Hyppää sisältöön
Vesimelonisalsa Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Vesimelonisalsa

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Ihanan raikas vesimelonisalsa maistuu erityisen hyvältä tuhdin grilliruoan kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
1/2 (à 1,5 kg)
 
vesimelonia
tai
1 (50 g)
 
pieni punasipuli
tai
1
 
tai
1 rkl
 
limetinmehua
tai
1 rkl
 
tai
n. 1/4 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1 ruukku
 
tuoretta korianteria hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
171 kJ / 41 kcal
Rasva
1,9 g
josta tyydyttynyttä
0,3 g
Hiilihydraatit
4,4 g
josta sokereita
4,1 g
Proteiini
0,8 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min
Leikkaa vesimelonista kuori pois ja leikkaa meloni pieniksi, noin 1 cm:n kuutioiksi. Hienonna kuorittu punasipuli. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili.
Sekoita salsan ainekset keskenään. Anna tekeytyä hetki kylmässä. Valuta halutessasi irronnut neste pois ennen tarjoamista.
Tarjoa vesimelonisalsa esimerkiksi grillatun lihan kanssa.