• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
RagùkastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ragùkastike

Maistuvan ragùn salaisuus piilee hitaasti matalalla lämmöllä hauduttamisessa. Lisää halutessasi pekonia tai savukylkeä makua antamaan.

  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 310 kcal / annos (320g)

Ainekset

6 annosta
    • n. 1kghirvipaistia tai naudan luutonta lapaa
    • 2rklöljyä
    • 1rklvoita
    • 2(200)sipulia
    • 2(200 g)porkkanaa
    • 3lehtisellerin vartta
    • 1tlk(400/240 g)Pirkka Luomu kuorittuja tomaatteja
    • 1Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondi, tumma
    • 2dlpunaviiniä tai vettä + 2 rkl punaviinietikka
    • 3rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • (ripaus sokeria)

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta liha lämpenemään noin tunti ennen valmistusta. Kuivaa lihan pinta ja poista tarvittaessa kalvot. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihapalat öljy-voiseoksessa muutamassa erässä.
  2. Liota herkkutatit vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja hienonna pehmenneet sienet. Kuutioi sipuli, porkkana ja lehtisellerin varret pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviskuutioita yhdessä lihan kanssa noin 10 minuuttia.
  3. Sekoita tomaattipyree lihan joukkoon ja kuumenna hetki. Lisää pataan kuoritut tomaatit, fondi, punaviini ja hienonnettu rosmariini. Hauduta kastiketta kannen alla hiljalleen 3-4 tuntia, kunnes haarukalla kokeiltaessa lihassyyt irtoavat toisistaan. Mausta kastike suolalla ja pippurilla, lisää sokeria tarvittaessa.
  4. Anna kastikkeen jäähtyä hetki ja nosta lihapalat pois padasta. Riivi liha haarukalla suikaleiksi. Siirrä suikaleet takaisin pataan ja kuumenna kastike.
  5. Keitä pappardellepasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita ragúkastike kuuman pastan joukkoon. Raasta päälle parmesaanijuustoa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Liha pysyy kosteana ja hautuu kannen alla hitaasti, kun peität kastikkeen pinnan sopivan kokoisella, vedellä kostutetulla leivinpaperipalalla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 320g100 g

  • 310 kcal1 290 kJ
  • Proteiinia31 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua