Meksikolainen liha-papupata Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Meksikolainen liha-papupata

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Meksikolainen liha-papupata on helppo valmistaa. Malta kuitenkin kypsentää pataa tarvittavan kauan, jotta liha kypsyy mureaksi. Tuore korianteri kruunaa padan, joten älä unohda sitä!
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 rs (800 g)
 
Pirkka karjalanpaistilihoja
tai
2
 
(puna)sipulia
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1 tlk (500 g)
 
tai
1 tlk (230 g)
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 tlk (380 g/230 g)
 
tai
1 dl
 
tuoretta korianteria hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
401 kJ / 96 kcal
Rasva
3,5 g
josta tyydyttynyttä
1,2 g
Hiilihydraatit
5 g
josta sokereita
2,6 g
Proteiini
10,3 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Leikkaa karjalanpaistilihat pienemmiksi kuutioiksi. Kuori ja suikaloi sipulit. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Ruskista lihat muutamassa erässä pannulla.

Lado pataan lihat ja sipulit. Ripottele kerrosten väliin suolaa ja mustapippuria. Lisää paseerattu tomaatti ja tacokastike.

Kypsennä pataa kannen alla 175 asteessa 2–2 1/2 tuntia. Tarkista lihan kypsyys.

Lisää lopuksi pataan valutetut, huuhdotut pavut. Ripottele pinnalle runsaasti korianteria. Tarjoa riisin tai perunoiden sekä salaatin kanssa.

Vinkki! Jos haluat padasta hyvin tulisen, lisää sambal oelek -chilitahnaa maun mukaan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen karjalanpaisti 800g
    Hinta 9,99/kpl
    12,49/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka paseerattu tomaatti 500 g
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Pirkka tacokastike vahva 230g
    Hinta 0,85/kpl
    3,70/kg
  • Plussa-etu −15 %
    Pirkka kidneypavut suolaliemessä 380g/230g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,50/3 kpl
    3,62/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,99/kpl
  • Atria Perinteinen Karjalanpaisti 700g
    Hinta 9,25/kpl
    13,21/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Punasipuli ulkomainen
    Hinta n. 0,28/kpl
    2,79/kg
  • Järvikylä Korianteri rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Järvikylä korianteri rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka Luomu paseerattu tomaatti 500g
    Hinta 1,65/kpl
    3,30/kg
  • Mutti paseerattu tomaatti 400g
    Hinta 1,89/kpl
    4,73/kg
  • Santa Maria Tacokastike Hot 230g
    Hinta 2,69/kpl
    11,70/kg
  • SM Tex Mex Taco Sauce hot 350g
    Hinta 3,29/kpl
    9,40/kg
  • Pirkka Luomu kidneypavut suolaliemessä 380g/230g
    Hinta 0,79/kpl
    3,43/kg
  • GoGreen Luomu kidneypavut 380 g/230 g
    Hinta 1,69/kpl
    7,35/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (87 arviota)

  • Topi
    9 kuukautta sitten
    5/5
  • Omnom
    7 vuotta sitten
    Sambal Oelekkiä lisäsin kolme teelusikallista ja poltteli mukavasti suuta. Tämä kyllä oli loistava resepti!
  • Kupla62
    7 vuotta sitten
    Helppo tehdä. Aivan mahtava tulos. Tehdään toistekin. Käytin palapaistia vaikka Karjalanpaistilihoissa olisi ollutkin enemmän makuja ..... ehkä. Tacokastikkeena mediumia. Sipulin määrä alussa mietitytti vaan kahden ja puolen tunnin haudutuksen jälkeen ei huolta. Ihmettelin ettei pataan laiteta nestettä ollenkaan. Laitoin noin puoltitoista desiä vetttä ja lisäsin tunnin jälkeen vielä desin. Tosin noista tomaateista ja tacokastikkeestahan sitä nestettä tulee itsestäänkin, mutta kun on amatööri niin on amatööri. Tein potilaalle (vaimolle) lohturuokaa ja tuomio oli että tätä lisää.