Vesimelonisalsa
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ihanan raikas vesimelonisalsa maistuu erityisen hyvältä tuhdin grilliruoan kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
1/2 (à 1,5 kg) | vesimelonia tai |
1 (50 g) | pieni punasipuli tai |
1 | tai |
1 rkl | limetinmehua tai |
1 rkl | tai |
n. 1/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 ruukku | tuoretta korianteria hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 171 kJ / 41 kcal |
Rasva | 1,9 g |
josta tyydyttynyttä | 0,3 g |
Hiilihydraatit | 4,4 g |
josta sokereita | 4,1 g |
Proteiini | 0,8 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Leikkaa vesimelonista kuori pois ja leikkaa meloni pieniksi, noin 1 cm:n kuutioiksi. Hienonna kuorittu punasipuli. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili.
Sekoita salsan ainekset keskenään. Anna tekeytyä hetki kylmässä. Valuta halutessasi irronnut neste pois ennen tarjoamista.
Tarjoa vesimelonisalsa esimerkiksi grillatun lihan kanssa.