Kasvisvoileipäkakku
Pyöreä kasvisvoileipäkakku on helppo valmistaa kakkuvuoassa. Suolainen fetakastike ja makeahko punajuurihummus tekevät voileipäkakusta raikkaan. Noin 0,75€/annos*
- 18 annosta
- yli 60 min
Ainekset
18 annosta
- 1 1/2ps(à 535 g)Fazer paahtoleipää, täysjyvä
- 1 1/2dlvettä
- 1 1/2rklsitruunanmehua
Fetakastike
- 2pkt(à 200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- n. 300gkurkkua
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2prk(à 200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Punajuurihummus
- 2tlk(à 380/230 g)Pirkka Luomu kikherneitä
- 1-2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3-4rklvettä
- 2rklsitruunanmehua
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 2-3rkltahinia eli seesamitahnaa
- 1ruukkubasilikaa hienonnettuna
Koristelu
- rucolan versoja tai
- tuoretta basilikaa
Valmistus
yli 60 min- Valmista fetakastike raastamalla kurkku karkeaksi raasteeksi. Pane raaste siivilään ja painele ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Murenna feta, mutta säästä noin 50 g fetaa koristelua varten. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Valmista punajuurihummus valuttamalla ensin kikherneet ja punajuuret. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Soseuta kikherneet ja punajuuret sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut ainekset. Lisää vettä tai öljyä, jos tahna tuntuu liian paksulta.
- Ota punajuurihummuksesta noin 4 dl (400 g) erilliseen kulhoon ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Säästä loput hummuksesta kannellisessa rasiassa jääkaapissa koristelua varten.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Sekoita vesi ja sitruunanmehu kostutusta varten. Vuoraa pyöreä kakkuvuoka (Ø 26 cm) kelmulla siten, että kelmua jää vuoan reunojen yli. Asettele vuoan pohjalle leipäviipaleita. Täytä aukot pienemmillä leipäpaloilla siten, että vuoan pohja peittyy kokonaan. Kostuta leivät pullasudin avulla.
- Levitä päälle puolet fetatäytteestä. Asettele päälle toinen tiivis leipäkerros ja kostuta se. Levitä seuraavaan kerrokseen basilikalla maustettu punajuurihummus. Tee kaksi seuraavaa kerrosta samoin. Lisää viimeinen leipäkerros, kostuta ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään mieluiten yön yli.
- Suojaa tarjoiluvadin reunat leivinpaperisuikaleilla ja kumoa voileipäkakku vadille. Poista kelmut. Levitä punajuurihummus tasaiseksi kerrokseksi voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele pinta haluamallasi tavalla esimerkiksi rucolan versoilla, basilikalla ja fetamuruilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tanjuska, kuorrute ei ole leikannut, se on hummusta.
Tanjuska, mitä tarkoitat että kuorrute on leikannu?
Kuvasta päätellen kakun kuorrute on leikannu...et ei kauheen vakuuttava suoritus K-ruokakokilta