
Minifocacciat
Italialainen klassikoleipä, focaccia, syntyy helposti kotikeittiössäkin.
6 kpl30 - 60 min290 kcal / annos (140g)
Ainekset
6 kpl
- 1rs(360 g)Pirkka pizzapohja-aineksia
- 2dlvettä
- 1rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna tai
- n. 1tlkuivattua rosmariinia
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- tuoretta tai kuivattua rosmariinia
Valmistus
30 - 60 min- Vaivaa pizzapohja-ainekset, kädenlämpöinen vesi, öljy ja rosmariini kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Anna levätä hetki. Pyörittele palat 6 pullaksi ja taputtele ne leivinpaperin päällä litteiksi ympyröiksi (halkaisija 10 cm). Kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
- Halkaise tomaatit. Painele leipäsiin kuopat ja paina tomaatin puolikkaat niihin leikkauspinta alaspäin.
- Painele leipäsiin kolme oliivia. Voitele focacciat öljyllä. Ripottele pinnalle rosmariinia. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 13 minuuttia. Ripottele päälle sormisuolaa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 140g100 g
- 290 kcal1 210 kJ
- Proteiinia 7 g
- Hiilihydraatteja42 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi