Merimiespihvit Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Merimiespihvit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Perinteiset merimiespihvit sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Maukas pataruoka saa makua naudanlihasta, sipulista, lihaliemestä ja oluesta.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
600 g
 
tai
1 1/2 tl
 
tai
3 (n. 300 g)
 
sipulia
tai
1 kg (10–12 kpl)
 
tai
2–3 rkl
 
tai
5 dl
 
vettä
tai
3 rkl
 
tai
10
 
maustepippuria
tai
2
 
laakerinlehteä
tai
1 tlk (3,33 dl)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
294 kJ / 70 kcal
Rasva
2 g
josta tyydyttynyttä
0,3 g
Hiilihydraatit
7,5 g
josta sokereita
0,8 g
Proteiini
5,6 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota naudanpaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.

Leikkaa naudanpaisti puoliksi ja viipaloi palat ohuiksi viipaleiksi. Mausta suolalla. Kuori ja viipaloi sipulit.

Pese perunat ja kuori ne halutessasi. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Ruskista lihaviipaleet molemmin puolin rypsiöljyssä 3–4 erässä. Siirrä viipaleet lautaselle odottamaan. Ruskista sipulit ja siirrä myös ne lautaselle.

Sammuta levy ja kaada lihasta lautaselle valunut neste paistinpannuun. Lisää vesi ja nautafondi. Sekoita kunnolla, jotta saat maut pannulta mukaan liemeen.

Lado ainekset pataan kerroksittain siten, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros. Ripottele väliin pippurit ja laakerinlehdet.

Kaada päälle olut ja sen verran paistinpannussa oleva lientä, että ainekset peittyvät. Kypsennä noin 2 tuntia 175-asteessa, peitä kannella kypsymisen puolivälissä. Liedellä pata kypsyy miedolla lämmöllä noin tunnissa. Tarjoa maustekurkkujen, etikkapunajuurien ja salaatin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Plussa-etu −11 %
    Pirkka Nautafondi 180ml
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,50/2 kpl
    15,28/l
    Ilman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Hinta 0,75/kpl
    57,69/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Atria Takuumurea Naudan Sisäpaisti n. 1,0 kg
    Hinta n. 19,95/kpl
    19,95/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • PIRKKA Annabelle peruna 1kg Suomi
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka Parhaat suomalainen pesty juhlaperuna 1kg
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Maggi Lihaliemi 500ml by Puljonki
    Hinta 3,75/kpl
    7,50/l
  • Plussa-etu −21 %
    Knorr FOND DU CHEF Naudanliha-annosfondi 8 x 28 g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,50/2 kpl
    10,04/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,85/kpl (12,72/kg)
  • Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussi
    Hinta 2,55/kpl
    51,00/kg
  • Meira maustepippuri kokonainen 20g
    Hinta 1,25/kpl
    62,50/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,45/kpl
    362,50/kg
  • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
    Hinta 1,15/kpl
    287,50/kg
  • Budejovicky Budvar Dark lager olut 4,7% 0,5 l
    Hinta 4,09/kpl
    7,98/l
    Vain nouto
  • Karhu Tumma I olut 2,8% 0,33l
    Hinta 1,45/kpl
    3,94/l
    Vain nouto
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (179 arviota)

  • Tomas
    1 kuukausi sitten
    Tosi hyvä. Koko perhe tykkäsi. Kannattaa tehdä tuplasatsi.
  • juha
    3 kuukautta sitten
    legenda ruoka !
  • Kookos
    11 kuukautta sitten
    Liian paljon nestettä, puolittaisin määrän.
  • Kiipeli
    1 vuosi sitten
    Onnistui, kun haudutti 3-4h 180c. En käyttänyt olutta, liha-ja paistolientä. Todella hyvää. ( hiukan porkkanaa mukaan ).
  • Hitaasti hyvää tulee
    2 vuotta sitten
    Leikkasin Pirkka naudan paahtopaistin (tosi laadukasta lihaa) viipaleiksi ja nuijin ne kevyesti ja paistoin kuumalla pannulla runsaassa keijussa molemmin puolin ruskeiksi ja rouhaisin reilusti mustapippuria pintaan. Kuullotin keijussa myös reilusti sipulia. Ladoin uunivuokaan kerroksittain paksuhkoja perunaviipaleita, lihaa ja sipulia. Liemeksi tuli vahva lihaliemi-gluteeniton olut seos. Ja koko komeus muhi uunissa noin 8 tuntia. Leivinuunin lämpötila oli aluksi 160 astetta ja aamulla lämpöä oli vielä 110 astetta. TODELLA maukasta samassa uunissa haudutettujen lanttukuutioiden kera. Maistui lapsille ja vanhuksille!!
  • Työtönkokki
    3 vuotta sitten
    Tein tätä kerran Kokki koulussa Priimuksella ja nyt päätin kokeilla sian kinkkusuikaleilla. Todella hyvää tulee kun oikein valmistaa.