• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Meksikon jättipihvi

Meksikon jättipihvi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 490 kcal / annos (250g)

Ainekset

4 annosta
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 3viipalettavaaleaa paahtoleipää
    • 1dlmaitoa
    • 1kananmuna
    • 1rklvehnäjauhoja
    • 3/4tlsuolaa
    • mustapippurirouhetta

Paistamiseen

    • juoksevaa margariinia

Pinnalle

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Murenna leivät kulhon pohjalle ja kaada joukkoon maito. Anna turvota, kunnes maito on imeytynyt.
  2. Lisää jauheliha, muna, vehnäjauhot, suola, pippuri ja valutettu salsa. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
  3. Kuumenna rasva isossa paistinpannussa. Muotoile käsissä taikinasta napakka pallo ja taputtele se kuumaan pannuun tiiviiksi jättipihviksi (halkaisija noin 22 cm). Jaa pihvi lastan reunalla neljään osaan. Paista noin viisi minuuttia. Käytä kantta tarpeen mukaan.
  4. Kun pihvin pohja on ruskistunut, käännä pihvin sektorit. Paista edelleen noin 5 minuuttia. Tarkista pihvin kypsyys.
  5. Asettele jättipihvin pinnalle ja reunalle nachoja ja niille ranskankermaa, salsaa ja korianteria tai persiljaa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 490 kcal2 050 kJ
  • Proteiinia28 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2