• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Merimiespihvit

Merimiespihvi on maukas ja perinteinen pataruoka.
Merimiespihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 73,5 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 2-3sipulia
    • 1kg(10-12 kpl)perunoita (keltainen pussi)
    • 2-3rklöljyä tai margariinia
    • 2tlsuolaa
    • 10maustepippuria
    • 2laakerinlehteä
    • 3-4dlvettä (pannun huuhdelientä)
    • 1plo(3,33 dl)olutta

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa naudanpaisti ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipulit ja perunat.
  2. Ruskista lihaviipaleet molemmin puolin. Siirrä viipaleet lautaselle odottamaan. Ruskista sipulit ja siirrä myös ne lautaselle. Huuhdo pannu ruskistamiskertojen välillä ja ota liemi talteen.
  3. Lado ainekset pataan kerroksittain siten, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros. Ripottele väliin suolaa, lisää pippurit ja laakerinlehdet. Kaada pataan pannun huuhdeliemi ja olut.
  4. Hauduta kannen alla liedellä tai uunissa, kunnes liha ja perunat ovat kypsiä. Uunissa 200 asteessa kypsymisaika on noin 1 tunti 15 minuuttia, liedellä noin 1 tunti. Tarjoa maustekurkkujen, etikkapunajuurien ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 73,5 kcal307 kJ
  • Proteiinia5,78 g
  • Hiilihydraatteja6,69 g
  • Rasvaa2,06 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille17