Kylmäsavulohi-fenkolipizzaReseptin teki kumppani

Kylmäsavulohi-fenkolipizza

Sesongin kiinnostavin pizza tehdään aitoon italialaiseen pohjaan. Lämpimän pizzan päällä maistuvat viileä kylmäsavulohi, raikas fenkoli ja dijonmajoneesi.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Tomaattikastike

    • 2tlk(à 400 g)kuorittuja tomaatteja
    • 1/2rklhienoa merisuolaa
    • 1/2rklsokeria
    • 1rklekstra-neitsytoliiviöljyä
    • 1rklvalkoviinietikkaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2valkosipulinkynttä
    • 3basilikanoksaa
    • 5timjaminoksaa

Taikina

    • 3dlkylmää vettä
    • 1/2rklhienoa merisuolaa
    • 2tlfenkolinsiemeniä
    • 2tlanista
    • 2tl(6 g)kuivahiivaa
    • 7dl(450 g)vehnä- tai 00-jauhoja
    • 1/2rkloliiviöljyä

Täyte

    • 2pkt(à 125 g)mozzarellaa
    • 1dl(95 g)majoneesia
    • 1rklMaille Dijon kokojyväsinappia
    • 1(360 g)tuore fenkoli
    • 12(180 g)retiisiä
    • 200gkylmäsavulohta viipaleina
    • 2rklkapriksia
    • 1ruukkutilliä
    • 2rkloliiviöljyä
    • 1/2tlmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kaada säilyketomaatit kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää suola, sokeri, öljy, valkoviinietikka ja mustapippuri myllystä rouhittuna. Lisää valkosipuli, basilikan ja timjamin oksat ja siirrä kylmään maustumaan 2 tunniksi. Poista kokonaiset valkosipulit ja yrtit.
  2. Tee taikina. Paahda fenkolinsiemenet ja anis kuivalla pannulla, jauha morttelissa. Erota reseptin 3 desilitrasta 2 rkl vettä ja sekoita siihen suola. Sekoita kuivahiiva ja jauhetut mausteet jauhoihin ja lisää loput vedestä. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa matalla teholla 10 minuuttia. Lisää suolavesi ja vaivaa taikinaa, kunnes suola on imeytynyt siihen. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivausta, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan. Vaivaa taikinaa maksimiteholla, kunnes taikina on sileää ja joustavaa. Anna kohota liinan alla 1 tunti.
  3. Sekoita majoneesi ja sinappi. Leikkaa retiisit puoliksi ja fenkolin valkoinen osa ohuiksi lastuiksi.
  4. Jaa taikina 4 osaan. Ripottele alustalle vehnäjauhoja ja levitä taikina käsin tai kauli se. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
  5. Levitä tomaattikastike pohjien päälle. Paista pohjia tasalämmöllä 250 tai kiertoilmauunissa 225 asteessa 6 minuuttia. Revi mozzarella paloiksi, lisää pizzan päälle ja paista vielä 4 minuuttia.
  6. Asettele paistetun pizzan päälle kylmäsavulohiviipaleet, retiisit, fenkolit, kaprikset ja tilliä.
  7. Lisää lopuksi sinappimajoneesi pieninä nokareina, muutama tippa oliiviöljyä ja mustapippuria myllystä.

Tiesitkö että...

Astetta mehevämpi pizzapohja syntyy samalla reseptillä 48 tunnissa. Valmista taikina kuten edellä kuitenkin niin, että kuivahiivaa on puolet eli 3 g reseptin määrästä. Siirrä taikina vaivauksen jälkeen ilman kohotusta ilmatiiviiseen rasiaan vuorokaudeksi. Jaa taikina 4 osaan ja muotoile varovasti palloiksi ja siirrä uudestaan kylmään vuorokaudeksi. Nosta taikina huoneenlämpöön 2 tuntia ennen pizzan valmistusta. Levitä taikina käsin tai kauli se. Anna kohota 30 minuuttia. Jatka valmistusta reseptin mukaan.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu
  • Delfiini19.9.2018

    Herkullista, mutta millä motzarellan ja dionmajoneesin voi korvata? Kaikki maitotuotteet on Kielletty!

  • K-Kuluttajapalvelu19.9.2018

    Delfiini, voit halutessasi koittaa pizzaan esimerkiksi kasvipohjaisia, maidottomia juustoja. Jos juustoa ei jostain syystä löydy, resepti toimii kyllä ilman juustoakin. Pohjaan voi juuston sijaan laittaa vähän runsaammin tomaattikastiketta ettei se jää kuivaksi.