Paistettu lohi ja kurkku-tomaattisalsa
Paistettu lohi on yksi arkiruokien suosikeista. Annospaloina paistaminen käy helposti. Tarjoa paistettu kala raikkaan kurkku-tomaattisalsan kanssa. Noin 3,05€/annos.*
4 annostaalle 30 min310 kcal / annos (300g)
Ainekset
4 annosta
Kurkku-tomaattisalsa
- 1(350 g)kurkku
- 4(335 g)tomaattia
- 1(100 g)sipuli
- 1/2rkllimetinmehua
- 1/2dltuoretta korianteria hienonnettuna
- ripausmustapippuria
- ripaussuolaa
Paistettu lohi
- 2pkt(à 300 g)Pirkka kirjolohifileepalaa, sis. suolaa
- 1rklöljyä
- ripausmustapippuria
Koristeeksi
- limetin lohkoja
- korianteria
Valmistus
alle 30 min- Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Halkaise chilipalko pitkittäin ja poista siemenet. Hienonna chili ja kuorittu sipuli. Sekoita salsan ainekset keskenään.
- Leikkaa kalat nahkoineen neljään annospalaan. Paista kalapalat pannulla rasvassa, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kalat tarjoiluvadille ja lusikoi pinnalle hieman salsaa. Tarjoa loppu salsa erikseen. Koristele limetin lohkoilla ja korianterilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos käytät suolaamatonta lohi- tai kirjolohifileetä (600 g). Leikkaa se nahkoineen annospaloiksi ja mausta suolalla (n. 3/4 tl) *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 310 kcal1 300 kJ
- Proteiinia 25 g
- Hiilihydraatteja5 g
- Rasvaa21 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Raikas pari lohelle