmenit ilmeisesti täytetään tällä jauheliha+sipuliseoksella? Ohjeissa ei sanota niin.