Meksikolainen liha-papupata
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Meksikolainen liha-papupata on helppo valmistaa. Malta kuitenkin kypsentää pataa tarvittavan kauan, jotta liha kypsyy mureaksi. Tuore korianteri kruunaa padan, joten älä unohda sitä!
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 rs (800 g) | Pirkka karjalanpaistilihoja tai |
2 | (puna)sipulia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 tlk (500 g) | tai |
1 tlk (230 g) | tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 tlk (380 g/230 g) | tai |
1 dl | tuoretta korianteria hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 401 kJ / 96 kcal |
Rasva | 3,5 g |
josta tyydyttynyttä | 1,2 g |
Hiilihydraatit | 5 g |
josta sokereita | 2,6 g |
Proteiini | 10,3 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa karjalanpaistilihat pienemmiksi kuutioiksi. Kuori ja suikaloi sipulit. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Ruskista lihat muutamassa erässä pannulla.
Lado pataan lihat ja sipulit. Ripottele kerrosten väliin suolaa ja mustapippuria. Lisää paseerattu tomaatti ja tacokastike.
Kypsennä pataa kannen alla 175 asteessa 2–2 1/2 tuntia. Tarkista lihan kypsyys.
Lisää lopuksi pataan valutetut, huuhdotut pavut. Ripottele pinnalle runsaasti korianteria. Tarjoa riisin tai perunoiden sekä salaatin kanssa.
Vinkki! Jos haluat padasta hyvin tulisen, lisää sambal oelek -chilitahnaa maun mukaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka paseerattu tomaatti 500 gHinta 0,75/kpl1,50/kg
- Pirkka tacokastike vahva 230gHinta 0,89/kpl3,87/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka kidneypavut suolaliemessä 380g/230gPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl2,90/kgIlman Plussa-korttia 0,75/kpl (3,26/kg)
- Atria Perinteinen karjalanpaisti 500gHinta 6,89/kpl13,78/kg
- Snellman kunnon karjalanpaisti 500gHinta 7,99/kpl15,98/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Mutti Passata paseerattu tomaatti 500gHinta 1,95/kpl3,90/kg
- Pirkka Luomu paseerattu tomaatti 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Plussa-etu −26 %Santa Maria Tacokastike Hot 230gPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl8,65/kgIlman Plussa-korttia 2,69/kpl (11,70/kg)
- Pysyvästi edullinenOld El Paso Taco kastike 230g hotHinta 2,29/kpl9,96/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Bonduelle Punaiset Kidneypavut 310g/250gHinta 2,45/kpl9,80/kg
- Plussa-etu −14 %Pirkka Luomu kidneypavut suolaliemessä 380g/230gPlussa-kortillaEtuhinta 1,70/2 kpl3,70/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (4,30/kg)
- Järvikylä korianteri rkk FIHinta 1,99/kpl
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(114 arviota)
- yli 60 min3,9(89 arviota)
- yli 60 min3,7(62 arviota)
- yli 60 min3,9(206 arviota)
- yli 60 min3,5(41 arviota)
- yli 60 min3,7(107 arviota)
- yli 60 min4,4(91 arviota)
- yli 60 min4,2(76 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (94 arviota)
- L4nttu1 vuosi sittenTein palapaistista ja tuli ihan hyvää.
- Topi2 vuotta sitten5/5
- Omnom8 vuotta sittenSambal Oelekkiä lisäsin kolme teelusikallista ja poltteli mukavasti suuta. Tämä kyllä oli loistava resepti!
- Kupla628 vuotta sittenHelppo tehdä. Aivan mahtava tulos. Tehdään toistekin. Käytin palapaistia vaikka Karjalanpaistilihoissa olisi ollutkin enemmän makuja ..... ehkä. Tacokastikkeena mediumia. Sipulin määrä alussa mietitytti vaan kahden ja puolen tunnin haudutuksen jälkeen ei huolta. Ihmettelin ettei pataan laiteta nestettä ollenkaan. Laitoin noin puoltitoista desiä vetttä ja lisäsin tunnin jälkeen vielä desin. Tosin noista tomaateista ja tacokastikkeestahan sitä nestettä tulee itsestäänkin, mutta kun on amatööri niin on amatööri. Tein potilaalle (vaimolle) lohturuokaa ja tuomio oli että tätä lisää.