MerimiespihvitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Merimiespihvit

Merimiespihvi on maukas ja perinteinen pataruoka.

  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 73,5 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 2-3sipulia
    • 1kg(10-12 kpl)perunoita (keltainen pussi)
    • 2-3rklöljyä tai margariinia
    • 2tlsuolaa
    • 10maustepippuria
    • 2laakerinlehteä
    • 3-4dlvettä (pannun huuhdelientä)
    • 1plo(3,33 dl)olutta

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa naudanpaisti ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipulit ja perunat.
  2. Ruskista lihaviipaleet molemmin puolin. Siirrä viipaleet lautaselle odottamaan. Ruskista sipulit ja siirrä myös ne lautaselle. Huuhdo pannu ruskistamiskertojen välillä ja ota liemi talteen.
  3. Lado ainekset pataan kerroksittain siten, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros. Ripottele väliin suolaa, lisää pippurit ja laakerinlehdet. Kaada pataan pannun huuhdeliemi ja olut.
  4. Hauduta kannen alla liedellä tai uunissa, kunnes liha ja perunat ovat kypsiä. Uunissa 200 asteessa kypsymisaika on noin 1 tunti 15 minuuttia, liedellä noin 1 tunti. Tarjoa maustekurkkujen, etikkapunajuurien ja salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 73,5 kcal307 kJ
  • Proteiinia 5,78 g
  • Hiilihydraatteja6,69 g
  • Rasvaa2,06 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Naudan sisäpaisti lihamestarilta
    Naudan sisäpaisti lihamestarilta
    20,90/kg
  • Atria n1kg Naudan Takuumurea Sisäpaisti
    Atria n1kg Naudan Takuumurea Sisäpaisti
    19,90/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,14/kpl1,25/kg
  • Salottisipuli ulkomainen
    Salottisipuli ulkomainen
    4,95/kg
  • Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kg
    Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kg
    1,99/kpl0,99/kg
  • K-Menu suomalainen pesty yleisperuna 2 kg
    K-Menu suomalainen pesty yleisperuna 2 kg
    1,50/kpl0,75/kg
  • Peruna 5kg keltainen Suomi
    Peruna 5kg keltainen Suomi
    2,99/kpl0,60/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,85/kpl4,11/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,29/kpl3,65/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka maustepippuri 17g jauhettu
    Pirkka maustepippuri 17g jauhettu
    0,59/kpl34,70/kg
  • Meira Maustepipp jauhettu 34g tlk
    Meira Maustepipp jauhettu 34g tlk
    2,35/kpl69,12/kg
  • Meira Maustepippuri 25g jauh ps
    Meira Maustepippuri 25g jauh ps
    1,25/kpl50,00/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Pirkka laakerinlehti 4g
    0,79/kpl197,50/kg
  • Sallinen Laakerinlehti 30g
    Sallinen Laakerinlehti 30g
    3,49/kpl116,33/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    0,99/kpl247,50/kg
  • Pirkka lager-olut 4,7% 0,5l
    Pirkka lager-olut 4,7% 0,5l
    Vain myymälästä
    2,09/kpl3,88/l
  • Pirkka lager olut 0,5l 4,7% tlk 4-pack
    Pirkka lager olut 0,5l 4,7% tlk 4-pack
    Vain myymälästä
    8,36/kpl3,88/l
  • Pirkka III-olut 4,5% 0,33l
    Pirkka III-olut 4,5% 0,33l
    Vain myymälästä
    1,12/kpl2,94/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 118 arvostelua
  • Hitaasti hyvää tulee15.9.2021

    Leikkasin Pirkka naudan paahtopaistin (tosi laadukasta lihaa) viipaleiksi ja nuijin ne kevyesti ja paistoin kuumalla pannulla runsaassa keijussa molemmin puolin ruskeiksi ja rouhaisin reilusti mustapippuria pintaan. Kuullotin keijussa myös reilusti sipulia. Ladoin uunivuokaan kerroksittain paksuhkoja perunaviipaleita, lihaa ja sipulia. Liemeksi tuli vahva lihaliemi-gluteeniton olut seos. Ja koko komeus muhi uunissa noin 8 tuntia. Leivinuunin lämpötila oli aluksi 160 astetta ja aamulla lämpöä oli vielä 110 astetta. TODELLA maukasta samassa uunissa haudutettujen lanttukuutioiden kera. Maistui lapsille ja vanhuksille!!

  • Työtönkokki26.10.2020

    Tein tätä kerran Kokki koulussa Priimuksella ja nyt päätin kokeilla sian kinkkusuikaleilla. Todella hyvää tulee kun oikein valmistaa.

  • MAMI23.8.2020

    TOSI SURKEA RESEPTI, EI MITÄÄN MAKUA JA LIHA SITKEÄÄ, MAUSTEET PUUTTUIVAT. ONNEKSI OLTIIN PERHEEN KANSSA SYÖMÄSSÄ JA OLIS OLLU TODELLA PETTYMYS JOS OLIS TARJOILLU VIRAILLE!!!

  • Merja3.7.2018

    Nyt vasta keksin googlettaa mitä kouluajan "merimiespihvit" oikeasti tarkoittaa. Silloin 80-luvulla ne olivat rasvassa lilluvia perunan ja sipulin palasia, yök! Lihasta ei mitään tietoa. Onneksi ei ollut pitkä matka kotiin syömään.