KasvisvoileipäkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kasvisvoileipäkakku

  • Annosmäärä18 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Pyöreä kasvisvoileipäkakku on helppo valmistaa kakkuvuoassa. Suolainen fetakastike ja makeahko punajuurihummus tekevät voileipäkakusta raikkaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

18 annosta
1 1/2 ps (à 535 g)
 
Fazer paahtoleipää, täysjyvä
tai
1 1/2 dl
 
vettä
tai
1 1/2 rkl
 
sitruunanmehua
tai

Fetakastike

2 pkt (à 200 g)
 
tai
n. 300 g
 
kurkkua
tai
2
 
valkosipulinkynttä hienonnettuna
tai
2 prk (à 200 g)
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Punajuurihummus

200 g
 
tai
2 tlk (à 380 g/230 g)
 
tai
1–2
 
valkosipulinkynttä hienonnettuna
tai
3–4 rkl
 
vettä
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
2 rkl
 
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
2–3 rkl
 
tahinia eli seesamitahnaa
tai
1 ruukku
 
basilikaa hienonnettuna
tai

Koristelu

 
 
rucolan versoja
tai
tuoretta basilikaa
tai

Ravintosisältö

Energia
761 kJ / 182 kcal
Rasva
8,5 g
josta tyydyttynyttä
3,8 g
Hiilihydraatit
17,5 g
josta sokereita
2,2 g
Proteiini
7,1 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Valmista fetakastike raastamalla kurkku karkeaksi raasteeksi. Pane raaste siivilään ja painele ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Murenna feta, mutta säästä noin 50 g fetaa koristelua varten. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Valmista punajuurihummus valuttamalla ensin kikherneet ja punajuuret. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Soseuta kikherneet ja punajuuret sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut ainekset. Lisää vettä tai öljyä, jos tahna tuntuu liian paksulta.

Ota punajuurihummuksesta noin 4 dl (400 g) erilliseen kulhoon ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Säästä loput hummuksesta kannellisessa rasiassa jääkaapissa koristelua varten.

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Sekoita vesi ja sitruunanmehu kostutusta varten. Vuoraa pyöreä kakkuvuoka (Ø 26 cm) kelmulla siten, että kelmua jää vuoan reunojen yli. Asettele vuoan pohjalle leipäviipaleita. Täytä aukot pienemmillä leipäpaloilla siten, että vuoan pohja peittyy kokonaan. Kostuta leivät pullasudin avulla.

Levitä päälle puolet fetatäytteestä. Asettele päälle toinen tiivis leipäkerros ja kostuta se. Levitä seuraavaan kerrokseen basilikalla maustettu punajuurihummus. Tee kaksi seuraavaa kerrosta samoin. Lisää viimeinen leipäkerros, kostuta ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään mieluiten yön yli.

Suojaa tarjoiluvadin reunat leivinpaperisuikaleilla ja kumoa voileipäkakku vadille. Poista kelmut. Levitä punajuurihummus tasaiseksi kerrokseksi voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele pinta haluamallasi tavalla esimerkiksi rucolan versoilla, basilikalla ja fetamuruilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat fetajuusto 200g
    Hinta 3,65/kpl
    18,25/kg
  • Snäxi minikurkku 200g Suomi 1lk
    Hinta 3,49/kpl
    17,45/kg
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/kg
  • Pirkka kikherneet suolaliemessä 380g/230g
    Hinta 1,09/kpl
    4,74/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 10,35/kpl
    20,70/l
  • Suomalainen Rucola 50g
    Hinta 2,95/kpl
    59,00/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Mimi's Rucola verso 50g Suomi
    Hinta 2,99/kpl
    59,80/kg
  • Pirkka rucola 65g
    Hinta 1,49/kpl
    22,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (96 arviota)

  • Pinkki
    1 vuosi sitten
    Maukas kakku, ja pinkin värityksensä ansiosta todella kaunis.
  • Kokkikati
    2 vuotta sitten
    Todella hyvä resepti - olen tehnyt monen monituista kertaa itselle ja ystäville juhliin. Aina on kehuttu. Useimmiten kyllä korvaan yhden tsatsikikerroksen punasipuli-tonnikala-majoneesi -yhdistelmällä. Joskus ollut ongelmana saada yhtä hehkeä punainen väri kuin kuvassa, kun olen käyttänyt viipaloituja punajuuria. Tänään kokeilin pitkästä aikaa kokonaisia punajuuria, ja hummuksen väri on ihanan tumma!
  • Kokki
    4 vuotta sitten
    Tanjuska, kuorrute ei ole leikannut, se on hummusta.
  • Dodo
    5 vuotta sitten
    Tanjuska, mitä tarkoitat että kuorrute on leikannu?
  • Tanjuska
    5 vuotta sitten
    Kuvasta päätellen kakun kuorrute on leikannu...et ei kauheen vakuuttava suoritus K-ruokakokilta