Merimiespihvit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
600 g | tai |
1 1/2 tl | tai |
3 (n. 300 g) | sipulia tai |
1 kg (10–12 kpl) | tai |
2–3 rkl | tai |
5 dl | vettä tai |
3 rkl | tai |
10 | maustepippuria tai |
2 | laakerinlehteä tai |
1 tlk (3,33 dl) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 296 kJ / 71 kcal |
Rasva | 1,7 g |
josta tyydyttynyttä | 0,4 g |
Hiilihydraatit | 7,5 g |
josta sokereita | 0,8 g |
Proteiini | 5,6 g |
Suola | 0,7 g |
Valmistus
Ota naudanpaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
Leikkaa naudanpaisti puoliksi ja viipaloi palat ohuiksi viipaleiksi. Mausta suolalla. Kuori ja viipaloi sipulit.
Pese perunat ja kuori ne halutessasi. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Ruskista lihaviipaleet molemmin puolin rypsiöljyssä 3–4 erässä. Siirrä viipaleet lautaselle odottamaan. Ruskista sipulit ja siirrä myös ne lautaselle.
Sammuta levy ja kaada lihasta lautaselle valunut neste paistinpannuun. Lisää vesi ja nautafondi. Sekoita kunnolla, jotta saat maut pannulta mukaan liemeen.
Lado ainekset pataan kerroksittain siten, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros. Ripottele väliin pippurit ja laakerinlehdet.
Kaada päälle olut ja sen verran paistinpannussa oleva lientä, että ainekset peittyvät. Kypsennä noin 2 tuntia 175-asteessa, peitä kannella kypsymisen puolivälissä. Liedellä pata kypsyy miedolla lämmöllä noin tunnissa. Tarjoa maustekurkkujen, etikkapunajuurien ja salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,85/kpl4,28/l
- Plussa-etu −11 %Pirkka Nautafondi 180mlPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl15,28/lIlman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,75/kpl57,69/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Atria Takuumurea Naudan Sisäpaisti n. 1,0 kgHinta n. 21,95/kpl21,95/kg
- Naudan sisäpaisti palanaHinta 19,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Muumi yleisperuna 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Peruna Annabelle kgHinta 1,29/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Knorr FOND DU CHEF Naudanliha-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Knorr FOND DU CHEF Naudanliha-annosfondi 8 x 28 gHinta 2,85/kpl12,72/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Karhu Tumma I olut 2,8% 0,33lHinta 1,45/kpl3,94/lVain nouto
- Aura Tumma lager 5,2% 0,5 tlkHinta 3,59/kpl6,88/lVain nouto
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(325 arviota)
- yli 60 min4,0(57 arviota)
- yli 60 min3,8(527 arviota)
- yli 60 min3,7(62 arviota)
- yli 60 min3,5(40 arviota)
- yli 60 min4,0(3 arviota)
- yli 60 min4,4(91 arviota)
- 30 - 60 min2,8(38 arviota)
Arvostele resepti
- Tomas11 kuukautta sittenTosi hyvä. Koko perhe tykkäsi. Kannattaa tehdä tuplasatsi.
- juha1 vuosi sittenlegenda ruoka !
- Kookos1 vuosi sittenLiian paljon nestettä, puolittaisin määrän.
- Kiipeli1 vuosi sittenOnnistui, kun haudutti 3-4h 180c. En käyttänyt olutta, liha-ja paistolientä. Todella hyvää. ( hiukan porkkanaa mukaan ).
- Hitaasti hyvää tulee3 vuotta sittenLeikkasin Pirkka naudan paahtopaistin (tosi laadukasta lihaa) viipaleiksi ja nuijin ne kevyesti ja paistoin kuumalla pannulla runsaassa keijussa molemmin puolin ruskeiksi ja rouhaisin reilusti mustapippuria pintaan. Kuullotin keijussa myös reilusti sipulia. Ladoin uunivuokaan kerroksittain paksuhkoja perunaviipaleita, lihaa ja sipulia. Liemeksi tuli vahva lihaliemi-gluteeniton olut seos. Ja koko komeus muhi uunissa noin 8 tuntia. Leivinuunin lämpötila oli aluksi 160 astetta ja aamulla lämpöä oli vielä 110 astetta. TODELLA maukasta samassa uunissa haudutettujen lanttukuutioiden kera. Maistui lapsille ja vanhuksille!!
- Työtönkokki4 vuotta sittenTein tätä kerran Kokki koulussa Priimuksella ja nyt päätin kokeilla sian kinkkusuikaleilla. Todella hyvää tulee kun oikein valmistaa.