• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mimosasalaatti

Mimosasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 87 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 1/2jäävuorisalaatti
    • 2omenaa
    • palatuoretta kurkkua
    • 3-4tomaattia
    • 4kovaksi keitettyä kananmunaa

Kastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Suikaloi salaatti, omenat ja kurkku. Valuta ananaksista liemi, mutta säästä se ja paloittele ananakset. Lohko tomaatit. Erottele kovaksi keitetyistä munista keltuainen valkuaisista. Silppua valkuaiset. Keltuaiset käytetään koristeluun.
  2. Asettele salaattiainekset kerroksittain annoslautasille keoiksi. Vaahdota kastiketta varten kerma ja sekoita keskenään majoneesi, kermavaahto, ananasmehu, hieman suolaa ja mustapippuria. Kaada kastike salaatin päälle. Paina keltuaiset sihdin läpi koristeeksi. Tarjoa pääsiäispöydässä alkusalaattina lämpimän leivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 87 kcal364 kJ
  • Proteiinia2,36 g
  • Hiilihydraatteja4,59 g
  • Rasvaa6,62 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille