Meksikolainen liha-papupataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Meksikolainen liha-papupata

Meksikolainen liha-papupata on helppo valmistaa. Malta kuitenkin kypsentää pataa tarvittavan kauan, jotta liha kypsyy mureaksi. Tuore korianteri kruunaa padan, joten älä unohda sitä! Resepti vain noin 1,90 €/annos*.

  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 221 kcal / annos (240g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa karjalanpaistilihat pienemmiksi kuutioiksi. Kuori ja suikaloi sipulit. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Ruskista lihat muutamassa erässä pannulla.
  2. Lado pataan lihat ja sipulit. Ripottele kerrosten väliin suolaa ja mustapippuria. Lisää paseerattu tomaatti ja tacokastike.
  3. Kypsennä pataa kannen alla 175 asteessa 2-2 1/2 tuntia. Tarkista lihan kypsyys.
  4. Lisää lopuksi pataan valutetut, huuhdotut pavut. Ripottele pinnalle runsaasti korianteria. Tarjoa riisin tai perunoiden sekä salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos haluat padasta hyvin tulisen, lisää sambal oelek -chilitahnaa maun mukaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 240g100 g

  • 221 kcal924 kJ
  • Proteiinia 22,4 g
  • Hiilihydraatteja12,3 g
  • Rasvaa9,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Snellman kunnon karjalanpaisti 500g
    Snellman kunnon karjalanpaisti 500g
    6,99/kpl13,98/kg
  • Punasipuli Suomi
    Punasipuli Suomi
    0,19/kpl1,89/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,71/kpl9,95/kg
  • Pirkka paseerattu tomaatti 500 g
    Pirkka paseerattu tomaatti 500 g
    0,89/kpl1,78/kg
  • Petti paseerattu tomaatti 500g
    Petti paseerattu tomaatti 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Petti paseerattu tomaatti 350g
    Petti paseerattu tomaatti 350g
    1,59/kpl4,54/kg
  • Pirkka tacokastike vahva 230g
    Pirkka tacokastike vahva 230g
    1,55/kpl6,74/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,79/kpl29,26/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    1,65/kpl27,50/kg
  • Pirkka kidneypavut suolaliemessä 380g/230g
    Pirkka kidneypavut suolaliemessä 380g/230g
    0,89/kpl3,87/kg
  • Bonduelle chili beans miedosti kastikkeessa 430g
    Bonduelle chili beans miedosti kastikkeessa 430g
    1,85/kpl4,30/kg
  • Bonduelle Punaiset Kidneypavut 310g/250g
    Bonduelle Punaiset Kidneypavut 310g/250g
    1,75/kpl7,00/kg
  • Järvikylä korianteri rkk FI
    Järvikylä korianteri rkk FI
    1,00/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 69 arvostelua
  • Omnom6.9.2016

    Sambal Oelekkiä lisäsin kolme teelusikallista ja poltteli mukavasti suuta. Tämä kyllä oli loistava resepti!

  • Kupla6219.2.2016

    Helppo tehdä. Aivan mahtava tulos. Tehdään toistekin. Käytin palapaistia vaikka Karjalanpaistilihoissa olisi ollutkin enemmän makuja ..... ehkä. Tacokastikkeena mediumia. Sipulin määrä alussa mietitytti vaan kahden ja puolen tunnin haudutuksen jälkeen ei huolta. Ihmettelin ettei pataan laiteta nestettä ollenkaan. Laitoin noin puoltitoista desiä vetttä ja lisäsin tunnin jälkeen vielä desin. Tosin noista tomaateista ja tacokastikkeestahan sitä nestettä tulee itsestäänkin, mutta kun on amatööri niin on amatööri. Tein potilaalle (vaimolle) lohturuokaa ja tuomio oli että tätä lisää.