Meksikolaiset ribsit ja avokado-coleslaw
Ribsit maustetaan meksikolaisella savuisella dry rubilla ja seurakseen ribsit saavat avokadolla höystettyä, vegaanista coleslaw -salaattia.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(n. 2 kg)HK Viljaporsaan Spare ribsejä
- 1dlBBQ-kastiketta
Mausteseos
- 3rklruokosokeria
- 1rklsuolaa
- 1rkljuustokuminaa
- 1rkljauhettua korianteria
- 1rkloreganoa
- 2tlsavupaprikajauhetta
- 2tlvalkosipulijauhetta
Avokado-coleslaw
- 500gkaalia
- 2(200 g)porkkanaa
- 1ps(200 g)Pirkka maissia (pakaste)
- 1ruukkukorianteria
Kastike
- 2(300 g)avokadoa
- 2rkllimetin mehua
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Sekoita mausteseoksen aineet keskenään.
- Siirrä ribsit isoon uunivuokaan ja hiero mausteseos ribsien pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin ajan.
- Kypsennä ribsejä kannella tai foliolla peitettynä 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa helposti luista.
- Suikaloi kaali. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kiehauta ja valuta maissi. Kuori avokadot ja kaavi hedelmälihat kulhoon. Murskaa avokadot tasaiseksi ja lisää kastikkeen muut aineet. Sekoita kastike kaaliin, porkkanaan ja maissiin. Sekoita joukkoon myös hienonnettu korianteri.
- Grillaa ribseihin rapea pinta nopeasti kuumassa grillissä. Sivele kypsennyksen aikana BBQ-kastikkeella. Tarjoa ribsit avokado-coleslawn kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Korianteri pitäisi kieltää lailla... Millä voisi korvata?
Kiia, korianterin voi korvata muulla yrtillä, esimerkiksi lehtipersiljalla.
En ole vielä tehnyt mutta teen varmasti !!! Takuulla hyvää!!!!!!