• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Minestronekeitto

Minestrone on italialainen ruokaisa keitto, jonka joukossa on pastaa. Minestronekeitossa on lisäksi papuja ja pekonia. N. 0,95€/annos*.
Minestronekeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
    • 2(150 g)sipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2(200 g)porkkanaa
    • 2(n. 100 g)lehtisellerin vartta
    • 1/2(200 g)kesäkurpitsaa
    • pala(n. 60 g)purjoa
    • 1laakerinlehti
    • 2tlkuivattua oreganoa
    • 1tlsuolaa
    • 1tlsokeria
    • 2tlk(à 400 g)Pirkka Luomu kuorittuja tomaatteja
    • 1lvettä
    • 2rklPirkka tomaattisosetta
    • n. 1dl(45 g)täysjyväpastaa
    • 1tlkPirkka isoja valkoisia papuja

Pinnalle

    • tuoretta basilikaa hienonnettuna
    • Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna pekoni veitsellä tai saksilla. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori myös porkkana ja paloittele se pieniksi kuutioiksi. Kuutioi lehtisellerin varret sekä kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
  2. Ruskista pekoni suuressa kattilassa. Lisää sipulit sekä valkosipulinkynnet ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää loput kasvikset sekä mausteet. Hauduta 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  3. Lisää tomaatit ja vesi (huuhtele vedellä säilyketölkit). Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
  4. Lisää pasta sekä huuhdotut ja valutetut pavut. Keitä vielä 15 minuuttia. Tarjoa minestronekeitto basilikan ja parmesaaniraasteen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille9