Ragùkastike Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ragùkastike

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Maistuvan ragùn salaisuus piilee hitaasti matalalla lämmöllä hauduttamisessa. Lisää halutessasi pekonia tai savukylkeä makua antamaan.

    Ainekset

    6 annosta
    n. 1 kg
     
    hirvipaistia tai naudan luutonta lapaa
    tai
    2 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai
    1 ps
     
    tai
    2 (200 g)
     
    sipulia
    tai
    2 (200 g)
     
    porkkanaa
    tai
    3
     
    lehtisellerin vartta
    tai
    2 rkl
     
    tai
    1 tlk (400 g)
     
    tai
    1
     
    tai
    2 dl
     
    punaviiniä tai vettä + 2 rkl punaviinietikka
    tai
    3 rkl
     
    tuoretta rosmariinia hienonnettuna
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    (ripaus
     
    sokeria)
    tai

    Lisäksi

     
    tai
     
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Nosta liha lämpenemään noin tunti ennen valmistusta. Kuivaa lihan pinta ja poista tarvittaessa kalvot. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihapalat öljy-voiseoksessa muutamassa erässä.

    Liota herkkutatit vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja hienonna pehmenneet sienet. Kuutioi sipuli, porkkana ja lehtisellerin varret pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviskuutioita yhdessä lihan kanssa noin 10 minuuttia.

    Sekoita tomaattipyree lihan joukkoon ja kuumenna hetki. Lisää pataan kuoritut tomaatit, fondi, punaviini ja hienonnettu rosmariini. Hauduta kastiketta kannen alla hiljalleen 3–4 tuntia, kunnes haarukalla kokeiltaessa lihassyyt irtoavat toisistaan. Mausta kastike suolalla ja pippurilla, lisää sokeria tarvittaessa.

    Anna kastikkeen jäähtyä hetki ja nosta lihapalat pois padasta. Riivi liha haarukalla suikaleiksi. Siirrä suikaleet takaisin pataan ja kuumenna kastike.

    Keitä pappardellepasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita ragúkastike kuuman pastan joukkoon. Raasta päälle parmesaanijuustoa.

    Vinkki! Liha pysyy kosteana ja hautuu kannen alla hitaasti, kun peität kastikkeen pinnan sopivan kokoisella, vedellä kostutetulla leivinpaperipalalla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lk
      Hinta 0,89/kpl
      0,89/kg
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg
    • Järvikylä rosmariini rkk FI
      Hinta 4,99/kpl
    • Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lk
      Hinta 2,49/kpl
      8,30/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,29/kpl
      5,09/l
    • K-Menu kuoritut tomaatit tomaattitäysmehussa 400g/240g
      Hinta 0,79/kpl
      1,98/kg
    • Plussa-etu −21 %
      Knorr Fond du Chef tumma naudanliha-annosfondi 8x28g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,50/2 kpl
      10,04/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,85/kpl