• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Meksikolainen liha-papupata

Meksikolainen liha-papupata on helppo valmistaa. Malta kuitenkin kypsentää pataa tarvittavan kauan, jotta liha kypsyy mureaksi. Tuore korianteri kruunaa padan, joten älä unohda sitä! Resepti vain noin 1,90 €/annos*.
Meksikolainen liha-papupata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 221 kcal / annos (240g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa karjalanpaistilihat pienemmiksi kuutioiksi. Kuori ja suikaloi sipulit. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Ruskista lihat muutamassa erässä pannulla.
  2. Lado pataan lihat ja sipulit. Ripottele kerrosten väliin suolaa ja mustapippuria. Lisää paseerattu tomaatti ja tacokastike.
  3. Kypsennä pataa kannen alla 175 asteessa 2-2 1/2 tuntia. Tarkista lihan kypsyys.
  4. Lisää lopuksi pataan valutetut, huuhdotut pavut. Ripottele pinnalle runsaasti korianteria. Tarjoa riisin tai perunoiden sekä salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos haluat padasta hyvin tulisen, lisää sambal oelek -chilitahnaa maun mukaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 240g100 g

  • 221 kcal924 kJ
  • Proteiinia22,4 g
  • Hiilihydraatteja12,3 g
  • Rasvaa9,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 24 arvostelua
  • Omnom6.9.2016

    Sambal Oelekkiä lisäsin kolme teelusikallista ja poltteli mukavasti suuta. Tämä kyllä oli loistava resepti!

  • Kupla6219.2.2016

    Helppo tehdä. Aivan mahtava tulos. Tehdään toistekin. Käytin palapaistia vaikka Karjalanpaistilihoissa olisi ollutkin enemmän makuja ..... ehkä. Tacokastikkeena mediumia. Sipulin määrä alussa mietitytti vaan kahden ja puolen tunnin haudutuksen jälkeen ei huolta. Ihmettelin ettei pataan laiteta nestettä ollenkaan. Laitoin noin puoltitoista desiä vetttä ja lisäsin tunnin jälkeen vielä desin. Tosin noista tomaateista ja tacokastikkeestahan sitä nestettä tulee itsestäänkin, mutta kun on amatööri niin on amatööri. Tein potilaalle (vaimolle) lohturuokaa ja tuomio oli että tätä lisää.