Kylmäsavulohi-fenkolipizza
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Sesongin kiinnostavin pizza tehdään aitoon italialaiseen pohjaan. Lämpimän pizzan päällä maistuvat viileä kylmäsavulohi, raikas fenkoli ja dijonmajoneesi.
Ainekset
4 annosta
Tomaattikastike | |
---|---|
2 tlk (à 400 g) | kuorittuja tomaatteja tai |
1/2 rkl | hienoa merisuolaa tai |
1/2 rkl | sokeria tai |
1 rkl | ekstra-neitsytoliiviöljyä tai |
1 rkl | valkoviinietikkaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
3 | basilikanoksaa tai |
5 | timjaminoksaa tai |
Taikina | |
3 dl | kylmää vettä tai |
1/2 rkl | hienoa merisuolaa tai |
2 tl | fenkolinsiemeniä tai |
2 tl | anista tai |
2 tl (6 g) | kuivahiivaa tai |
7 dl (450 g) | vehnä- tai 00-jauhoja tai |
1/2 rkl | oliiviöljyä tai |
Täyte | |
2 pkt (à 125 g) | mozzarellaa tai |
1 dl (95 g) | majoneesia tai |
1 rkl | Maille Dijon kokojyväsinappia tai |
1 (360 g) | tuore fenkoli tai |
12 (180 g) | retiisiä tai |
200 g | kylmäsavulohta viipaleina tai |
2 rkl | kapriksia tai |
1 ruukku | tilliä tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Valmistus
yli 60 min
Kaada säilyketomaatit kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää suola, sokeri, öljy, valkoviinietikka ja mustapippuri myllystä rouhittuna. Lisää valkosipuli, basilikan ja timjamin oksat ja siirrä kylmään maustumaan 2 tunniksi. Poista kokonaiset valkosipulit ja yrtit.
Tee taikina. Paahda fenkolinsiemenet ja anis kuivalla pannulla, jauha morttelissa. Erota reseptin 3 desilitrasta 2 rkl vettä ja sekoita siihen suola. Sekoita kuivahiiva ja jauhetut mausteet jauhoihin ja lisää loput vedestä. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa matalla teholla 10 minuuttia. Lisää suolavesi ja vaivaa taikinaa, kunnes suola on imeytynyt siihen. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivausta, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan. Vaivaa taikinaa maksimiteholla, kunnes taikina on sileää ja joustavaa. Anna kohota liinan alla 1 tunti.
Sekoita majoneesi ja sinappi. Leikkaa retiisit puoliksi ja fenkolin valkoinen osa ohuiksi lastuiksi.
Jaa taikina 4 osaan. Ripottele alustalle vehnäjauhoja ja levitä taikina käsin tai kauli se. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Levitä tomaattikastike pohjien päälle. Paista pohjia tasalämmöllä 250 tai kiertoilmauunissa 225 asteessa 6 minuuttia. Revi mozzarella paloiksi, lisää pizzan päälle ja paista vielä 4 minuuttia.
Asettele paistetun pizzan päälle kylmäsavulohiviipaleet, retiisit, fenkolit, kaprikset ja tilliä.
Lisää lopuksi sinappimajoneesi pieninä nokareina, muutama tippa oliiviöljyä ja mustapippuria myllystä.
Astetta mehevämpi pizzapohja syntyy samalla reseptillä 48 tunnissa. Valmista taikina kuten edellä kuitenkin niin, että kuivahiivaa on puolet eli 3 g reseptin määrästä. Siirrä taikina vaivauksen jälkeen ilman kohotusta ilmatiiviiseen rasiaan vuorokaudeksi. Jaa taikina 4 osaan ja muotoile varovasti palloiksi ja siirrä uudestaan kylmään vuorokaudeksi. Nosta taikina huoneenlämpöön 2 tuntia ennen pizzan valmistusta. Levitä taikina käsin tai kauli se. Anna kohota 30 minuuttia. Jatka valmistusta reseptin mukaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,7(26 arviota)
- yli 60 min4,7(56 arviota)
- yli 60 min4,5(173 arviota)
- yli 60 min4,7(48 arviota)
- yli 60 min4,3(49 arviota)
- yli 60 min4,7(61 arviota)
- yli 60 min2,9(36 arviota)
- yli 60 min2,9(19 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,8 (5 arviota)
- Delfiini4 vuotta sittenHerkullista, mutta millä motzarellan ja dionmajoneesin voi korvata? Kaikki maitotuotteet on Kielletty!
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenDelfiini, voit halutessasi koittaa pizzaan esimerkiksi kasvipohjaisia, maidottomia juustoja. Jos juustoa ei jostain syystä löydy, resepti toimii kyllä ilman juustoakin. Pohjaan voi juuston sijaan laittaa vähän runsaammin tomaattikastiketta ettei se jää kuivaksi.