Meksikolainen liha-papupata
Meksikolainen liha-papupata on helppo valmistaa. Malta kuitenkin kypsentää pataa tarvittavan kauan, jotta liha kypsyy mureaksi. Tuore korianteri kruunaa padan, joten älä unohda sitä! Resepti vain noin 1,90 €/annos*.
- 6 annosta
- yli 60 min
- 221 kcal / annos (240g)
Ainekset
6 annosta
- 1rs(800 g)Pirkka karjalanpaistilihoja
- 2(puna)sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1tlk(500 g)Pirkka paseerattua tomaattia
- 1tlk(230 g)Pirkka vahvaa tacokastiketta
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1tlk(380 g)Pirkka kidneypapuja
- 1dltuoretta korianteria hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa karjalanpaistilihat pienemmiksi kuutioiksi. Kuori ja suikaloi sipulit. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Ruskista lihat muutamassa erässä pannulla.
- Lado pataan lihat ja sipulit. Ripottele kerrosten väliin suolaa ja mustapippuria. Lisää paseerattu tomaatti ja tacokastike.
- Kypsennä pataa kannen alla 175 asteessa 2-2 1/2 tuntia. Tarkista lihan kypsyys.
- Lisää lopuksi pataan valutetut, huuhdotut pavut. Ripottele pinnalle runsaasti korianteria. Tarjoa riisin tai perunoiden sekä salaatin kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos haluat padasta hyvin tulisen, lisää sambal oelek -chilitahnaa maun mukaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 240g100 g
- 221 kcal924 kJ
- Proteiinia 22,4 g
- Hiilihydraatteja12,3 g
- Rasvaa9,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Sambal Oelekkiä lisäsin kolme teelusikallista ja poltteli mukavasti suuta. Tämä kyllä oli loistava resepti!
Helppo tehdä. Aivan mahtava tulos. Tehdään toistekin. Käytin palapaistia vaikka Karjalanpaistilihoissa olisi ollutkin enemmän makuja ..... ehkä. Tacokastikkeena mediumia. Sipulin määrä alussa mietitytti vaan kahden ja puolen tunnin haudutuksen jälkeen ei huolta. Ihmettelin ettei pataan laiteta nestettä ollenkaan. Laitoin noin puoltitoista desiä vetttä ja lisäsin tunnin jälkeen vielä desin. Tosin noista tomaateista ja tacokastikkeestahan sitä nestettä tulee itsestäänkin, mutta kun on amatööri niin on amatööri. Tein potilaalle (vaimolle) lohturuokaa ja tuomio oli että tätä lisää.