Kasvisvoileipäkakku
- Annosmäärä18 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Pyöreä kasvisvoileipäkakku on helppo valmistaa kakkuvuoassa. Suolainen fetakastike ja makeahko punajuurihummus tekevät voileipäkakusta raikkaan.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
18 annosta
- 1 1/2 ps (à 535 g) Fazer paahtoleipää, täysjyvä
- 1 1/2 dl vettä
- 1 1/2 rkl sitruunanmehua
Fetakastike
- 2 pkt (à 200 g) Pirkka Parhaat fetajuustoa
- n. 300 g kurkkua
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 prk (à 200 g) Pirkka turkkilaista laktoositonta jogurttia
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Punajuurihummus
- 200 g Pirkka pieniä punajuuria (säilyke)
- 2 tlk (à 380 g/230 g) Pirkka kikherneitä suolaliemessä
- 1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3–4 rkl vettä
- 2 rkl sitruunanmehua
- 2 rkl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 3/4 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2–3 rkl tahinia eli seesamitahnaa
- 1 ruukku basilikaa hienonnettuna
Koristelu
- rucolan versoja tai tuoretta basilikaa
Ravintosisältö
- Energia761 kJ / 182 kcal
- Rasva8,5 g
- josta tyydyttynyttä3,8 g
- Hiilihydraatit17,5 g
- josta sokereita2,2 g
- Proteiini7,1 g
- Suola1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Valmista fetakastike raastamalla kurkku karkeaksi raasteeksi. Pane raaste siivilään ja painele ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Murenna feta, mutta säästä noin 50 g fetaa koristelua varten. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Valmista punajuurihummus valuttamalla ensin kikherneet ja punajuuret. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Soseuta kikherneet ja punajuuret sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut ainekset. Lisää vettä tai öljyä, jos tahna tuntuu liian paksulta.
- Ota punajuurihummuksesta noin 4 dl (400 g) erilliseen kulhoon ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Säästä loput hummuksesta kannellisessa rasiassa jääkaapissa koristelua varten.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Sekoita vesi ja sitruunanmehu kostutusta varten. Vuoraa pyöreä kakkuvuoka (Ø 26 cm) kelmulla siten, että kelmua jää vuoan reunojen yli. Asettele vuoan pohjalle leipäviipaleita. Täytä aukot pienemmillä leipäpaloilla siten, että vuoan pohja peittyy kokonaan. Kostuta leivät pullasudin avulla.
- Levitä päälle puolet fetatäytteestä. Asettele päälle toinen tiivis leipäkerros ja kostuta se. Levitä seuraavaan kerrokseen basilikalla maustettu punajuurihummus. Tee kaksi seuraavaa kerrosta samoin. Lisää viimeinen leipäkerros, kostuta ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään mieluiten yön yli.
- Suojaa tarjoiluvadin reunat leivinpaperisuikaleilla ja kumoa voileipäkakku vadille. Poista kelmut. Levitä punajuurihummus tasaiseksi kerrokseksi voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele pinta haluamallasi tavalla esimerkiksi rucolan versoilla, basilikalla ja fetamuruilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −17 %Plussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
- Plussa-etu −38 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl2,90/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (4,74/kg)
- Plussa-etu −14 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,70/2 kpl3,70/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (4,30/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,7(59 arviota)
- alle 15 min3,8(41 arviota)
- alle 30 min3,7(21 arviota)
- alle 15 min3,8(4 arviota)
- alle 30 min3,6(20 arviota)
- alle 30 min3,9(64 arviota)
- alle 30 min3,9(85 arviota)
- alle 15 min4,6(48 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (98 arviota)
- Pinkki2 vuotta sittenMaukas kakku, ja pinkin värityksensä ansiosta todella kaunis.
- Kokkikati3 vuotta sittenTodella hyvä resepti - olen tehnyt monen monituista kertaa itselle ja ystäville juhliin. Aina on kehuttu. Useimmiten kyllä korvaan yhden tsatsikikerroksen punasipuli-tonnikala-majoneesi -yhdistelmällä. Joskus ollut ongelmana saada yhtä hehkeä punainen väri kuin kuvassa, kun olen käyttänyt viipaloituja punajuuria. Tänään kokeilin pitkästä aikaa kokonaisia punajuuria, ja hummuksen väri on ihanan tumma!
- Kokki6 vuotta sittenTanjuska, kuorrute ei ole leikannut, se on hummusta.
- Dodo6 vuotta sittenTanjuska, mitä tarkoitat että kuorrute on leikannu?
- Tanjuska6 vuotta sittenKuvasta päätellen kakun kuorrute on leikannu...et ei kauheen vakuuttava suoritus K-ruokakokilta